Önceki ekmeklerimin içi istediğim gibi pişmemiş ve çok yoğun oluyordu, bu sefer değişiklik yaptım:
1- Hamurumu daha sert yaptım (ele yapışmayacak kadar)
2- Su yerine süt koydum
3- Zaman olmadığından tek yoğurma yaptım
4- Metal kek kalıbında mayaladım. Akşamdan sabaha kadar oda ısısında bıraktım (öncekiler gibi sönmesin diye radyatöre yakın koymadım).
5- Mayaladığım kapta (soğuk kap) 150 derecede 45 dakika pişirdim.
6- Açık piştiği için bir kaseye su koyup, fırının alt köşesine yerleştirdim.
Sonuç:
Görünüm çok güzel olmasa da;
- Öncekilere göre daha güzel kabardı
- Tadı ve özellikle kabuğu (çok sert değil, kıtır kıtır) çok güzel oldu
- İçi hamur kalmadı
- Moralim düzeldi, "daha sonraki daha güzel olacak" psikolojisi depreşti
- Sabah erkenden pişirdim
- Eşim kapıda hazırlanırken, alel acele
(beraber gidiyoruz) fotoğraf çektim, evden çıkarken sıcak sıcak ucundan azıcık aldım
- Az önce yedim, yanıma az aldığıma pişman oldum.
