agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-04-2011, 09:11   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Önceki ekmeklerimin içi istediğim gibi pişmemiş ve çok yoğun oluyordu, bu sefer değişiklik yaptım:

1- Hamurumu daha sert yaptım (ele yapışmayacak kadar)
2- Su yerine süt koydum
3- Zaman olmadığından tek yoğurma yaptım
4- Metal kek kalıbında mayaladım. Akşamdan sabaha kadar oda ısısında bıraktım (öncekiler gibi sönmesin diye radyatöre yakın koymadım).
5- Mayaladığım kapta (soğuk kap) 150 derecede 45 dakika pişirdim.
6- Açık piştiği için bir kaseye su koyup, fırının alt köşesine yerleştirdim.

Sonuç:
Görünüm çok güzel olmasa da;
- Öncekilere göre daha güzel kabardı
- Tadı ve özellikle kabuğu (çok sert değil, kıtır kıtır) çok güzel oldu
- İçi hamur kalmadı
- Moralim düzeldi, "daha sonraki daha güzel olacak" psikolojisi depreşti
- Sabah erkenden pişirdim
- Eşim kapıda hazırlanırken, alel acele (beraber gidiyoruz) fotoğraf çektim, evden çıkarken sıcak sıcak ucundan azıcık aldım
- Az önce yedim, yanıma az aldığıma pişman oldum.

Name:  DSCN0644.JPG
Views: 1021
Size:  45.5 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025