![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1-Mayaladığım hamur plastik kapta güzel kabardı, bunda bir sorun yok. Hamuru az un ilavesiyle tekrar yoğurdum, bu da tamam. Hatam; bu tekrar yoğurduğum ve ekmek şeklini verdiğim hamuru temiz bez içinde değil de pişireceğim tepside mayalandırdım. Tepsinin kenarlarında kalan dört parmak boşluk, ekmek fırına girmeden dolmuştu bile ![]() 2-Hamurum katı değil gayet yumuşaktı. 3-Başlangıçtan itibaren mayalama süresini uzun tutmuştum. Hamuru birinci günün sonunda, maya köpüklendiği zaman yoğurmalıydım. Bütün bunlara rağmen lezzet fena değil, ekmeğin yarısı bitti bile. Bu arada eşimin ekmeğime verdiği ad ''diyet ekmeği'' oldu. Hatalardan ders alarak, ikinci deneme daha güzel olacaktır sanırım. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|