01-03-2011, 22:54
|
#149
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 49
|
Hamur boş bulduğu alanda ....
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan
Mayaladığınız plastik kaba yayılan mayayı, bir kez daha yoğurup, bu kez unladığınız temiz bir bez içerisine koyup tekrar mayalandırın (bu eskisinden daha çabuk gerçekleşiyor). Pişireceğiniz kabın büyüklüğüne denk bir kaba, unlanmış bir bez içerisine koyduğunuzda, hamur o kabın şekline göre kabaracaktır.
Kabarma mükemmel hale geldiğinde, Sevgili Halil Önen'in dikkati çektiği "atıcılık, nişan alma, isabet ettirme" konularında da becerikliyseniz, o bezin içinden, tam isabetle pişireceğiniz kaba aktarın. O kap içinde pişirin. Hamur boş bulduğu alanda, yanlara doğru alabildiğince yayılacağına, yukarıya doğru kabarmak zorunda kalacaktır. 
Hamuru katı yoğurursanız buna gerek yok, ama bu kez ekşi maya bakterilerinin istediği yumuşak kıvamlı, cıvık hamur ortamı olmayacağı için kabarması çok uzun sürecektir.
Bu konuda uzman olan sevgili Soberman uğrarsa, işin fiziğini kimyasını açıklayacaktır  )
|
Siz o kadar güzel açıklıyorsunuz ki, inanın artık bana söz düşmüyor.
Büyük bir merak ve zevkle gelişmeleri izliyorum.
|
|
|