View Single Post
Eski 20-03-2011, 14:31   #201
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
"Geçen hafta yaptığım 5. deneme beni şaşırttı ve çok güzel (öncekilere göre çok güzel ama varılacak sonuca göre çok güzel değil; daha çok fırın ekmek yemem gerekiyor) oldu. Fotoğrafını bir telefonla çektim ama aktarmayı beceremedim. .."

Fotoğrafları yükledim, dediğim gibi öncekine göre güzel ama sonuca göre değil. Tencerede yağlı kağıt içinde mayalandırdım, yağlı kağıdı olduğu gibi alarak başka bir sıcak tencereye oturttum, kapağını kapalı pişirdim. Aktarma çok kolay oldu, yapışma problemi yok.

Tenceredeki buhar nedeniyle kabukta kabarcıklar oluştu, nedeni yağlı kağıt mı, cam kapak mı bilmiyorum.

Tencerem cam kapaklı ve kapak ısıyı iyi iletmiyor, ekmeğin üzeri az kızardı, altı iyice kabuk yaptı. ( Emin değilim ama ben buna bağladım).

Yağlı kağıdın una göre dezantajları neler olabilir?



Name:  IMAG0015.jpg
Views: 1533
Size:  32.9 KB

Name:  IMAG0018.jpg
Views: 1478
Size:  36.2 KB

Ustalardan ekmek yapmanın inceliklerini okurken, asıl, yemenin inceliklerini öğreniyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön