View Single Post
Eski 26-03-2011, 08:07   #220
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Gezinirken şöyle bir bilgiye rast geldim. İlginç geldi bana ama Fatma'nın o anda başındakileri savmak için uydurduğu bir şey mi yoksa gerçekten de yöntemin bu mu olduğu konusunda kararsız kaldım. Belki daha önce aynı ya da benzer şeyler duyan arkadaşlar vardır.

Alıntı:
Tam buğday ununa eklenen tabii ki yalnızca su ve ekşi maya. Fatma’dan ekşi mayasının tarifini aldık tabii ama sonra şunu sorduk: Her ekmek için bir öncekinden kalan mayalanmış hamuru kullanıyorsunuz ama ya hiç mayalı hamur yoksa, ilk mayayı nasıl elde ediyorsunuz? “Hıdırellez zamanı yani 6 Mayıs’ta, 7 farklı ağacın yaprağındaki çiyi bir kaba toplayıp una katıyoruz. İlk maya böyle oluyor” dedi Fatma.

Alıntı

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön