agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2011, 12:48   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Kural yok SDurul, normalde dediğiniz gibi ama, işler yolunda gitmedi mi, mesela üstte su toplanıp, un dibe çöktüğünde, duruma göre ekstradan un ilavesi yapabilirsiniz. Çok katı olduysa ılık su ilave edebilirsiniz. Kavanozun ağzı hava almalı, temiz bir tülbent ya da benim yaptığım gibi selpak havlu ve bir lastik yardımı ile kapatabilirsiniz.
Üstte su toplanma, un dibe çökme şimdilik yok Müjgan hanım. Aklıma geldikçe bakıyorum. Son durum; maya köpürmeye başlamış ve tarif edemeyeceğim bir ses vardı kavanozun içinde. Suyun içine atılan sandozun çıkardığı ses gibi. Fotoğrafını çektim. Ben bu işi başaracağım galiba.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2011, 13:10   #2
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Hımm, benim de küçük oğlum ekşi mayadan pek hoşlanmadı, belki de keramet tencerededir...

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2011, 12:23   #4
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Dün gece Kibele sanat merkezindeki hocam, bir proje üzerinde konuşmak için beni çağırmıştı. Eşi de oradaydı ve sohbet ekmeğe kadar geldi. Öyle bi ballandırıp, anlatmışım ki, kadın önümüzdeki günlerde bir tencere siparişi vereceğini söyledi. Ama aklın yolu bir...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 00:24   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Evet, kendime kızıyorum, ilk fırsatı kaçırdım. Şimdi mutfağa bakmaya gittim. Yeniden köpüklenmeye başlamış. Amacım mayayı biraz çoğaltmak.

Eğer becerebilirsem, ekmeği köy fırınında pişirmeyi düşünüyorum. Daha önce köy fırınında hiç ekmek pişirmedim. Fırının süpürülmesinde yardım alabilirim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2011, 02:11   #6
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Evet, kendime kızıyorum, ilk fırsatı kaçırdım. Şimdi mutfağa bakmaya gittim. Yeniden köpüklenmeye başlamış. Amacım mayayı biraz çoğaltmak.

Eğer becerebilirsem, ekmeği köy fırınında pişirmeyi düşünüyorum. Daha önce köy fırınında hiç ekmek pişirmedim. Fırının süpürülmesinde yardım alabilirim.
Müjgan hanım, ekmeğiniz güzel görünüyor. Elinize sağlık.

En nihayet bu akşam hamurumu yoğurdum, sıkıca sardım sarmaladım, sabah ola hayır ola. Bir fincan un ve bir fincan su ile başlattığım mayam, neredeyse yarım kavanoz oldu.

İlk olduğu için çok ekmek değil, bir ekmekle yetineceğim. Köy fırınında yapmaktan da vazgeçtim, hamurun ne zaman mayalanacağı belli değil, fırınla hamuru aynı anda hazır edemeyeceğimi düşündüm. Şimdilik en iyisi elektrikli fırında pişirmek.

Bir de unutmadan, hamura kabak ilave ettim. Bakalım nasıl olacak?

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 07:26   #7
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Maya zamanla çoğalıyor aslında ve az miktarı bile çok güzel iş görüyor.
İlk yaptığım ekşi maya, çok olmamasına rağmen hem çok güzel kabartmıştı, hem de ekşi tadı oldkça hissedilir durumdaydı.

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 09:13   #8
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Şimdi öğrenme aşamasındayım, sevgili livadi. Bir de ekmek sayısını birden fazla yapacağım için, buna orantılı olarak mayanın biraz fazla olması gerekebileceğini düşündüm açıkçası.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2011, 09:30   #9
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Ekmeği yoğurduktan sonra, mayanın az geldiğini düşünürseniz, ılık bir ortam ve mayalanma süresinin uzatılması işe yarayacaktır.
Ben peteğin yanına koymuştum, üç saat içinde kabarmıştı.

Bu arada ben de henüz öğrenme aşamasındayım, bunlar ilk denemelerim. Ama bende çocukluğumdan kalma bir aşinalık var, çocukken köyde babannem hep unun içinde sakladığı bir parça hamurla mayalardı yeni ekmekleri, ve acelesi varsa sobanın yanına, uzun sürede mayalanmasını istiyorsa serin yere koyardı hamuru...

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 09:37   #10
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
3. deneme, tam buğday unu

Hamurla gün geçire geçire onun dilinden biraz daha anlamaya başlıyorum; "Beni pişirmeden önce acele etme, iyice kabart." diyor. Daha önce 12 saat bekletip pişirmiştim, bu kez 20 saat bekledim ama radyatörler sürekli açık değildi, özellikle son 4 saatte ortam daha ılıktı, o da kabardı.

Cam kapta, altına yağlı kağıt sererek hamuru beklettim, kabında mayalandı, un kullanmadım. Fırına atınca da kabardı ama hazır mayalar kadar değil. Maya eskidikçe daha güzel kabaracak diye bekliyorum ama bu sefer ekmeği beğendim.

Name:  DSCN0331.JPG
Views: 1057
Size:  57.6 KB

Name:  DSCN0334.JPG
Views: 1004
Size:  57.6 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 09:52   #11
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Elinize sağlık Gayet iyi görünüyor.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 10:16   #12
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Arkadaşlar, benim ekmeklerim kabarıyor ama, çok sık dokulu oluyor.
Pofuduk bir ekmek değil de ağır sıkı bir ekmek yani, ama lezzetli.
Bu konuda bir fikri olan var mı?

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 10:59   #13
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livadi Mesajı Göster
Arkadaşlar, benim ekmeklerim kabarıyor ama, çok sık dokulu oluyor.
Pofuduk bir ekmek değil de ağır sıkı bir ekmek yani, ama lezzetli.
Bu konuda bir fikri olan var mı?
İlk iki deneme tam bahsettiğiniz gibi olmuştu ama bu denemede yoğunluk azaldı (daha da azalması lazım). Bence maya eskidikçe daha güzel kabaracak, bu nedenle yeni mayalı ekmeği pişirmeden önce kabarana kadar iyice bekletmek gerekiyor. Deneyip göreceğiz

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 16:28   #14
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
İlk iki deneme tam bahsettiğiniz gibi olmuştu ama bu denemede yoğunluk azaldı (daha da azalması lazım). Bence maya eskidikçe daha güzel kabaracak, bu nedenle yeni mayalı ekmeği pişirmeden önce kabarana kadar iyice bekletmek gerekiyor. Deneyip göreceğiz
Evet gittikçe daha pofuduk bir hal alacağını umut ediyorum.
Size göre çok az beklettiğimi farkettim, bu sefer uzun süre mayalamayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi deneyip göreceğiz .
Başarılar herkese

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 16:42   #15
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livadi Mesajı Göster
Evet gittikçe daha pofuduk bir hal alacağını umut ediyorum.
Size göre çok az beklettiğimi farkettim, bu sefer uzun süre mayalamayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi deneyip göreceğiz .
Başarılar herkese
Ortam ısısı süreyi etkiliyor. Bu nedenle sabit bir süre uygulamak yerine kabarmayı izlemek daha önemli.

bahcedenn beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 00:21   #16
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Pazartesi günü buzdolabından çıkarıp, aktive etmeye başladığım mayayı, nihayet bu gece saat 20.30'da yoğurabildim.
Mayayı aktive ederken bir tatlı kaşığı şeker ve bir çay bardağı kadar süt koymuştum. Ve fakat aktivasyonu hızlandırmak babında ekstra bir etkisini göremedim bu yaptığım işlemin
Hamuru, yoğurduğum kaptan büsbütün alamayacak kadar cıvık yoğurdum bu kez. Kekten biraz daha kıvamlıca idi, resmen, pişireceğim tencereye sıyırarak akıttım )
Soğuk Hecha tencerenin dibine biraz un serpip, üzerine hamuru döktükten sonra, kapağını kapatıp radyatörün üzerine koydum. Yaklaşık iki saat bekledim. Hamurun kabarmaya hevesli olduğunu görünce, 50 dereceye ayarladığım fırına, tencereyi kapağı ile birlikte koydum. Fırında 1 saat kadar beklediğinde, hamur tencerenin ağzına kadar kabarmıştı.

Name:  ekmek deneme4-1.jpg
Views: 1077
Size:  20.7 KB

Fırını 180 dereceye ayarlayıp, pişirdim. Halen kendisini biraz daha çekmesi için fırında duruyor. Soğuyunca onu da yükleyeyim.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 10:28   #17
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Kiraz'ın denemesinde sanki pofuduk bir görünüm hakim.

Başlığa, girip çıkıp duruyorum. Niyetim şimdilik hiç bulaşmamak. Sebebi de iştahımı köye saklamak. Bütün başlığı o zaman tekrar tekrar okuyup, ekmeklerimi bahçedeki fırında denemek.
Ama yine de aklım sizlerde kalıyor.
Nedense köy ekmeği, yani buğdayı değirmende öğütüp de yaptığımız ki Oğuz bunu çok sever, benim tansiyonumu yükseltiyor. O yüzden istediğim gibi kocaman kocaman dilimler yiyemiyorum.
Bu yaptıklarınızı normal undan deneyeceğim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 10:59   #18
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Sevgili Kiraz ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sizlerin ekmeklerini görünce, ekmeğim için sabırsızlanıyorum.

Ama mayamın ilk gündeki neşesi yok. Biraz köpürdü, o kadar. Beklemedeyim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 11:06   #19
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili Kiraz ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sizlerin ekmeklerini görünce, ekmeğim için sabırsızlanıyorum.

Ama mayamın ilk gündeki neşesi yok. Biraz köpürdü, o kadar. Beklemedeyim.
Sulanmaya başlarsa hemen biraz un ilave edin işe yarıyor. Mayam sürekli radyatöre yakın değil, oda sıcaklığında bekliyor, bu nedenle yoğun köpüklenme yok ama ekmek yapmadan önce, altına tahta koyarak bir kaç saat radyatörde keyiflenmesini ve köpürmesini sağlıyorum.

İlk tarifteki gibi 1'e 1 oranda su ve unu benim unum sevmedi, kek hamuru kıvamında yapıyorum, artık hiç sulanmıyor.

Güler Hanım, beyaz un ile belki daha güzel kabarır. İsterseniz mayam çoğaldığında size göndereyim ama biraz zaman gerekecek.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 11:33   #20
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevinirim sevgili Kiraz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 12:07   #21
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Güler hanım, normal un ile de çok güzel oluyor, bu işi ileriki bir tarihe ertelemeyin bence.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 16:38   #22
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Güler hanım, normal un ile de çok güzel oluyor, bu işi ileriki bir tarihe ertelemeyin bence.
Tamam, o zaman başlığı yeniden okumalıyım ki fotoğrafları sizinle paylaşabileyim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 08:18   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Başlığı okudukça hoşuma gidiyor.
agacalar.net Fırın Mamulleri diye bir yer mi açalım acaba?
Ekmekler bir numara olur, Komşu Fırını bile sollayacağız neredeyse.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 09:40   #24
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Ben emekli olunca ekmekçi mi açsam diye düşünmeye başladım Güler Hanım
Ev yapımı ekşi mayalı ekmekçi...

Müjgan Hanım, ben ayırdığımı mayalık hamuru, buzdolabından çıkarıp, ılık bir yerde yarım saat kadar beklettikten sonra ( bu şekilde göz göz olup kabarıyor maya) hamura katıyorum, aktive etmek derken kastettiğiniz tam olarak nasıl bir işlem? İlk mayalamada olduğu gibi su ve un ilavesi mi yapıyorsunuz?

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 13:15   #25
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livadi Mesajı Göster
Müjgan Hanım, ben ayırdığımı mayalık hamuru, buzdolabından çıkarıp, ılık bir yerde yarım saat kadar beklettikten sonra ( bu şekilde göz göz olup kabarıyor maya) hamura katıyorum, aktive etmek derken kastettiğiniz tam olarak nasıl bir işlem? İlk mayalamada olduğu gibi su ve un ilavesi mi yapıyorsunuz?
Ben analitik takılmayı seviyorum sanırım ) Bu yüzden mayayı baştan yapmam gerekecek bir gün...
Son mayaya, daha önce de dediğim gibi, şeker ve süt ekledimdi. Bu mayayla hamur yoğururken de, hamurun içine yarım bardak zeytinyağı koyduğum için, ayırdığım mayada da zeytinyağı var şimdi. Dolaptan o mayayı alıp, yeniden aktive ettiğimde o zeytinyağı mayanın başına iş açacak mı merak ediyorum
Sevgili Livadi, aktive etmekten kastım, buzdolabına konduğunda pasifleşen, durgunlaşan bakteri ve mantar etkinliğini, yeniden canlandırmak... Bunun için dolaptan aldığım maya parçasını ılık su içinde eritip, üstüne un ekliyorum. Aynı günün sonunda aktivasyon görülüyor. Ama ben bu süreyi uzatıyorum, ekmek yapmaya vaktim olduğu an hemencecik kullanıyorum

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 13:21   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Hanımlar artık şu işi bir sonuca bağlasalalar da, eve bilmiş bilmiş bir tarif versem. Kafam iyice karıştı.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 13:26   #27
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Hanımlar artık şu işi bir sonuca bağlasalalar da, eve bilmiş bilmiş bir tarif versem. Kafam iyice karıştı.
Acele etmeyin... Her seferinde yeni bir heyecanla ve yeni bir tarifle denemelerimiz sürecek. Eğer böyle olmasa bir süre sonra bu başlık" inaktif" hale gelirdi. Bence siz de bu heyecana katılın, ve bize tecrübelerinizi anlatın. Hem yaparken daha kolay öğreniliyor.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 16:31   #28
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Hanımlar artık şu işi bir sonuca bağlasalalar da, eve bilmiş bilmiş bir tarif versem. Kafam iyice karıştı.
Sn. Tura, henüz mükemmel sonuca ulaşamadık çünkü mayamız yeni (ne güzel bahane )

Şaka bir yana mayamız bir yandan eskiyip güzelleşirken, biz de her denemede bir şeyler öğrenip güzelleşiyoruz. Siz en iyisi baştan peşin peşin, ilk pişenlerin yeteri kadar kabarmayacağını söyleyin eve, mazeret de maya olsun. Sizin evdekiler de maya eskiyene kadar iyice tecrübe kazanırlar bizim gibi.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 18:47   #29
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Hanımlar artık şu işi bir sonuca bağlasalalar da, eve bilmiş bilmiş bir tarif versem. Kafam iyice karıştı.

Un, su, maya ölçülerini bardak hesabıyla yazarlarsa iyi olacak değil mi?

Bardaklar birbirinden farklı boyutlarda, bu nedenle tanınmış ve heryerde aynı isimle satılan bir bardağı ölçü olarak kullanmak gerek.

Mesela rakı ya da limonata bardağı iyi bir ölçü... Sorunu dar olması. Sıvı türü şeyler için diğer bardaklardan daha iyi, çünkü altı da üstü de aynı genişlikte...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2011, 23:35   #30
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Deneme 4

Name:  ekmek deneme4-12.jpg
Views: 2208
Size:  24.4 KB


Name:  ekmek deneme4-9.jpg
Views: 1321
Size:  25.6 KB



Name:  ekmek deneme4-4.jpg
Views: 1303
Size:  39.7 KB


Son denememden ekmek manzaraları.... Çok başarılı olduğu söylenemez. Çok yumuşak (hatta demirdöküm tencere olmasa hamur olacakmış) Kesilirken ufalanıyor, dayanıksız, kekimsi dokusu var. Ama lezzeti fena değil. Hamur yoğururken bir daha zeytinyağı kullanmayacağım.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025