agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-04-2011, 09:15   #11
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Sevgili ekşi mayacılar ;

Bir süredir sesim çıkmıyor ama, ekşi mayalı ekmek yapmayı bıraktım sanmayasınız.Hatta bırakmak ne kelime, başka ekmek yemez olduk, bu ikinci çuval unu tüketmek üzereyiz.

Mayama gelince gittikçe daha kaliteli eskiyen bir mayam olduğu için çookk mutluyum.

Geçen zaman zarfında sevgili anneciğim ziyaretime geldi, tecrüblerinden faydalanmak için, burada olduğu sürece ekmek işini ona devrettim.Annem bana nazaran daha sert yoğurdu hamuru, "baklava hamurundan daha sert olacak " dedi, ekmekleri benimkilere nazaran çok daha pofuduk oldu, ayrıca daha az maya ile daha uzun mayalama yaparak,ekşi tadı hissedilen ama çok da baskın olmayan lezzetli ekmekler yaptı

Tabi biz sadece tam buğday unu kullandığımız için ekmeklerimiz yoğun ve dolgun kıvamda oluyor.

Ben de ondan öğrendiklerimle devam ediyorum yola, ama hala anneminki kadar lezzetli bulmuyorum benim ekmekleri.Marifet anne parmaklarında galiba

Mektubuma son verirken.... diye bitiresim geldi )

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025