agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-03-2013, 01:17   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Fark su: Fermentasyon yontemi sizin uyguladiginiz sekilde uygulanmiyor. Tavsiye ettiginiz sey yontemin ortamini, suresini, uygulanis bicimini degistiriyor. Bakin sizin uyguladiginiz hali kotudur, burda anlatilan iyidir de demiyorum. Ikisi birbirinden farklidir diyorum.

Bakin farklar nelermis:
1) Burda tarif edilen fermentasyon yonteminin butun asamalari oda sicakliginda gerceklesiyor. Siz meyveyi dolapta sakliyorsunuz.
2) Burda tarif edilen fermentasyon yontemi, toplamda 1 haftada tohumlari hazir hale getiriyor, sizin izlediginiz yontemde toplam gecen sure 8 ay. Meyveyi dalindan kopardiktan sonra tohum kuruyana kadar gecen toplam sureden bahsediyoruz.
3) Burdaki yontemde tohumlar fermente edildiginde yikanmalarina gerek kalmadan jel tabakasi tohumdan ayriliyor. Eger jel tabakasinin ekimden 1 sene once ayrilmasi zararli ise, buna kanit gosterilmesi lazim ve bu kanit gozlemle verilemez. Peki jel tabakasinin tohumdan ekimden 1 sene once ayrilmasinin faydalarina ait kanit var mi? Konuyla ilgili onlarca calisma ortaya dokulebilir ve bunlardan bir kismi bu baslik altindaki mesajlarda mevcut.

Tek bir ornek vereyim: Bu konunun 3. mesajinda jel tabakasinin tohumdan ayrilmasinin iyi geldigi bir hastalik kaynak verilerek belirtilmis.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Pekala ne fark var? hasat sakla fermente et çimlendir/ hasat fermente et sakla çimlendir.

Aynı olabilmesi için nasıl bir şey söylemeliyim size yahu fermantasyonu tavsiye eden adama fermentasyon ile alakalı ilimsel tezler ile fermentasyon tararlıdır sen sabote ediyorsun yarın silecem diye bayrak açıyorsunuz nedir yani aynı olup şekilde farklı olabilmesi için

"hasat et aynı anda bayrakları yarıya indirelim fermente et ekimi yaparken kırmızı kazak giy mi demeliyiz"

Siz diyorsunuz ki sizce doğru olanı söylemeyin sadece tozunu alın olmazki şimdi böyle.

OSMAN45 beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025