View Single Post
Eski 25-03-2011, 12:48   #214
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Alıntı:
Isınmış tencere içine yağlı kağıtlı hamuru yerleştirince, üstteki tüm fazla kağıtları kestim.
Isınmış tencere kullandığınız zaman, yağlı kağıt kullanmaya gerek yok. Yapışma problemi yaşamazsınız...

Alıntı:
"Hamurlar yeterince kabarınca kaplar kapakları kapalı halde dikkatle sıcak fırında ızgara üzerine konulur. 220 Santigrat derecede 20 dk, 200 Santigrat derecede 10 dk kapaklı bir halde pişirme devam eder. 30 dk.'nın sonunda kapak, kabın üzerinden dikkatlice fırın dışına alınarak ekmek kapaksız kapta 15 dk.- 20 dk. arası daha pişirmeye devam edilir.
Bu ekmeğin büyüklüğüyle ilgili bir durum...
Yaptığım büyüklük gereği son ekmeğimi 20-25 dak + 10 dak olarak pişirdim...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön