agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-2011, 09:07   #1
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,608
Galeri: 15
Gezinirken şöyle bir bilgiye rast geldim. İlginç geldi bana ama Fatma'nın o anda başındakileri savmak için uydurduğu bir şey mi yoksa gerçekten de yöntemin bu mu olduğu konusunda kararsız kaldım. Belki daha önce aynı ya da benzer şeyler duyan arkadaşlar vardır.

Alıntı:
Tam buğday ununa eklenen tabii ki yalnızca su ve ekşi maya. Fatma’dan ekşi mayasının tarifini aldık tabii ama sonra şunu sorduk: Her ekmek için bir öncekinden kalan mayalanmış hamuru kullanıyorsunuz ama ya hiç mayalı hamur yoksa, ilk mayayı nasıl elde ediyorsunuz? “Hıdırellez zamanı yani 6 Mayıs’ta, 7 farklı ağacın yaprağındaki çiyi bir kaba toplayıp una katıyoruz. İlk maya böyle oluyor” dedi Fatma.

Alıntı

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025