![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Önceki ekmeklerimin içi istediğim gibi pişmemiş ve çok yoğun oluyordu, bu sefer değişiklik yaptım: 1- Hamurumu daha sert yaptım (ele yapışmayacak kadar) 2- Su yerine süt koydum 3- Zaman olmadığından tek yoğurma yaptım 4- Metal kek kalıbında mayaladım. Akşamdan sabaha kadar oda ısısında bıraktım (öncekiler gibi sönmesin diye radyatöre yakın koymadım). 5- Mayaladığım kapta (soğuk kap) 150 derecede 45 dakika pişirdim. 6- Açık piştiği için bir kaseye su koyup, fırının alt köşesine yerleştirdim. Sonuç: Görünüm çok güzel olmasa da; - Öncekilere göre daha güzel kabardı - Tadı ve özellikle kabuğu (çok sert değil, kıtır kıtır) çok güzel oldu - İçi hamur kalmadı - Moralim düzeldi, "daha sonraki daha güzel olacak" psikolojisi depreşti - Sabah erkenden pişirdim - Eşim kapıda hazırlanırken, alel acele (beraber gidiyoruz) fotoğraf çektim, evden çıkarken sıcak sıcak ucundan azıcık aldım - Az önce yedim, yanıma az aldığıma pişman oldum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|