agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-10-2008, 15:47   #91
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Tepedeki çöp yığını Gelibolu Belediyesine yakışmıyor

Merhaba,

Dün Çanakkaleden dönerken Lapsekiden arabalıvapur ile Geliboluya geçtik. Geliboludan Keşan istikametine gitmek için tepeye çıktığımızda aşağıda karşılıklı benzincilere varmadan sağ taraftaki çöplük manzarası ve gördüklerimiz bizleri çok şaşırttı.

Yüzlerce Martı sağa sola uçuşup çöp yığınlarına konup havalanıyorlardı. Her tarafa yayılmış çöpler ve naylon poşetlerin ortaya çıkardığı olumsuz görüntüler müthişti.

Herhalde çöpleri depolama sıkıntısı veya araç gereç eksikliğinden kaynaklanmamıştır.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 03:40   #92
Ağaç Dostu
 
Metin Y.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,374
Galeri: 66
Bu haber sadece "agaclar.net'te"...devam

Fotoğrafta da görüldüğü gibi Büyükşehir Belediyesi (Ankara) TRETUAR ÇALIŞMASI yazıyor. Bu yazıyı görenler Ankara Büyükşehir Belediyesinin kendi personel ve ekipmanlarıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiğini sanıyor, oysa durum çok farklı. Tamamen seçim israfı olan bu çalışmanın bir bedeli var ve o bedel ihale edilmiş ve ihaleyi alan şirket yapıyor bu çalışmayı. Bahsettiğim bedel hayli yüksek ve normalde bu ihaleye ilşkin detayların yer alması gereken duyuruda sadece Büyükşehir Belediyesi ibaresi var.
devamı var...

Eklenen Resimler
 
Metin Y. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2008, 11:50   #93
Ağaç Dostu
 
ekalafat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-12-2006
Şehir: -bursa
Mesajlar: 140
Galeri: 44
Bayram tatili malumunuz herkes gibi biz de yollardaydık. Hükümetimizin işbaşına geldiğinden bu yana sürekli bitirmek yönünde çaba sarfettiği duble yollarımızı bol bol kullandım. Sonuç maalesef hüsran.

Bu yollar tam bir ölüm yoluna dönüşmüş durumda. Şöyle ki, çalışmalar sebebiyle yolların işaretleri kaldırılmış, çizgiler dökülen soğuk asfalt sebebiyle silinmiş, hiçbir aydınlatma yok ve bu yollara insanları dolduruyorsunuz. Sonuç her bayram 150 ölü, 500 civarı sakat . Bu insanların bir önemi yok mu?

Karayolları diye bir kurumumuz var. Bu kurumun başındakiler bu yolları hiç mi kullanmazlar. Yoksa özel şoförleri arabaları sürdüğü için yollardaki tehlikeleri fark etmezler mi?Onların camları gelen taşlarla hiç kırılmaz mı? Bu soğuk asfalt denilen zift üzerine dökülmüş mucır parçacıkları hangi ülkede uygulanıyor da bize adapte ediyorlar, yoksa kendi gelişmiş beyinlerinin bir ürünü mü? Merak ediyorum. Bize güvenli olarak seyahat edeceğimiz yolu sağlamakla görevli kurumlar bunu yerine getiremiyor ve biz yer yola çıkışımızda bir sürü kazaya tanık oluyoruz. Bunun sorumluları niçin cezalandırılmıyor. Senin adamın benim adamım diye diye ülke nemelazımcı bir zihniyetle yönetiliyor. Bir de karşımıza çıkıp bu yollarda 90 km hız az geliyor, duble yollarda hızı 120 km .ye çıkaracağız diyorlar. Milletle dalga mı geçiliyor. Hangi yollarda ? Köy yolunda 90 km hız az mıdır?

Sonra TV’lerin haber bültenlerini hazırlayanlar da yanlış bilgilendiriliyorlar.İddia ediyorum Türkiye’de meydana gelen kazaların % 80 ‘inin sebebi bu yollardır. Sürücü veya aşırı hız değildir. Depremlere tedbir almadaki eksikliklerin bize hatırlattığı “milletin nüfusunu planlıyorlar herhalde” söylemi burada da aklımıza gelmiyor değil.

Lütfen bu öldürülen insanları kendi ailenizden gibi düşünün ve bir an önce çare bulun..

Bir diğer iletmek istediğim konu şehir içi ulaşımdaki çarpıklıklar.:

Şehir içindeki ulaşımdan sorumlu olan birimlerin bu işi doğru yaptığına inanan var mı merak ediyorum. Bursaray hizmete girdikten sonra şehrin batı yakasında dolmuşlar hızla midübüslerle ve sonra da otobüslerle değiştirildi. Bu niçin şehrin doğu yakasında yapılamıyor. Minübüsçüler odası çok mu baskı odağıdır. Milletten daha mı büyüktürler. Hala Uluyolda dolmuşlar sebebiyle giremediğimiz caddeler var. Bu dolmuşlar ne zaman iptal edilecek de sokaklar rahatlayacak. Yani kalabalık ve sesi çıkan grubu karşınıza almamak için bütün milleti karşınıza alıyorsanız buna bir şey diyemem. Ama sessiz çoğunluğun sesini toplu olarak çıkaracağı günler de gelecektir elbet.

Bukart diye bir kartımız var. Öğrencilere ve öğretmenlere indirimli. Her yıl vize zorunluluğu var bu kartların. Ne kadar alınıyor vizede biliyor musunuz? 10- 15 YTL . Niçin alınıyor? Bilen yok. Kaç öğrenci var bursa’da? 372.000 öğrenci. Çarpalım düşük fiyatla ne ediyor biliyor musunuz? 3.720.000 YTL. Yani eski parayla 4 trilyon civarında. Bu para bizim çocuklarımızdan toplanıyor. Karşılığında ne veriliyor? Okullara yardım mı yapılıyor. Hayır okullar hala temizlikçilerine MEB bakmadığı için bizden, velilerden katkı payı istiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…

Biz belediyelerin eskisi gibi sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmasını bekliyoruz. Vatandaşı kar kapısı olarak görmemelerini bekliyoruz. Biz belediyeyi devir aldığımızda şu kadar borcu vardı. Şimdi bu kadar kara geçtik diye belediyecilik yapılmaz. Biz halkın faydasına ne yapılmış buna bakıyoruz. Ulaşımda, suda, ekmekte en pahalı ilmiyiz. Evet. Biz buna bakıyoruz.

Erkan Kalafat
www.reyev.com
Bursa

ekalafat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 22:29   #94
Ağaç Dostu
 
Metin Y.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,374
Galeri: 66
Bu haber sadece "agaclar.net'te" SON

Sağlam tretuvarı söküp yerine daha kalitesiz ve itinasız taşlarla ucubesini bizim cebimizden çıkan paralarla yapma vicdansızlığı gösterenleri kınıyor ve lanetliyorum!
Benim Keçiören’den verdiğim örneğin aynından Ankara'nın bir çok semtinde var ve yapılan vurgunun boyutlarını tahmin etmekte hiç zor değil.
Seçim kıyaklarıyla eş , dost, yandaş bilmem kaçıncı küpünü doldururken olması gereken bir çok hayati hizmet küresel kriz bahanesiyle gerçekleştirilemeyecek !

Eklenen Resimler
 
Metin Y. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2008, 15:09   #95
Ağaç Dostu
 
ekalafat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-12-2006
Şehir: -bursa
Mesajlar: 140
Galeri: 44
17,05,2007

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı’na teşekkür;

YUNUSELİ Mahallesinde tek katlı bir evim vardı. Her seçim öncesinde olduğu gibi bu seçimlerde de karışan olmaz diye evimin üzerine bir kat daha çıktım.
Sn. Osmangazi Belediye Başkanımız Recep Altepe Bey’e çok teşekkür ederim geçen hafta bizim sokağı baştan başa asfaltlattı. Böylece sokağımız Bursanın hiçbir yerinde olmayan yamasız bir asfalta da sahip oldu.
Ayrıca Bir mühendis arkadaşım vardı. Bana” Yapma bak seçimler öncesinde de olsa gelip yıkarlar” diyordu. O arkadaşa dedim ki “ Korkma yıksalar bile sadece bir ucuna vurup gidiyorlar, ben hemen yeniden yaparım.”
Şimdi o mühendisi kaçak yaptığım evime kiracı yaptım. Pek de güzel oldu. Çünkü o çok korkuyor ,belediyenin yaptığı açıklamalar gibi kaçak inşaatları hemen yıktığını zannediyordu. Şimdi kirayı ödesin de akıllanır.
Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu seçimde yine oyum sizin.

Not: Yapmaktan korkmuyorum da açıklamaktan mı korkacağım.
Yerim neresi mi? Yunuseli’nin her yeri…

Açıkgöz, sıradan bir vatandaş…


Sevgili arkadaşlarım, düzden yazıyoruz anlamak istemiyorlar, bari tersten yazalım belki anlarlar. Ben Bursamda kaçak inşaatta oturmak, onun plansızlığı yüzünden daracık aralıklara mahkum olmak, ilk depremde çökecek binanın altında kalmak istemiyorum. Bunu da bu oy verip, seçip, bizi temsil için gönderdiğimiz insanlara anlatamıyoruz. Artık belki kara mizahın gücünden faydalanmak daha iyi sonuç verebilir.

Saygılarımla

Müh.Erkan KALAFAT

Not: Bu yazıyı yukarıdaki tarihte yazmıştım. Ama gelin görün ki bugün durum hala aynı. Çığ gibi kaçak konut yapılıyor. Engelleyen hiçbir birim yok. Maalesef…

loveforlife beğendi.
ekalafat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2008, 11:31   #96
Yeni Üye
 
coşkun ayaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 19
Galeri: 12
Selamlar,
Ben ağaçları bir canlı olarak gören ve seven biriyim.
Ağaçlara dokunur ve ellerimle onları sever okşarım.
Meşe palamutları ektim fidancıklarımın çıkmasını merakla bekliyorum.
Faydacı ve çıkarcı olan insanlarımız buna bir anlam veremiyor.
Belediyemiz hizmet anlayışıyla geniş yollar açtı ve toprağı asfaltladı.
Herşey arabalar içindi. Yapılan bize hizmetti.
Kesilen yokedilen meşe ağaçlarını kimse önemsemedi.
Odun oldular fırınlara, para oldular yeni yapılan cami inşaatlarına.
Meşeler sessizce boyun eğdiler bu kıyıma.
Yerlerine yabancı fidanlar ektiler asker nizamında.
Ama ulu hiçbir ağacımız olamadı yıllardır, olmayacakta.
Çünkü biz her canlıya ekonomik değer veririz, kesmek için yetiştiririz.
Ağacın bizimle birlikte yaşayan bir canlı ruh olduğunu bilemeyiz.
Beton yığını evlerimizin, asfalt yollarımızın, teneke arabalarımızın;
Yıllanmış bir ağaçtan daha değersiz olduğunu ben değil,
Doğa bize anlatacaktır. Çok acı biçimde...

coşkun ayaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2009, 20:27   #97
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba,

Üsküdar, Altunizade de, Capitol' ün arkasında bulunan Üsküdar Kültür Merkezinin karşısındaki kaldırım birkaç gün önce söküldü ve bu gün yeniden aynı tür taşlar ile döşendi.

Her gün o kaldırımdan geçen bir vatandaş olarak, Üsküdar Belediyesine soruyorum.

1- Kaldırımın nesi bozuktu ?.
2- Bu masraf çok gerekli miydi ?.
3- Bozuk olmadığı halde neden yenilendi?.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 09:46   #98
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Altınoluk Belediyesinin hapiste bulunan başkanına sesleniyorum.

1- Köyiçi mevkii,Çam mahallesi 554 ada 2 parselde inşaatına başlanan yapının yapılanma yüzdesi kaçtır?

2- Bölge sit alanı olduğundan imar planı hangi kriterler göz önünde bulundurularak verilir?

3- Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 09.01.1994 gün ve 3619 sayılı kararı niye vardır? Ve kimler uymak zorundadır?

4- 3194 ve 2863 sayılı kanunlar komşu parsele bakan duvara pencere açma izni bile vermezken 3 cepheden tescilli arazime komşu olan inşaata nasıl balkon izni verdiniz?

5-Kamuya ait yola yapılan merdivenleri neden görmezden geldiniz?

6- İki kat imarı olan yerde 3 katlı bina nasıl inşa edilebiliyor?

7- Hiçbir kanuna uymayan binanın projesini ne yüzle Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna onaya gönderebildiniz?

Name:  IMG_1180.jpg
Views: 1220
Size:  66.1 KB

Name:  IMG_1102.jpg
Views: 1208
Size:  54.7 KB

Name:  IMG_1131.jpg
Views: 1196
Size:  55.8 KB

Name:  IMG_1134.jpg
Views: 1215
Size:  56.8 KB

Hapiste olman içimi bir parça rahatlattı.

Selamlar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 17:24   #99
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-05-2009
Şehir: ÜNYE/Ordu
Mesajlar: 3
Belediyeler budama sözünü sanırım kökünden sökmek ya da devirmek anlamında algılıyorlar. Ordu'nun Ünye ilçesinde oturuyorum, meydanımızda 450 yıllık çınar ağacı var. İlçemizin simgesi olan meydanın ortasındaki mirasa kimse sahip çıkmadı. Bir süre önce dev bir dal koptu dolmuş durağını yıktı ve bir dolmuşun üzerine düştü! Ağacın son haline bakıp üzülürken, yeni meydan düzenlemesi adına, 50 yıllık ıhlamur ağaçlarını kestiler! Yıllar boyunca yaşamış çam ağaçlarını kestiler. Bunu hizmet adı altında yapanlar utanmıyor ama ben bu insanlara baktıkça, yaptıklarını düşündükçe bir insan olarak utanıyorum! Diliyorum yalnız kış ayları öncesinde, kar önlemi olarak bilinçsizce yapılan katliamlar durur, doğaya önem veren yetkililere kavuşuruz!


Düzenleyen gizli_fenerci : 09-05-2009 saat 18:54 Neden: koyu harflerle yazmıştım..
gizli_fenerci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 18:37   #100
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Avcılar belediyesinden bal arısı katliamı
Alıntı:
Avcılar'da bir sokağı istila eden yüzlerce bal arısı, belediye ekipleri tarafından zehirlendi.

Alınan bilgiye göre; yüzlerce bal arısı, Avcılar Merkez Mahallesi'nde bulunan bir ağacın çevresinde toplandı. Birkaç gündür arılar tarafından istila eden sokaktan geçmeye korkan vatandaşlar ve esnaf, durumu İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi yetkililerine iletti. Fakülte yetkilileri sokağa gelip arıları topladı. Her seferinde ertesi gün yine aynı noktada toplanan arılar nedeniyle tedirgin olan esnaf, durumu tekrar fakülte yetkililerine bildirdi. Her ihbarın ardından olay yerine giderek arıları toplayan fakülte yetkilileri, bugün bir toplantı nedeniyle arıları toplamaya gidemedi.

Bu sırada bazı vatandaşlar durumu belediyeye bildirerek yardım istedi. Vatandaşların iddialarına göre sokağa gelen belediye ekipleri, sıktıkları bir ilaçla yüzlerce arının telef olmasına sebep oldu. Yüzlerce ölü arı, dev ağacın bulunduğu yere yığıldı.

Esnaf Murat Bilici, arıların geçen yıl bu zamanlarda da toplu halde söz konusu sokağa geldiğini belirterek, "Veterinerlik Fakültesi'ne haber veriyorduk ve gelip arıları topluyorlardı. Bu sene de aynı şeyler yaşandı. Daha önce gelip arıları topladılar. Bugün toplantıları olduğu için gelemediler. Birisi belediyeye haber vermiş. Belediye ekipleri de gelip arıları zehirledi" dedi.

Vatandaşlar, bal arılarının insanlara zarar vermediğini belirterek, belediye yetkililerine tepki gösterdi. Ölü arılar, temizlik görevlileri tarafından süpürgeyle toplandı.
Kenthaber

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 20:16   #101
Ağaç Dostu
 
bekiralkanat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 325
Galeri: 1
katliam yapmışlar güzelim arıları kovanlara koysalar hem doğa korunmuş olur, hemde ekonomiye kazandırılmış olurlar

bekiralkanat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 12:35   #102
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Turist niye gelsin?

Merhaba.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesinde bulunan Denetko isimli tatil sitesinden Akçay'a kadar yürüdüm. Neden derseniz, beceriksiz belediyeler anlaşıp birer otobüs tahsis edememişler. İki gündür sıt çantam sırtımda turist gibi yürüyorum.

Dahası, Orjan trafından Akçaya girerken durup bir denize gireyim dedim ne mümkün. İstanbulda olanlar buralarda da olmuş. Denize parmaklık yapan mı istersin, sahili kapatan mı. Belli ki kıyı kanunu burada işlemiyor. Yetkililer bir baksın bence.

Biraz daha yürüyüp Turban'ı geçince sahilin her karışını kaplayan şezlong ve sandalyeler ile karşılaştım. Ne yapalım onlar da kazanacak diye düşünüp en öndekine oturdum. Mayomu giyebileceğim bir yer olmadığını öğrenince yandakine ve onun yanındakine ve daha ötedekine de gittim.

Neredeyse 1km lik sahilde soyunma yeri veya mayonuzu giyebileceğiniz yer yok. Tabi inanamıyorsunuz değil mi?. Ama doğru. Abuk subuk tuvaletleri ise daha da korkunçtu.

Diyeceğim o ki. Akçaya yazık olmuş. Zaten korkunç yapılaşma sahili bitirmiş, bir de bu durum olunca iyice acıdım haline. Turist tabi gelmez gelse ne yapacak?

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2009, 12:41   #103
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Bizim de İzmir Özdere'nin kanalizasyon sorunu var hayırlısıyla bi bitse.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2009, 10:00   #104
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Oyalama taktiği ?

Merhaba.

Alıntı:
İlgi: 02.10.2009 tarih ve 284922 sayılı bilgi edinme başvurunuz

Beldemiz köyiçi mevkii 554 ada 2 parselde bulunan inşaat hakkında yaptığınız şikayet için Balıkesir İdare Mahkemesi'nin yaptığı keşif sonucu beklenmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Altınoluk Belediyesi
İmar İşleri Servisi

Belediyeden 554 Ada 2 parseldeki inşaatın yüksekliğini ve yapı kullanma izni verilip verilmediğini sormuştum.

Birçok kere istediğim bilgilere işte böyle cevaplar verildi.

Yani imar izni verdikleri ve mimarı bizzat belediye başkanı olan binanın yüksekliğini ölçmek için, cevap alamadığım için idare mehkemesinde açtığım keşifin sonucunu bekliyorlarmış.

Yorum sizin. temiz toplum temiz devlet diyen bir partinin yönettiği belediye işte bu.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2010, 15:57   #105
Yeni Üye
 
Samoyed's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Galeri: 3
Ben İstanbul Samatya ve Kocamustafapaşa bölgelerinde (tarihi yerleşim birimleri) yeşillendirme / çevre düzenlemesi / park oluşturma adı altında mevcut bitki ve ağaçların sökülüp toprağın üzerinin beton ile kaplanması ve adet yerini bulsun diye arta kalan küçüçük alanların hazır filizlendirilmiş çim ile kaplanmasını kınıyorum. Üstelik bu alanlarda köpek gezdirmeye kalktığınızda "çim alanlara köpeklerin girmesi yasaktır" diye bir de bekçi koyuyorlar...
Bu nasıl bir anlayıştır? Üzerinde piknik yapılsın demiyorum ama çocuklar ve evcil hayvanların oynayabilecekleri yeşil alanlara ihtiyaç varken beton ile oturma alanları yapmak bir çeşit doğa katliamı olmuyor mu? Yeni düzenlemelerde park kenarlarına konmuş idman ve çocuk oyun alanları (mantar zemin üzerine demir/plastik oyun parkları) ve hemen yanlarına açılan "Kafe" lerle parklar büyük bir "Mc Donald's veya Burger King izlenimi vermektedir. Bu durumda o "Kafe" ler, parkların halkın vergileri ile düzenlendiği düşünülürse ihaleyi aldıklarında parkların tamamını satın almış ve özel bahçeleri haline mi getirmiş oluyorlar? Eğer öyleyse halk için yapıldığı söylenen bu yeşil alan / parklar kafelere peşkeş çekilmiş olmuyor mu? O parkları köpek gezdiren vergi mükellefleri kullanamaz mı ? (örnek: Hekimoğlu Alipaşa Parkı / Şehzade Cafe)
Ayrıca Ramazan Efendi Camii yanı Arabacı Beyazıt Parkı 1 yılda tam 3 kere sökülüp yeniden düzenlenerek "en kısa zamanda defalarca sökülüp yenilenen park" rekorunu elinde tutuyor galiba...(hala koca bir beton yığını) Belediyeler halkın vergilerini altyapı yerine bunlara tekrar tekrar harcarken neden kimse itiraz etmiyor? Neden yeşillendirme adına yapılan katliamlara dur denmiyor? Köpek sahipleri köpeklerini nerde gezdirecek? Neden her yapılana sorgusuz sualsiz katlanıyoruz???
Kusura bakmayın 1 derken 3 konu peşpeşe yazdım ama hepsi birbirine bağlı Bu ülkede insanlar şekil adına birbirine bağlı şeylere zarar verdiği sürece de olmaya devam edecek...

Samoyed Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2010, 20:40   #106
Ağaç Dostu
 
triple's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2009
Şehir: İSTANBUL&İZMİR-Mordoğan
Mesajlar: 261
Arkadaşlar yazılan her konuda mutlaka bir haklılık payı var . Fakat şimdi aklıma şu özdeyiş geliyor "kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz" Neden mi çünkü hangi yetkili burda yazılanları okuyabiliyor? Bence buraya yazılanlar ilgili belediyenin ilgilerinede bir şekilde e-mail aracılığı ile iletilmeli **** link olarak burda yazılanları okuması için ilgililere mesaj atilmalı veya 3. bir yol şikayetlerin dinlendiği Beyaz masa gibi birimlere sikayetler iletilmeli ve cevap istenmeli.

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 14:46   #107
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Sn. triple,

Ben sizin dediğinizi yapmıştım.

Çok basit bir soru sormuştum. "554 Ada 2 Parseldeki binanın yüksekliği nedir?"

İşte Altınoluk Belediyesinin verdiği cevaplar.


Alıntı:
İlgi: 02.10.2009 tarih ve 284922 sayılı bilgi edinme başvurunuz

Beldemiz köyiçi mevkii 554 ada 2 parselde bulunan inşaat hakkında yaptığınız şikayet için Balıkesir İdare Mahkemesi'nin yaptığı keşif sonucu beklenmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Altınoluk Belediyesi
İmar İşleri Servisi
işte ikinci cevapları

Name:  IMG_2032.jpg
Views: 1055
Size:  31.5 KB


İşte üçüncü cevapları


Name:  IMG_2033.jpg
Views: 1176
Size:  25.1 KB


Soruyu öyle zor sormuşum ki, Ne Bayındırlık Müdürlüğü, ne Edremit Kaymakamlığı, ne Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ne Altınoluk Belediyesi, hiçbiri binanın yüksekliğini ölçemiyor dahası ölçen de yazamıyor.

İşte temiz toplum temiz devlet temiz yetkililer. Daha ne diyeyim?

Belediye ilk yazısında Bölge İdare Mahkemesinin yaptığı keşif sonucu bekleniyor demişti. Peki keşif sonucu geldi niye açıklayamıyorlar acaba?

Olayı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na havale ediyorum.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2010, 11:32   #108
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Altınoluk Belediyesi, sorularıma verdiği cevapta bilirkişi raporunun beklendiğini bahane ederek cevbı geçiştirmişti.

İşte 29.06.2009 yılında Edremit Sulh Hukuk Mahkemesine sunulan bilirkişi raporu.

Bu ön sayfası


Name:  IMG_2289.jpg
Views: 1395
Size:  43.0 KB


Bu da 5. sayfası


Name:  IMG_2290.jpg
Views: 1091
Size:  57.4 KB

Raporda bina yüksekliğinin izin verilen imar planından yüksek ve 8.oo m olduğu açıkça yazıyor.


Şimdiki belgeler ise, Şikayetlerimden netice alamayınca ve belediyesi ısrarla binayı durdurmayınca, Balıkesir İdare Mahkemesine başvurum sonucu Mahkeme tarafından tayin edilen Balıkesir Üniversitesi'nin değerli hocalarının vermiş olduğu bilirkişi raporu.

Bu raporda da bina ile ilgili aykırılıklar sıralanmış.

Name:  IMG_2291.jpg
Views: 1448
Size:  54.1 KB


Name:  IMG_2292.jpg
Views: 1014
Size:  43.8 KB


Name:  IMG_2293.jpg
Views: 1007
Size:  41.5 KB

Her ne kadar binanın kanuna aykırılıkları bir bir tespit edildikten sonra bilirkişilerce yazının son satırı yazının içeriğine ve bütünü ile çelişecek biçimde uygun görülmüştür diye bağlanmış olsa da, önemli olan aykırılıkların( binanın giriş merdivenlerinin yola tecavüzlü olduğu, Binanın yüksekliğinin imar durumundakinden fazla olduğu, Arka tarafa yapılan balkonun yıkılması gerektiği) tespit edilmiş olmasıdır.


Bu belgelere rağmen, Altınoluk Belediyesinden hala bir cevap verilememektedir. Veya bir işlem yapılmamaktadır.

Durumu kamuoyuna sunar, CHP'sinin yeni genel başkanı Sn. Kılıçdaroğlundan da şimdiye kadar, kendisine gönderdiğim elektronik mektubuma bir cevap gelmediğini bildiririm.

Saygılarımla.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2010, 14:16   #109
Ağaç Dostu
 
hamibasoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
Galeri: 11
Çin'de otoban,cadde ve sokaklar1

Merhaba Arkadaşlar.
Geçen ay çokca gittiğim Çin'de cadde ve sokaklardan bazı görüntüler almıştım.
Bunlar öyle özel sokak veya otobanlar değil. Alelade caddeler falan.
Paylaşayım istedim sizlerle.
Hani belki bizim şehirciler de bir bakar da feyz alır diye

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen Ferda Ülkümen : 12-08-2010 saat 20:20 Neden: Renkli ve değişik font'la yazılmış
hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2010, 14:17   #110
Ağaç Dostu
 
hamibasoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
Galeri: 11
çin de cadde ve sokaklar2

Devam resimleri

Eklenen Resimler
     
hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2010, 14:19   #111
Ağaç Dostu
 
hamibasoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 549
Galeri: 11
3

Devamı

Eklenen Resimler
    
hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 20:05   #112
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-08-2010
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 75
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Merhaba.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesinde bulunan Denetko isimli tatil sitesinden Akçay'a kadar yürüdüm. Neden derseniz, beceriksiz belediyeler anlaşıp birer otobüs tahsis edememişler. İki gündür sıt çantam sırtımda turist gibi yürüyorum.

Dahası, Orjan trafından Akçaya girerken durup bir denize gireyim dedim ne mümkün. İstanbulda olanlar buralarda da olmuş. Denize parmaklık yapan mı istersin, sahili kapatan mı. Belli ki kıyı kanunu burada işlemiyor. Yetkililer bir baksın bence.

Biraz daha yürüyüp Turban'ı geçince sahilin her karışını kaplayan şezlong ve sandalyeler ile karşılaştım. Ne yapalım onlar da kazanacak diye düşünüp en öndekine oturdum. Mayomu giyebileceğim bir yer olmadığını öğrenince yandakine ve onun yanındakine ve daha ötedekine de gittim.

Neredeyse 1km lik sahilde soyunma yeri veya mayonuzu giyebileceğiniz yer yok. Tabi inanamıyorsunuz değil mi?. Ama doğru. Abuk subuk tuvaletleri ise daha da korkunçtu.

Diyeceğim o ki. Akçaya yazık olmuş. Zaten korkunç yapılaşma sahili bitirmiş, bir de bu durum olunca iyice acıdım haline. Turist tabi gelmez gelse ne yapacak?

Saygılar.
Geçen sene Ayvalık da staj yaptım hatta Cunda adasında.Sıksık Küçükkuyu ya gittim ve servis konusunda da hiç sıkıntı çekmedim.Ama diğer konularda haklısınız.Denize girmemeyi sevmeme nedenlerimden biri de doğru düzgün giyinme kabini ve duş olmaması.Ayrıca Ayvalık çok rezil bi yer.İğrenç kokuyor kanalizasyon diye bişey zaten yok birde o kokunun üstüne zeytin yağı kokusu gelince daha da kötü tabi.Bir de çarşı içinde ki okulun tuvalet atıklarının denize gönderilmesi (Ayvalık) ve sabah saatlerinde dahi çöp konteyner larının ağzına kadar dolu olması (Cunda) konusu var. Sebebini sordum meğerse turistler rahatsız olmasın diye sabah saatlerinde çöp toplama ekibi gelmiyormuş.Eminim turistler çöp yığınlarından benim kadar rahatsız olmuyorlardır...


Düzenleyen Pera : 17-08-2010 saat 22:00
Pera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 02:33   #113
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Yolsuzluk

Merhaba.

Altınoluk Belediyesinin sebep olduğu kanunsuzlukları artık yazmak istemiyorum. Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Savcılığı da zaten şikayetlerimden bıktı.

Vahim olan ise, Denetim görevini yerine getirmesi gereken kuruluşların da üzerine düşen görevleri yapmak yerine, başka kurumların yazılarında bahsedilen tespitleri tekrar tekrar yazmaları. Kimse birşey yapmıyor.

Yolsuzluk artık içimize işlemiş. Malesef yasallaşmış da.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2011, 20:19   #114
Ağaç Dostu
 
Yaylacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 838
Galeri: 8
Sorun Sistemde

Yazıların tamamına yakınını okudum, maalesef arkadaşlar yazdığınız tüm şikayet ve sıkıntılar Türkiyenin bir gerçeği, tüm olumsuzlukların nedeni sistemde yatıyor. Ben de bir kamu çalışanıyım, yazılanların hepsi doğrudur ve yanlış uygulamaları ben de yaşıyorum. Fakat bireysel olarak insanın elinden birşey gelmiyor.
Maalesef bu ülkede seçimlerde yaşanan bir oy verme sorunu ve oy avcılığından kaynaklanan yanlış bir sistem var. Herşey vatandaşın oyunu almak için, herşey nasıl bir rant yaratabilir, bize oy verenleri nasıl memnun edebilir, aman oy kaybına uğramayalım isteyene istediğini verin gitsin anlayışı var.
Seçimler biter sonuçlar alınır, ondan sonra biraz takip etmeyle Belediyelerdeki yapılanmayı anlayabilirsiniz. Belediyelerde görev yapan çalışanları dikkate alın, az bir kısmı hariç çalışanların (büroda veya dışarda) büyük bir kısmı bilinçsizdir, bilgisizdir. Şimdi belki de merak ediyorsunuz bu nasıl oluyor, çok basit, seçimde kazanan kişi veya kişiler seçim esnasında sözler verir ve sonra o vermiş olduğu sözü yerine getirmeye çalışır. Bazıları kendi memleketinden bile çalışan birkaç kişiyi getirterek bünyesinde çalıştırabiliyor, sanki bulunduğu yerde adam kalmamış. Tabi ki seçim sonrası bir bakarsınız ilgili kuruma bir sürü insan doluşmuş, bilinçsiz, bilgi sahibi olmayan, ne yaptığını bilmeyen. Ondan sonra da vatandaş hizmet bekler. Bir sorununuz vardır çözülmesini beklersiniz, ya günlerce beklemede kalırsınız veya çözümsüz çözümleri teklif ederler. Gerçekçi ve ciddi çalışanlara yol vermezler önlerini tıkarlar, eğer ciddi çalışan doğru ve dürüst olarak işini yapmaya çalışırsa bir bakarsınız işinden oluvermiş veya pasifize edilmiştir.
Ben bunları yaşayan biri olarak, siz arkadaşların duygularını çok iyi anlıyorum fakat kişisel olarak bizler hiçbir şeyi değiştiremeyiz. Oy avcılığı ve bu yüzden bilgi kıyımı yapıldığı sürece bu güzelim vatan çölleşmeye doğru hızla yol alacaktır.
Betonlaşmaya tamamen karşıyım, boş arazilerin müteahhitlere peşkeş çekilmesine tamamen karşıyım, bir şehiri göz önüne alınız, asfalta karşıyım. Zavallı karıncalara ve diğer yer altında yaşayan böceklere üzülüyorum, gün ışığı görebilmeleri için yüzlerce km yol yürümek zorunda kalıyorlar, aç kalıyorlar. Şehirlerde yaşayan insanlara üzülüyorum, betonlaşma yüzünden şehir ısısında yaz ve kış aylarında yaşanan dengesiz hava şartlarından dolayı insancıl yaşamlarının katledilişine üzülüyorum, berekettir diye nitelediğimiz yağmurlara üzülüyorum hiçbir yere fayda vermeden akıp denize zehirsel atık olarak dökülmesine üzülüyorum. Tüm bu olumsuzluklar ne için, sadece ve sadece para için, kazanç için. Para için ağaçları katlederler, hayvanları katlederler, insan yaşantısını tamamen zehirlerler.
Almanyada 10 sene kaldım, Türkiyedeki gibi ne doğaya karşı bir saygısızlık, ne insanlara karşı bir saygısızlık, ne de para uğruna betonlaşma gördüm. Bakarsınız, insanlar hafta sonu olunca hemen doğanın kucağına koşarlar, yeşillik ve ağaç ararlar ama bir yandan da doğayı olduğu gibi katlederler, insanlar garip ve çok zararlı canlıdır, bir yerlerde doğa harikası yer görürler birkaç ay sonra o doğa harikası yerinde betonlar yeşermeye başlar, nereye kadar, ne zamana kadar.
Arkadaşlar şunu hiçbir zaman unutmayın Belediye idarecilerinin (üst düzey) en çok sevdiği birim İmar İşleri birimi, hiç sevmediği ve geri plana attığı birim ise Park ve Bahçeler birimidir, Fen İşleri birimi de sevilmeyen birimler arasındadır. Çünkü sevilmeyen birimler hizmet için para harcarlar, Belediyelere para kazandırmazlar. Eğer bir yerlerde İmara uygun bina yapılmıyorsa, eğer hiç gereği yokken bir yerlere park yapılıyorsa veya park alanı sökülüp başka bir şey yapılıyorsa anlayın ki mutlaka yönetimden birinin bir yakını veya bir partilinin işi görülüyordur.
Herhangi bir Belediye reklama, tanıtıma ve Kültür faaliyetleri adı altında acayip uygulamalar yapıyorsa anlayın ki başka kişisel işlere hazırlık yapılıyordur. Neyse bu kadar eleştiri yeter, biraz daha yazarsam bakarsınız beni tesbit ederler ve işimden ederler, öyle bir ülke ki eleştiri yapanları yaşatmıyorlar, işlerine gelmediği için. Saygılarımla

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 11:45   #115
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Altınoluk Belediyesi bir yolsuzluğa daha imza attı.

İdare Mahkemesine yazdığı yazıda, Mahkemenin 554 ada 2 parselde Belediye Başkanının mimarı olduğu binadaki kanuna aykırılıkların giderilmesini yani myıkımını istediği halde, yıkımı yapılmadan sanki yıkılmış gibi rapor tutmuş.

Dürüst olduğunu iddia eden bir partinin mensuplarına sesleniyorum. Bu mu dürüstlük?

Hala, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Partisinin neden bu hale geldiğini anlamadınız mı?

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 14:29   #116
Ağaçsever
 
akca86's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2011
Şehir: Ank
Mesajlar: 49
Selamlar..

13 yıldır şuan bulunduğum sitede oturuyorum. Bu bölge için çok güzel şeyler yapıldı çok güzelleştirildi evet bunu söylemek lazım. Ancak ilginçtir her alan yeşillendirilip parklara dönüştürülürken bizim çaprazımızda bir alan var, oraya ne kadar konuştuysakda birşey yapılmıyor. Halbuki orası bir yağmur yağdı mı o kadar kötü oluyor ki çamur ve su içinde kalıyor üstelik o yolda yani oradaki ara yol da birçok insanın geçiş için kullandıgı bir yol. Eskiden birde orası ot doluydu o zaman daha beter oluyordu allahtan onları aldılar ama birde yeşillendirsler o kadar güzel görüncek ki.. Ne diye hala dokunmayıp oraaya insanlarıda zor durumda bırakıyorlar aklım almıyor.. Acaba birtek dertlenen biz miyiz bu konuda..

akca86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 21:53   #117
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Doğayı ve çiçekleri çok sevmeme rağmen Alanya belediyesinin bir yılda dört kez yaptığı sezonluk bitki ekimlerinden şikayetçiyim.Bitki aldıkları firma yı zengin etmekten başka bir şey değil, çok yıllık bitkilerde hem maliyet düşük, hemde sulaması bakımını yapması daha az işçilik gerektiyor.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2011, 11:16   #118
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-06-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 3
Belediyelerin ağaç budama ve bakımıyla görevli kişilerin hiçbir eğitim almadan kaba düzen ağaçlara saldırmasından üzüntü duymaktayım.Acaba bu konuda ben mi yanılıyorum, yoksa gerçektenten bilgisizler mi? Özellikle büyük şehirlerde yeşile hasret kalmış biri olarak konuya özen gösterilmesi temennimdir.

kawils Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2011, 07:04   #119
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2011
Şehir: Ordu
Mesajlar: 185
Bizde işi erbabına verme olayı yoktur. İşe göre adam değil adama göre iş yaptırılır.

bmfidan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2011, 08:00   #120
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

On beş gündür Şarköydeyim. Müthiş bir düzensizlik sürüyor. Etrafta park eden araçlardan trafik yürümemesine rağmen bir tane trafik polisi görmedim. Hangi sokak girilmez, neresi dönülmez belli değil.İsteyen, istediği yere park edebiliyor.

Yolların yarısından fazlası toprak. Belediye yetersiz. Ayrıca kendi saatlerine de inanmıyorlar. Su parasını yatırmak için 16.25'de belediyeye gittim saat 16.30 da veznenin kapandığını söylediler. Duvardaki üç adet saatin 16.25' i gösterdiğini, henüz 5 dakika daha olduğunu söylediğimde, biz bilgisayarımızdaki saati doğru kabul ederiz dediler.

Ertesi gün saat 8.30da belediyedeydim, bu sefer de başkan toplantı yapıyor biraz bekleyeceksiniz deyip saat 9.20 ye kadar beklettiler. Diğer hizmetlerin de yürümediği ilk bakışta belli oluyor.

Esnafı da şımarmış her mal pahalı. Pazarda domates 1.50. Biber 2.00 TL . Tek olumlu tarafı şarapları güzel. Ama dikkat edip birkaç tekel gezmenizi öneririm.Şayeste adlı bir şarap, bakkalda 13.00.TL, bir tekelde 15.00.TL., Diğer bir tekelde 6.50.TL. İşte böyle. Burası bir tatil beldesi. Yorum sizin.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024