![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
"Sebze yetiştiren insanlar nitelik ve verim amaçlı değil birim mesaiden maksimum verimi alabilmek, nicelik bakımından iş yükü azaltmak amaçlı bu yöntemi kullanır yinede tohum üzerindeki zarı yok edecek kadar fermende etmezler tohumların elekten geçebileceği kadar zira çıkan posayı salça yapar insanlar küflendirmeleri mantıklı mı?" yukardaki ifadeniz dogru degil cunku bu sirketler tohum zardan ayrilana kadar fermente islemine devam ediyor. Benim yontemi anlatirken soyledigim gibi, fermentasyon islemini uzatirsaniz cimlenme oranlarina zarar verebilirsiniz. Bunun belli sicaklik kosullarinda ne kadar sureyle devam ettirilmesi gerektigi uc asagi bes yukari belli ama tohumu toplayan kisi bu iste tecrubelendikce zaten zamanlamayi nasil ayarlayacagini bilir. "Doğaya rağmen yapılan işlem şu; Sizin yaptığınız katlama tabir ettiğimiz uygulama tohum çimlenmeye alınmadan evvel yapılmalı stoğa alınırken değil." bu ifadeye gore, tohumlarinin cimlenme oranlariyla ilgili olarak bugune kadar hicbir sorun yasamadigim tohum sirketlerinin tohum toplama/saklama yontemlerinin yanlis oldugunu mu soyluyorsunuz? Bu sirketlerden tohum aldiginiz zaman uzerinde sonraki sene icin paketlendigini yazar. Yani 2014 yilinda alip ekeceginiz tohumu 2013 yilindaki hasattan elde edip paketlerler. Meyveyi saklayip 2014 yilinda fermentasyona ugratmak ve bu noktadan sonra satisa sunmak gibi bir durum soz konusu degil. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Yanlis bilgi vermeye devam ediyorsunuz. Yukardaki resimde lejandi keserek vermistim, simdi ekliyorum. ![]() Lejand cok net okunmuyor olabilir, asagiya ayrica aktarayim: Lejand basligi: Watermelon seed extraction, fermentation, and cleaning (Karpuz tohumlarinin cikarilmasi, fermentasyonu ve temizlenmesi) A) Extracting watermelon seed and pulp by hand (karpuz tohumlarinin ve etinin cikarilmasi) B) The collected mass of seed and pulp (tohumlar ve posa bir arada) C) Tom Stearns of High Mowing Seeds with containers of FERMENTING watermelon seed (High Mowing Seeds'den Tom Stearns FERMENTE OLAN karpuz tohumlariyla birlikte) D) Spray-washing watermelon seed over a wire mesh screen (karpuz tohumlari elekte yikanirken) E) The washed seed drying on the wire screen (yikanmis tohumlar elek ustunde kururken) C, D ve E asamalarinda belirtilen resimler de asagida: ![]() Bu arada A, B, C, D ve E asamalari tek bir yontemin asamalari, yani birbirinden ayri ayri zamanlarda izlenmis yollar degil. A'dan baslayarak E'ye kadar devam ediliyor. C asamasinda fermente olan tohumlar, daha sonra fermente olduklari kaptan fermentasyon islemi tamamlandiktan sonra cikarilip D asamasinda yikaniyor. Yani tohumlar karpuzun icinden cikarilip direk olarak yikanmiyor. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|