View Single Post
Eski 01-03-2011, 20:44   #147
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Mayaladığınız plastik kaba yayılan mayayı, bir kez daha yoğurup, bu kez unladığınız temiz bir bez içerisine koyup tekrar mayalandırın (bu eskisinden daha çabuk gerçekleşiyor).

Hamuru katı yoğurursanız buna gerek yok, ama bu kez ekşi maya bakterilerinin istediği yumuşak kıvamlı, cıvık hamur ortamı olmayacağı için kabarması çok uzun sürecektir.
Müjgan hanım, yazınızdan iki hatta üç hatamı tespit ettim.
1-Mayaladığım hamur plastik kapta güzel kabardı, bunda bir sorun yok.
Hamuru az un ilavesiyle tekrar yoğurdum, bu da tamam. Hatam; bu tekrar yoğurduğum ve ekmek şeklini verdiğim hamuru temiz bez içinde değil de pişireceğim tepside mayalandırdım. Tepsinin kenarlarında kalan dört parmak boşluk, ekmek fırına girmeden dolmuştu bile

2-Hamurum katı değil gayet yumuşaktı.

3-Başlangıçtan itibaren mayalama süresini uzun tutmuştum. Hamuru birinci
günün sonunda, maya köpüklendiği zaman yoğurmalıydım.

Bütün bunlara rağmen lezzet fena değil, ekmeğin yarısı bitti bile. Bu arada eşimin ekmeğime verdiği ad ''diyet ekmeği'' oldu.

Hatalardan ders alarak, ikinci deneme daha güzel olacaktır sanırım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön