View Single Post
Eski 27-02-2011, 11:46   #125
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Evet haklısınız, görüntü şahane... Lakin o kabarık haline bakmayın, içi istediğim gibi pişmemişti. Tamam, hamur da değildi ama, daha iyi olabilirdi.
Hatalarımı bi daha yazayım da benim yaptıklarımı yapmayın

. Pişireceğim kaba göre büyük bir hamur kullandım, yani kap küçük, hamur büyüktü.
. Yoğururken zeytinyağı kullandım. (bunun hata olduğundan çok da emin değilim
. Demirdöküm tencereyi ısıtmadan, mayalanma işini direkt o tencerede yaptım. Oysa başka bir kapta mayalandırıp, önceden 220 derecede 20 dk ısıtılmış tencereye almam lazımdı.
. Üzerini dikkatli bir biçimde çizmediğimi bu yüzden üstteki yatay yarığın oluştuğunu düşündüm.
. Pişti sanıp fırından çıkardığımda, aslında bir 10 dk. daha kalması gerekiyordu...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön