agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-02-2011, 08:51   #11
Ağaç Dostu
 
livadi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Rize- Şanlıurfa
Mesajlar: 303
Alıntı:
Bir Türk kahvesi fincanı dolusu kepekli un, yine aynı fincanla içme suyunu, cam bir kavanozda karıştırdım. Kış şartları ve mutfağın serin olması nedeniyle, fermentasyonu hızlandırmak için evde bulundurduğum EM solüsyonundan 5-6 damla ekledim.

Her gece aynı kavanoza tam buğday unu ve suyu ilk seferdeki ölçeklerle eklemeye devam ettim. Bu gece 6. gecemiz olacak. Kavanozda hoş ve ekşimsi bir koku oluşmaya başladı. (kavanozun kapağı kapalı değil, ama üzerinde havlu var.) Köpüklenmenin aktif olacağını umduğum pazar günü, hamuru yoğuracağım. Bu kez ekmek makinesinde değil ama normal fırında pişireceğim.
Yoğurduğum hamurdan bir parça alıp, bundan sonraki ekmekler için onu üretip kullanacağım.
Benim ekşi maya denemelerim 2. günü zor buluyor.

Şöyle ki; daha 2. günün sonunda köpük köpük oluyor, bekletmeye ve un, su ilavesine devam ettiğimde kötü kokmaya başlıyor.Ancak bahsi geçen şekilde un ve su ayrılmıyor.

Ben mayalanmayı çavdar unu ile başlattım, ikinci gün tam buğday unu ekledim ve kavanozun kapağını kapalı tutuyorum.Kavanozum mutfakta duruyor.Yani ılık bir ortam.
Acaba nerde yanlış yapıyorum, bir fikriniz var mı?

livadi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025