View Single Post
Eski 16-03-2013, 20:42   #59
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Birseyi netlige kavusturmak isterim: Benim actigim konu basligi neydi, hatirlayalim: Fermentasyon yontemiyle domates tohumu nasil elde edilir?

Benim amacim bu yontemi dunyada kullanildigi sekliyle kaynaklar gostererek tariflemekti. Yine kaynaklari ve bilimsel calismalari gostererek, fermentasyon yontemiyle jel tabakasinin tohumdan ayrilmasinin faydalarinin kanitlandigini belirttim.

Sonra konu amacinin disinda, baska birtakim seyler kaynak gosterilmeden savunularak saptirildi, bambaska yerlere geldi. Sn. Meyvelitepe de bu sebepten dolayi, konuyla ilgili yeni bir baslik acmis, konuyu burda tartisin diyor ama neyi tartisacagiz?

Siz benim actigim konu basliginda tarifledigim yonteme gore jel tabakasinin tohumdan ayrilmasinin zararli oldugunu soyluyorsaniz onu tartisabiliriz cunku kaynaklar aksini soyluyor. Bu tartismayi yontem etrafinda konusarak yapabiliriz cunku ben tohumlardan jel tabakasini kendim elimle ayirmiyorum ki zaten tohumu zedelemeden bunu gerceklestirmeniz mumkun degil. Fermentasyon yontemi zaten tabakayi tohumdan kendiliginden ayiran bir yontem.

Gonderdiginiz kaynaktaki Tohum orneklerinde yapilan islemler kismini okudum ve konuyla bu kisim arasinda nasil bir ilgi kurdugunuzu cozemedim. Sizce bu kisimda fermentasyon yontemi mi tariflenmis, tohumu kurutarak alma yontemi mi? Tohumun kurutularak saklanmasinin yanlis oldugunu soyledigimi gordunuz mu? Ikinci olarak da sunu sormak isterim. Tohumlari fermente etmeden, jel tabakasini tohumlardan binlerce tohum icin tek tek olmak uzere elle ayirmaniz mumkun mu?

Bir sorum daha var: Siz, benim tarifledigim ve bilimsel calismalarla ispatlanmis sekliyle fermentasyon yonteminde jel tabakasinin tohumdan ayrilmasinin hatali oldugunu mu soyluyorsunuz? Yani, daha once benim ve Sn Meyvelitepe'nin kaynaklarinin islemi dogru yapmadigini mi soyluyorsunuz? Bu soruya yanit verebilirseniz, konu aslinda buyuk oranda aydinlanacak.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön