Sn. Hassoman, yazınız gibi, mayanız ve yeni denemeniz de gayet güzel olacak, eminim. Ben de bu sıra dışı denemeleri okumaya bayılıyorum
Geçen hafta yaptığım 5. deneme beni şaşırttı ve çok güzel
(öncekilere göre çok güzel ama varılacak sonuca göre çok güzel değil; daha çok fırın ekmek yemem gerekiyor) oldu. Fotoğrafını bir telefonla çektim ama aktarmayı beceremedim. Önceden bir günde mayalanan hamur bu sefer 12 saatte iki katına çıktı. Pişince içi yumuşak, kabuğu çıtır oldu, önceki denemelerdeki gibi içinde aşırı yoğunluk olmadı. Müjgan Hanım'ın tavsiyesi gibi ikinci yoğurmayı yaptım, eminim çok katkısı oldu.
Mayalanma süresini pişirmeden önce sabırla beklemek gerekiyor, ekşi maya hazır mayalar gibi pişerken çok kabarmıyor. Yakında bir deneme daha yapacağım. Kötü yanı, evde bende başka ekşi mayalı ekmek yiyen yok, neyse ki kolay kolay bayatlamıyor.