agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2011, 16:38   #1
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak Mesajı Göster
Müjgan Hanım, Kiraz Hanım yanıtlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Evet, sonunda oldu, kızartmadan yenebiliyor. Dun cok yorulmustum, once ekmek yaptım, ekmeği pişirme kabına aldıktan sonra bekleme suresinde Kugulu ve Tunalı'ya yurudum, eve gelince ekmek iki misli olmustu, bir saat pişti, akşam fotograf çekmeyi düşünemedim.
Bu sabah ta ekmeği buzluga koymak uzere dilimledim. Dilimlenmiş ekmekleri şimdi çektim, sonra da makineyi yere dusurdum, objektif cami kirilmis, makine acilmiyor,bakalim icindeki butun resimlerim alinabilecek mi. alinirsa ergec dilimlenmis bir tabak ekmek resmini gonderecegim canımız sağ olsun zaten bu bir kaç resim çekiyor pili bitiyordu, piline bakmak isterken yere düştü.
Geçmiş olsun, iyi tarafından bakalım, düşen ekmek kabı olabilirdi. Tadına bakamazdınız.

Bu ekmek pişirme maceralarını okudukça canım nasıl da ekmek yapmak istiyor. Denesem mi acaba?

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2011, 23:31   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci Mesajı Göster
Bu ekmek pişirme maceralarını okudukça canım nasıl da ekmek yapmak istiyor. Denesem mi acaba?
Durduğunuz kabahat )) Defne Koryürek'ten ekmek tarifini ilk izlediğimde benim de canım çok çektiydi. O gün bu gündür de ekmek yapıyorum keyifle
Düşünsenize, neredeyse unutulmaya yüz tutmuş eski ekmek yapma alışkanlığımızı geri getireceksiniz. Hem de içinde neler olduğunu bildiğiniz bir ekmeği afiyetle yiyor olacaksınız. Üstelik besin değeri yüksek bir ekmeğiniz olacak. Deneyin hadi!

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 08:51   #3
Ağaç Dostu
 
mandalinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Ankara - İzmir
Mesajlar: 1,467
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Durduğunuz kabahat )) Defne Koryürek'ten ekmek tarifini ilk izlediğimde benim de canım çok çektiydi. O gün bu gündür de ekmek yapıyorum keyifle
Düşünsenize, neredeyse unutulmaya yüz tutmuş eski ekmek yapma alışkanlığımızı geri getireceksiniz. Hem de içinde neler olduğunu bildiğiniz bir ekmeği afiyetle yiyor olacaksınız. Üstelik besin değeri yüksek bir ekmeğiniz olacak. Deneyin hadi!
Teşekkürler yüreklendirmeniz için.

Hep ağır, kalın tencere/kap kullanılması gerekiyor gibi düşünüyordum, borcamda da oluyor galiba.

Ben tepside yaş maya ile denedim hep, çörek gibi birşey oluyordu.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 12:52   #4
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci Mesajı Göster
Hep ağır, kalın tencere/kap kullanılması gerekiyor gibi düşünüyordum, borcamda da oluyor galiba.

Ben tepside yaş maya ile denedim hep, çörek gibi birşey oluyordu.
Rastlantıyla bu toprak kapları buldum. Yuvarlak olanı 5 lira. Ondan memnun kalınca da geçenlerde uzun olanını aldım. Toprak kap aynı fırın taşı görevini görüyor. Bulursanız bir deneyin derim.

Eklenen Resimler
 
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025