View Single Post
Eski 16-03-2013, 18:55   #51
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Hemen cevireyim, soyle diyor:

Dogada, olgunlasmis domatesler yere duserek yavasca curumeye baslar (zamaninda hasat edilmeyen meyveleri kastediyor). Curume, jel tabakasinin (tohum etrafindaki) bozundugu dogal bir fermentasyon surecidir. Onunde sonunda meyveler tamamen cururler ve tohumlarini kosullar uygun oldugunda cimlenecek sekilde toprak yuzeyinde birakirlar.

Alintiladiginiz sonraki cumlede de soyle diyor: Domates tohumlari eger hemen kurutulmazlarsa cimlenmeye baslarlar.

Cevirdim. Ne diyorsunuz?


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cliepy Mesajı Göster
In nature the ripe tomatoes fall from the plant and slowly rot. The rotting away of the fruits is a nature fermentation process during which the gel sacks are destroyed. Eventually the fruits totally rot away leaving the seeds on the surface of the soil, ready to germinate when conditions are right.

Bunu ben de tercüme ederim ama siz tarafsızca tercume ederseniz diğer kullanıcılar da okuyunca doğru olanın hangisi olduğuna karar vereceklerdir.

Ayrıca aynı kitapta şöyle bir not daha var bilmem dikkat ettiniz mi?
Tomato seeds will begin to germinate if not dried quickly.
Lütfen bunu da tercüme edin. Ben seve seve ederdim ama taraflı olduğum sanılabilir.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön