View Single Post
Eski 02-04-2011, 15:38   #222
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Bu gün ekşi maya ekmeğimi yaptım

Sadece tam bugday unu, bir çay kaşığı kadar hatta daha az toz şeker, ılık su, iki tane kuru siyah üzüm.
Maya ikinci günde oldu. Altina sıcak su koymak süreyi kısalttı.
Ve bu gün bu mayanın yarısı, ılık su, az tuz, tam bugday unu ile ekmeğimi yaptım.
Kalan mayayı unladım buzdolabında uyumaya aldım.
Ekmek fena olmadı, koku ve tad olarak nohut mayalı ekmeğe yakın oldu sanki. Beyaz fırına dayanaklı kapta pişirdim. Kabı biraz ılıttım, fırça ile sıvı yag sürdüm. Ekmek kaba yapışmadan çıktı.
Fırını önceden 150 dereceye kadar ısttım, 15 dakika sonra 200 e çıkardım,toplam 75 dakika fırında kaldı. Ekmeği kaba alınca üzerini ıslattığım elimle düzleştirdim, üzerini susam ve çörek otu ilee süsledim. Pişirme kabına da biraz susam serptim. altı üstü gayet güzel pişti. İstendiği kadar kabarmadı sanıyorum. Bir daha sefere tam bugday ununa
Söke un eklemeyi ve hamuru 50 derece fırında kabarmaya bırakmayı düşünüyorum. Sanıyorum o zaman daha güzel olacaktır.

Name:  002.jpg
Views: 1331
Size:  28.1 KB

Name:  003 Ekmek .jpg
Views: 1374
Size:  29.7 KB
Ekmeğin altı


Düzenleyen s.toprak : 02-04-2011 saat 15:39 Neden: düzeltme
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön