Maya ile zaman problemi yaşıyorum. Ya o kabarmadan ben acele ediyorum ya da o acele ediyor. Geceden, radyatörün üzerine tahta koyarak hamurun mayalanması için üzerine tenceremi yerleştirmiştim. Hamur çok güzel esnekti, iyi sonuç bekliyordum. Sabaha ise biraz gevşemiş hamurla karşılaştım. İlk denemelerde bir günde mayalanan hamur sanırım ısının da etkisiyle çabuk mayalandı ve sönmeye başladı (emin değilim ama bana öyle geldi).
Tencerede yağlı kağıt kullanılmasa da olurmuş ama ben yine korkumdan ve mutfak bezlerine yapışan hamurlardan bıktığımdan yağlı kağıt kullandım. Isınmış tencere içine yağlı kağıtlı hamuru yerleştirince, üstteki tüm fazla kağıtları kestim.
"Hamurlar yeterince kabarınca kaplar kapakları kapalı halde dikkatle sıcak fırında ızgara üzerine konulur. 220 Santigrat derecede 20 dk, 200 Santigrat derecede 10 dk kapaklı bir halde pişirme devam eder. 30 dk.'nın sonunda kapak, kabın üzerinden dikkatlice fırın dışına alınarak ekmek kapaksız kapta 15 dk.- 20 dk. arası daha pişirmeye devam edilir."http://ekmeksanati.com/documents/kaf0fdt_ekmef0i.html
Yukarıdaki pişirme şekline uydum. Bu sefer rengi istediğim gibi oldu, kabuk çıtır çıtırdı, tadı güzeldi, az kabarmıştı. Ama gelecek sefere hamurun kulaklarını çekeceğim.
Bu sefer üstünü çizmedim, istediği gibi çatladı. Kapalı kapta hamurun üstünün çizilmesine gerek yokmuş.
Not: Tchibo'dan iki sene önce silikon almıştım ama başka bulamam diye kesmeye kıyamamıştım.