agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-03-2011, 21:07   #1
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
(Ben ekşi mayalı ekmek denemelerindeyken...)

York testi sonucum bugün geldi. Mayaya, buğdaya ve domatese 1. derece intoleransım çıktı.((

Çok üzüldüm. Domatessiz, salçasız, yoğurtsz, peynirsiz , şarapsız bir hayat ......Çok kötü.

Ençok ne tüketirsin deseler, yukarıdakileri sayardım..

Yazın annem 15 günde bir 10 kiloluk fıçılarda keçi yoğurdu gönderir...
Her yaz köyde 50-60 kavanoz domates püresi yaparım...Kuruturum.
Domatessiz bir hayat nasıl olur, düşünemiyorum...

Hele peynir, gün boyu atıştırmalıktı...Keçi peynirimi, salamura-tulum kendim yaparım..
Elma sirkesi yapar sabahları içerdim....
Turşu......Bu yıl her çeşit tuşu yapmıştım...
Şarap, içtiğim tek içkiydi......

Ekmek, makarna...Geçen hafta evde makarna yapma kursuna gitmiştim..)

Keşke bu testi yaptırmasaydım diyorum. Kronik yorgunluk ve alerji problemim vardı.

Ne yapsam, uysam mı, uymasam mı bilemiyorum.

Ekşi mayam da buzdolabında bekliyor.....

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 21:54   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Bir süre ara verin isterseniz. Tüm yasaklı yiyeceklere uyun ve yemeyin. Şikayetleriniz geçerse, demek gerçekten bu yiyecekleri tüketmemek işe yarıyormuş dersiniz. Bir süre sonra yasaklılardan sadece birini denersiniz, gözlemlersiniz. Bu ilk denediğinizde ekşi mayalı ekmek olur )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 08:15   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
(Ben ekşi mayalı ekmek denemelerindeyken...)

Yazın annem 15 günde bir 10 kiloluk fıçılarda keçi yoğurdu gönderir..
Hele peynir, gün boyu atıştırmalıktı...Keçi peynirimi, salamura-tulum..
Turşu...
Geçmiş olsun efendim. Sağlık her şeyden önde gelir. Sabretmeniz gerekli.

Yinede yukardakileriniz bize gönderin. Biz yeriz.)

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2011, 17:09   #4
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
(Ben ekşi mayalı ekmek denemelerindeyken...)

York testi sonucum bugün geldi. Mayaya, buğdaya ve domatese 1. derece intoleransım çıktı.((

Çok üzüldüm. Domatessiz, salçasız, yoğurtsz, peynirsiz , şarapsız bir hayat ......Çok kötü.

Ençok ne tüketirsin deseler, yukarıdakileri sayardım..

Yazın annem 15 günde bir 10 kiloluk fıçılarda keçi yoğurdu gönderir...
Her yaz köyde 50-60 kavanoz domates püresi yaparım...Kuruturum.
Domatessiz bir hayat nasıl olur, düşünemiyorum...

Hele peynir, gün boyu atıştırmalıktı...Keçi peynirimi, salamura-tulum kendim yaparım..
Elma sirkesi yapar sabahları içerdim....
Turşu......Bu yıl her çeşit tuşu yapmıştım...
Şarap, içtiğim tek içkiydi......

Ekmek, makarna...Geçen hafta evde makarna yapma kursuna gitmiştim..)

Keşke bu testi yaptırmasaydım diyorum. Kronik yorgunluk ve alerji problemim vardı.

Ne yapsam, uysam mı, uymasam mı bilemiyorum.

Ekşi mayam da buzdolabında bekliyor.....
Geçmiş olsun, Müjgan hanım en doğru cevabı vermiş.
Kendimizin doktoru olmak doğru bir sözcük, tıpta kesinlik yok derler,
bazen tıp magduru olmak da çok kolay olabiliyor.

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025