agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-03-2013, 23:34   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-01-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 257
Sn birnefestoprak bu bahsettiğiniz aile şirketleri bir sonraki sene için tohum üretiyor ve çimlenme yüksek değerde diyorsunuz peki ya sonraki seneler? O tohumlar genellikle 1 max 2 yıllık satılıyor. Oysa Avrupa'daki tohumların son kullanma tarihleri birkaç yıl sonrayı işaret ediyor ve onların çimlenme yüzdeleri de çok yüksek? Aradaki fark nedir sizce?
Ayrıca tüm tohumların ilk senelerindeki çimlenme yüzdeleri en üst sınırdadır, zaman geçtikçe, zaman aşımına bağlı olarak yüzde de düşer. İlk senedeki oran çok hayranlık yaratacak bişey değildir.

Sayın MeyveliTepe biz konuya ters bişey söylemiyoruz uygulama doğrudur, zamanlama yalnıştır diyoruz. Bunun için ayrı başlıkta aynı yöntemi tekrar anlatıp bu iş bu zamanda (ekimden önce-hasattan sonra değil) yapılır diye yazmamıza gerek yok.

cliepy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025