Gezinirken şöyle bir bilgiye rast geldim. İlginç geldi bana ama Fatma'nın o anda başındakileri savmak için uydurduğu bir şey mi yoksa gerçekten de yöntemin bu mu olduğu konusunda kararsız kaldım. Belki daha önce aynı ya da benzer şeyler duyan arkadaşlar vardır.
Alıntı:
Tam buğday ununa eklenen tabii ki yalnızca su ve ekşi maya. Fatma’dan ekşi mayasının tarifini aldık tabii ama sonra şunu sorduk: Her ekmek için bir öncekinden kalan mayalanmış hamuru kullanıyorsunuz ama ya hiç mayalı hamur yoksa, ilk mayayı nasıl elde ediyorsunuz? “Hıdırellez zamanı yani 6 Mayıs’ta, 7 farklı ağacın yaprağındaki çiyi bir kaba toplayıp una katıyoruz. İlk maya böyle oluyor” dedi Fatma.
|
Alıntı