View Single Post
Eski 16-03-2013, 00:07   #33
cliepy
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-01-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 257
Sayın birnefestoprak,

Uygulamada sorun yok, yapılış biçiminde de..
Öncelikle bu saplantılı sorunuza tekrar cevap vereyim belki sormazsınız umudu ile

Bize göre bu uygulama ekime geçildiği safhada yapılmalı size göre hasattan hemen sonra.
Tüm dünya aynı uygulamayı yapıyor veya yapmıyor o ayrı.

Yapılan bu uygulamayı siz hasattan sonra biz ise ekimden önce uygun görüyoruz.
Amerika'da öyle yapıyorlar diye dünyanın büyük kısmı diyemezsiniz. Avrupa, Asya ve sözünü ettiğiniz Japonya bile yüksek oranda hasattan sonra uygulamıyor, ekimden önce uyguluyor.

Ayrıca madem doğanın böyle bir yardıma veya girişime muhtaçlığı vardı insanoğlundan önce bunu kim yapıyordu. Belki de doğa bize muhtaç değildir, bir ona muhtacızdır.

Sn miralay izninizle yazınızı tekrar paylaşıyorum, herhalde gözden kaçtı.
(Ya da bende saplantılı sormayı denemek istiyorum, belki eğlencelidir)

Jel tabaka koruyucudur
Korumak;
Zamansız çimlenme,
Patojenler,
Dış etkenler

İnsandan evvel;
meyve dalında olgunlaşıp toprağa düştü canlı meyve kokuşmaz zira bağışıklık sistemi vardır bakteriyi bertaraf eder kokuşma dıştan içer doğrudur yani kabuktan tohuma meyve kokuştu toprağa karıştı fermantasyon devam ediyor tabi o koşullarda çimlenirse eğer kış fideyi öldürecek kış gel diğinde tohumun çimlenmemesi gerek kış gelecek faaliyet duracak ardından bahar gelir kar erirken nem ile toprakta bakteri faaliyeti yeniden başlar tabaka parçalanır tohum neme kavuşur embriyo gelişimine başlar bu arada embryo zaten bağışıklık sistemini geliştirdiği için patojenlerin bir zararı olmaz olamaz.

cliepy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön