![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Alıntı:
Ben Hassoman'in Soberman oldugunu zannettim nedense, Bu nedenle bana hatamı soylemesini bekledim Yazdığım gibi bir önceki fırınımda nohut mayalı ekmğim çok başarılı oluyordu.Epeyce bir süre ara verdim, şimdi yeniden bu kez ekşi maya ile deniyorum. Bir yerde hata yapıyorum; Tire'de "mart hamurunun (ekşi maya) ekmeği kabarmaz" diyorlar. 1-Belki bu yuzden hata mayadan kaynaklanıyor. 2- yogurma ve mayalanma birincisi mayayı çoğaltma sırasında ikincisi ise bir iki saat sonra ekmek yapma sırasında sadece iki kez yogurma az geliyor;belki hamurun daha fazla beklemesi ve mayalanmayı yinelemesi gerekiyor 3- son olarak pişirmede ya ben hata yapıyorum ya da fırınım iyi pişirmiyor. Bilmiyorum. Ama iyi kötü denemeye devam ediyorum. Ankara'da Fen Fakültesi bahçesi nerede? Çok uzun yıllardır Ankara'da yaşıyorum ancak Ankara'yı pek bilmiyorum, hele kazalarını köylerini hiç bilmiyorum. Ege'de evde ekmek yapılan yer bulunur Ama Ankara'da var mıdır bilemiyorum Güzel görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Düzenleyen s.toprak : 28-04-2011 saat 17:34 Neden: hatamı düzeltme |
|
|
|
|
|
|