View Single Post
Eski 25-04-2011, 09:15   #230
livadi
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Sevgili ekşi mayacılar ;

Bir süredir sesim çıkmıyor ama, ekşi mayalı ekmek yapmayı bıraktım sanmayasınız.Hatta bırakmak ne kelime, başka ekmek yemez olduk, bu ikinci çuval unu tüketmek üzereyiz.

Mayama gelince gittikçe daha kaliteli eskiyen bir mayam olduğu için çookk mutluyum.

Geçen zaman zarfında sevgili anneciğim ziyaretime geldi, tecrüblerinden faydalanmak için, burada olduğu sürece ekmek işini ona devrettim.Annem bana nazaran daha sert yoğurdu hamuru, "baklava hamurundan daha sert olacak " dedi, ekmekleri benimkilere nazaran çok daha pofuduk oldu, ayrıca daha az maya ile daha uzun mayalama yaparak,ekşi tadı hissedilen ama çok da baskın olmayan lezzetli ekmekler yaptı

Tabi biz sadece tam buğday unu kullandığımız için ekmeklerimiz yoğun ve dolgun kıvamda oluyor.

Ben de ondan öğrendiklerimle devam ediyorum yola, ama hala anneminki kadar lezzetli bulmuyorum benim ekmekleri.Marifet anne parmaklarında galiba

Mektubuma son verirken.... diye bitiresim geldi )

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön