View Single Post
Eski 18-03-2011, 08:49   #192
Müjgan
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Teşekkürler Hassoman, yazınız her zamanki gibi bilgi verici, eğlendirici ve son derece akıcı olmuş.

Alıntı:
Bu sırada salınan karbon dioksit ekmeğin kabarmasını sağlarken etonel de ekmeğe öz kokuyu veriyor.
buradaki etonelin ne olduğunu anlayamadım, açıklarsanız sevinirim. Ben etanol olacağını düşünmüştüm.

Siz bozadan yola çıkmışsınız ya, ne tesadüf ben de dün akşam yemeğinden sonra aklıma geliveren, farklı bir maya için kolları sıvadım.
Eğer maya tutarsa ve ekmeğim düzgün olursa, burada yeni bir bölümde yer almayı hakedecek bir tarifim olacak. Hoş... kötü olursa da yazarım ben...

Evde bulduğum mısır, buğday, yeşilmercimek, börülce, nohut ve biraz kuru üzümle yeni bir ekşi mayaya başladım. Belki kokuşacak, bozulacak ama denemeye değerdi. Belki internette tarifleri bile vardır, ama ben amerikayı yeniden keşfedeceğim
Son olarak yaptığım nohut mayasından ekmek, fiyaskoyla sonuçlandı. Bunu www.ekmeksanati.com da yazdım ve fotoğrafladım.
Bozuk olanı da anlatmalı ki hiç değilse milet bundan bi ders çıkarsın da doğrusunu yapsın. )
Soberman eminim her seferinde konuya dahil olmasa da, buraya sık uğruyor ve yazılanları okuyor. Umarım şu 5 tahıllı ekşi maya konusunda fikrini yazar.
Sevgili Hassoman sizin de ilginç tarifleriniz var ve eminim daha aklınıza niceleri gelecek, (kestaneyi ekşiterek bile ekmek yaparsınız siz...) Biz sevgili Nevsune ile "ekmek sanatı"nda yaptığımız ekmekleri çarpıştırıcaz. Sizi de bekleriz...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön