agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2005, 18:30   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Belediyelere Eleştiriler

Belediyelere eleştiriler başlığına hoşgeldiniz.

Yaşadığınız sorunları, uygun bir dille yazabilirsiniz. Bu eleştirileriniz, sitemizin ilgi alanları ile sınırlıdır... (doğa, çevre, ağaçlardırma vb)

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2006, 11:13   #2
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Ankara BŞB Ağaçlandırma Çalışmaları Hk.

Bu haber Ankara Büyük Şehir Belediyesinin bu haftaki ücretsiz haftalık bülteninde çıktı. Konu kapsamı bu forum oluşumunun ilgi alanında olduğu için paylaşmak ihtiyacı hissettim. Ücretsiz bir bültenden alıntı olduğu için ve BŞB'nin savunması da bulunduğu için telif konusunun sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sıkıntı ihtimali var ise silinebilir.

Alıntı: Büyükşehir ANKARA, Yıl 2 - Sayı 102, 1-7 Kasım 2006









Saygılar,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2007, 16:56   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-10-2006
Şehir: Ankara'da yaşıyorum.
Mesajlar: 3
Ben yeni bir üyeyim ama şu anda kısıtlı zamandan dolayı kendimi tanıtmadan konuya başlıyorum.Peyzaj Mimarıyım.Bugün ODTU de sağlığa zarar verdiği gerekçesiyle kavak ağaçları kesilmeye başlandı.Kavak ağaçlarını kesmek için sıralanan sepebleri linkten okuyabilirsiniz.Bu konuda bişeyler yapılabilir umuduyla buraya ekliyorum.Bunun olmasını engellemek için ne yapılmalı?http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_199291.aspx

minerva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2007, 18:06   #4
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Aliağa (İzmir) Belediyesi

İşim gereği Kuzey Ege' ye sık sık gidiyorum. Her seferinde de İzmir'in ilçesi Aliağa'dan hızla geçiyorum. Çok uzun zamandır içimi acıtan bir konuyu sizinle paylaşmak sitedim. Aliağa'ya ekteki resimde gördüğünüz gibi bir orta refüj ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Name:  aliga.jpg
Views: 1823
Size:  66.6 KB

Aliağa'nın girişinden çıkışına kadar tüm karayolu orta refüjüne yukarıdaki gibi palmiyeler dikildi. Yolu bilenler palmiye miktarını tahmin de etmiştir zaten...

Name:  aliga1.jpg
Views: 1738
Size:  69.2 KB

Bu şekilde ağaçlara destek de verdiler. Yakından da bir bakalım...

Name:  aliga2.jpg
Views: 1374
Size:  66.4 KB

Gördünüz değil mi? Dayanakları 10 luk çivi ile ağaca çakıp ta ağaç desteği yapıyorlar...

Aklınıza dergimizin ilk sayısındaki Malina'nı çalışması gelmiyor mu?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 16:44   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Galiba kimsenin belediyeler ile ilgili sorunu şikayeti yok.Benim bir sürü var ama daha önce başka konuların arasında yazdım,tekrar etmek lüzumsuz olacak diye düşünüyorum.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 18:00   #6
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Yazdıklarınızı bu konu başlığında toplayıp tartışırsak belki de çözüme de gidebiliriz. Bu nedenle tekrar da olsa yazın Ferda Hn.

Sizinle iken de bahsi geçmişti mesela
- Park ve bahçelere kısa ömürlü bitki ve çiçeklerin ekilmesi...
- Yine parklarda meyveleri zehirli olabilecek bitkilerin olması...
- Büyük ve yaşı ağaçların budanma şekli
- Anıt ağaçların korunması
...
gibi konularla rahatsız olduğumuz şeyleri konuşalım..Belki sorunları doğru adreslere ulaştırabiliriz.

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 23:13   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Gösteriş olsun diye kaldırımlara yürümeyi engelleyici ağaçlar dikilmesi,manasız sebeplerle asırlık ağaçların yokedilmesi gibi.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 16:37   #8
Ağaçsever
 
muge's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 31
Otoyol kenarlarına m2 fiyatı 7.5ytl.+kdv +nakliye+uygulama işçiliği bedeli ile 10.000 lerce m2 rulo çim yapılması beni en çok düşündüren işlerden biri.Neden tohum püskürtme yolu ile çim alan tesisi uygulaması yapılmıyor acaba.

muge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 21:16   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Geçen yıl gördüm,mayıs ayında hercai menekşesi ve çuha çiçeği(15 C nin üzerinde açmaz)fideleri dikiliyordu.Birçok yerde dikkatimi çekti,1 metre kare toprağa 8-10 adet çalı formunda fidanlar dikiliyor.(Ateşdikeni,kartopu,lonicera gibi)Ben bunu ziyankarlık olarak görüyorum.


Düzenleyen Ferda Ülkümen : 22-05-2007 saat 21:35
Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2007, 10:55   #10
Ağaç Dostu
 
Sevelim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2005
Şehir: Egede şirin ve küçük bir sahil kasabası
Mesajlar: 935
Galeri: 147
Günaydın dostlar,
Benim günüm pek aydın başlamadı. Sabah gözümü bir açtım ki belediyeden dozerler gelmiş. Yolu düzenlemek için. Her yağmurda baraj gölüne dönüyordu bizim sokak. İlk önce sevindim.

Bir baktım ki ne göreyim koskoca incir ağacını yere indirmişler. Ay durun yapmayın diyene kadar kökünden söktüler güzelim ağacı. Yanında bir ağaç daha vardı. Birazdan onu da sökerler herhalde. Google Earth ten bile gözüküyorlardı. İki ağaç tek ağaç gibi görünüyordu uydu fotoğraflarında. İkiz ağaçlarımdı onlar benim.

Her sabah balkona çıktığımda ilk gördüğüm şeylerdi. Yeşermelerini bekliyordum. Ağacın birinin incir olduğunu biliyorum da diğerinin ne olduğunu yeşerince öğrenecektim.

Sevelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2007, 22:33   #11
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
İBB lale kampanyası iki yıldır sürüyor ve lale soğanları 4 yıl boyunca çiçek veriyor diye biliyorum ve bu laleler bittikten sonra soğanlar atılıp yerine başka çiçek dikiliyor.
Lale devrini mi yaşıyoruz?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2007, 19:16   #12
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
su yok içmeye, dozerli gider çim ekmeye!...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muge Mesajı Göster
Otoyol kenarlarına m2 fiyatı 7.5ytl.+kdv +nakliye+uygulama işçiliği bedeli ile 10.000 lerce m2 rulo çim yapılması beni en çok düşündüren işlerden biri.Neden tohum püskürtme yolu ile çim alan tesisi uygulaması yapılmıyor acaba.
Maliyet konusunda benzer düşünmekle birlikte, beni asıl düşündüren bu (kuruluş) maliyetinden çok, kışın bile ne kadar kurak bir yıl geçirdiğimiz ortada iken ve bu gidişle çok daha kurak geçeceği öngörülen yaz ayları ve korkarım devam eden mevsimler arifesini yaşadığımız şu günlerde harıl harıl çim ekilmesi.

Tamam, bu şehir insanları yeşil görmeye layık deyip, üçü beşi hesap etmeden diktin, e sonra?
Nasıl yaşatacaksın o güzelim (ve tahminen ithal tohumdan) çimleri. "Bakabileceğin kadar çim ek!" diye atalar söz söylememiş ki diye mi bu hummalı, çim ekimi.
Belediye (-ler) bilmezler mi ki bu şehrin her damla suyu öz be öz "taşıma su" dur, çim de suya, bakıma, pek meraklıdır. Aynı belediye (ist.) halkı için planlı su kesintisini düşünüp yakın zamanda uygulamaya koyacakken var güçle çim ekmek nedir?
Amaç evinde suyu akmayan, insanlara çimlerin nasıl düzenli sulandığı gösterilmek suretiyle nispet yapmak mıdır, yoksa 'insanlardan suyu kesiyoruz çimlerden haydi haydi keseriz, nasılsa çimler oy da vermiyorlar' deyip kurumaya mı terkedilecektir ca'nım çimler ve bize susuzluktan kuruyan, can çekişen çim görüntüleri gösterilerek mi terbiye edilecek, hizaya getirileceğizdir.

Hem zaten tamamı taşıma su, taşıma toprak, taşıma (rulo) çim ile kurulan, bazı noktalarda insanların geçmesi için yol, geçit de esirgenen ve şehrin nüfusuna göre son derece kıt olan yeşil alanlarda, çimden başka alternatif yok mudur?
Biyokütlece daha verimli, aman ezmeyin çiğnemeyin ya da biz dünya para verip ektik, diktik, ezip çiğneyip yoketmiş, nadasa çevrilmiş tarlaya döndürmüş bu hal diye söylenmeye mecbur bırakmayan, çim kadar su ve bakım (düzenli biçme gibi) vs. istemeden, birim alanda çok daha fazla fotosentez ve tozla, kirlilikle mücadele eden, göze hoş görünen ve üzerine basmasınlar diye yalvarıp yakarmaya ihtiyaç duymayan bitkiler yok mudur?

Yoksa mesele sadece tüm yaşamını 100-150 kelimeyle sürdürmeye çalışan insanların "yeşil" deyince kelime haznelerinde "çim, ot" tan başkaca bitki ismi yeşerememiş midir, bu kadar mı çoraktır, verimsizdir ki başka bitkilerin isimleri bile çimlenip, boy atamamaktadırlar?

Çimi herkes sever ama, ben yaşadığım şehirde, üstelik kurak mevsimde, evimde suyum akmazken, milyonlarca litre suyun çim sulayacağız, hem arada ne güzel yolu da sulayıp, (kışın da zaten atılan tuzla salamura yapılmış olan) asfaltı da bir güzel mahvedip, özellikle virajlarda sürpriz dolu ıslak zeminlerle birçok motosiklet sürücüsünü de öldürüp (motorcular genelde genç insanlardır!) nüfus kontrolü de yapmış oluruz'un cazibesine kapılmış "değerli büyüklerimizi" gördükçe, zavallı çimlere sevinsem mi, bu filmin devamını biliyor olmaktan dolayı üzülsem mi bilemiyorum.

Üstelik bu üzücü duygu, kurumakta olan çimleri görünce de eksilmeyip, artıyor... Sıcakta çim yaşatmanın ne demek olduğunu bilen insanlar lütfen ses verin! neredesiniz! Ben mi abartıyorum, yoksa insana acımayan değerli büyüklerimiz hakkında çok mu sitem ediyorum.
Neyse, bu konuda sizlerin ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum, dönüş yaparsanız, karamsar bir insanın gönlüne, üstelik kurak mevsimde birazcık olsun su serpecek olduğunuzu hatırlatır, hepinize, şırıl şırıl suların aktığı, binbir çeşit kuşun cıvıldadığı yemyeşil çimenlerle birlikte envai çeşit bitkilerin çiçek ve meyve kokularının karıştığı günler diliyorum.

gece
buradaydı...

naturefan beğendi.
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2007, 06:09   #13
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eskimo Mesajı Göster
İBB lale kampanyası iki yıldır sürüyor ve lale soğanları 4 yıl boyunca çiçek veriyor diye biliyorum ve bu laleler bittikten sonra soğanlar atılıp yerine başka çiçek dikiliyor.
Lale devrini mi yaşıyoruz?

istanbul belediyesinin laleleri her sene yeniden alinmali. Lale devrindende beter.Bu lalelerin hollandadan alinmasida ayri bir konu.

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2007, 16:08   #14
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
New york sehrindede yol kenarlarina dikilen lalelerde her sezon yenileniyor. Bunun bir sebebi sehir sokaklarindaki peyzaja verilen onem cicekler her zaman mukemmel olmali baharda soganli bitkiler yazin cicekler guzin yesil bitkiler birbirini takip ediyor.Diger nedeni ise tuketime katkida bulunmak!Her sezon yeni bitkiler alicak eskisi atilacak yenisi dikilecek.Bir cok is sahibi sermaya yapicak.
Istanbul belediyesi eger bu kampayayi goz boyamak birilerine kose dondurmek icin yapiyorsa elestirilmeli ,Fakat anayurdu Turkiye olan bir bitkiye tekrar gereken onemi vermek ise taktir edilmeli.Gorunuse gore ilk ihtimal daha agir basiyor.sagda solda kalmis yerel lale turlerinin belirlenmesi korunma altina alinmasi cogaltilmasi gibi calismalarin sonucu IBB nin niyetini belli edecektir.

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2007, 12:01   #15
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,115
Galeri: 137
Alıntı:
YEŞİL ALANLARA KONDU RANT TESİSLERİ...
Name:  haber070327.jpg
Views: 1255
Size:  15.4 KB

Yenimahalle Belediyesi, Oyak-8 ile Konutkent-2 arasındaki yeşil alanın bir ucuna rant tesisi oturtma karşılığında burayı SÜ-HA İnşaat’a mahkeme kararı ile yaptırma noktasına geldi. Bu durum karşısında Platform olarak Oyak-8 ile Konutkent-2 siteleri yöneticileriyle görüştük. Bir kısmı “Bu alan mezbelelikten kurtulmalı”, dedi. Diğer bir bölümü ise “Bizim böyle bir tesise ihtiyacımız yok. Bıraksınlar, biz ağaçlandıralım.” diye karşı çıktı. Biz Platform olarak bu alanda gerekli uyarıyı yapmış bulunuyoruz. Gelişmeleri de ilgi ve dikkatle izliyoruz. Bu alanın hikayesini daha sonra anlatacağız...
Biz de izleyelim bakalım.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2007, 12:19   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-06-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 633
Galeri: 175
Dostlarım,
Lalelerle ilgili pek çok eleştiri yapılmış.
Ben farklı düşünüyorum. İyi ki dikiyorlar.
İBB Laleleri Konya-Çumra'da bulunan yerli bir üreticiden
alıyor. Hollanda'dan değil de Bu yerli üreticiden yapılan alımlar
sayesinde o firma hem gelişecek hem de dünya çapında bir
önemli oyuncu olacaktır diye umuyorum. ****** ARGE yatırımları
yaptığını varsayıyorum. Öyle olması gerekir.

Lale devrinin çok kötü olduğunu kim diyor? Geçmişteki her şeye
bugünü yüceltmek için kaka demeyi bırakmalıyız.
Çelik Gülersoy üstad Lale devri ile ilgili çok güzel metinler yazmıştır.
Laleler herkesin görebileceği seyredebileceği ve zevk alabileceği
kamu alanlarına ve parklara dikiliyor. Herkes onları seyredebilir
yaşama sevinci duyabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Lale
konusunda yaptığı çalışmaları destekliyorum ve önemsiyorum.

Erguvan Muhibbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2007, 13:50   #17
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Alıntı:
Lale devrinin çok kötü olduğunu kim diyor? Geçmişteki her şeye
bugünü yüceltmek için kaka demeyi bırakmalıyız.
Çelik Gülersoy üstad Lale devri ile ilgili çok güzel metinler yazmıştır.
Lale devrini, sonun başlancı olarak öğrendik ya! Korkuyoruz belki.

Silivri'nin Çeltik köyünde,yerli soğanlı çiçek üretimi yapılırdı,hatta lale festivali bile vardı.
Halamın lale tarlasından annem beni zorla çıkarırdı.
Laleler bitince, bu kez toplanıp kurutulmaya alınan lale soğanlarına dadanırdım.
Soğanların dört yıl çiçek verdiği o yıllardan aklımda kalmış.
Uzun yıllardır ne lale var ne festival, hiç yaşanmamış gibi uçtu gitti.

Alıntı:
İstanbul'da lale devri sürüyor
İstanbul'daki lale sevdası, Konyalı üretici Ali Yetkin'e yaradı. Eleştirileri kulak arkası eden Büyükşehir Belediyesi, 7.5 milyon lale siparişi verdi
İkinci Lale Devri
Ters lale Hürrem Sultan'ı, düz lale İstanbul'un sefasını hatırlatır oldu. Geçen yıl, 1 milyon YTL harcanarak dev şehrin her tarafına 3 milyon adet lale fidanı dikilmişti. Eleştiriler, tepkiler ve MFÖ'nün "Sarı Laleler" şarkısının ardından hırsızlıklara kadar yol açan laleler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yine cezbetti. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, laleleri çok sevmiş olacak, bu kez 7.5 milyon lale sipariş etti.

Diğer şehirler de sırada
İstanbul'un dört bir tarafı lalelere hazırlanırken, bu iş için yine Konya Çumra'daki üretici Ali Yetgin seçildi. Bir zamanlar Hollanda'ya verilen siparişlerin şimdi bir bir kendisine geldiğini belirten Yetgin, ayrıca Konya'dan 1.5 milyon, Bursa'dan 500 bin, Isparta'dan 150 bin, Kayseri'den 100 bin adet lale siparişi aldı. Ali Yetkin, böylece lale devrinin en zengin Türk'ü oldu.
Şimdi yukarıdaki habere göre;bir Silivri'li olarak,
İstanbul'a 60 km uzaklıkta bulunan,toprakları laleciliğe uygun babadan laleciliği bilen,onlarca Çeltik köylüsü dururken, Konya'lı Ali Keskin bu iş için uygun görülmüşse ben fesatlanırım.

Ayrıca Geçen yıl İBB'nin dağıttığı laleler bu yıl açmadı.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2007, 16:44   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-06-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 633
Galeri: 175
Sevgili ESKİMO,
Babadan Laleciler ortaya çıksın neler yapıyorlar neler üretiyorlar.
Temas kursunlar. Web sayfaları var mı? Nerede zatıyorlar?
Ne kadar üretebiliyorlar vs vs. Yardımcı olalım fikir üretelim.
Neden başkalarından alınıyor diye sormadan önce,
neden bizden alınmıyor, bizim ürünümüz iyi mi sorgulamak lazım.
Haberleşelim.

Erguvan Muhibbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 12:35   #19
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Sayın Erguvan muhibbi,
Çeltik köyünde lalecilik bitti,artık lale tarlaları yok, birkaç küçük üretici belki kalmıştır.

Ama bakın birkaç ay önce söyle bir haber vardı.
Ben bu haberi unutmuştum.
Alıntı:
AĞAÇ AŞ’DEN EŞSİZ BİR SOSYAL SORUMLULUK ÖRNEĞİ

Amacı sadece kar etmek olmayan, bunun yanında ülke ve toplum için sosyal sorumluk gereği sürekli yeni projeler üreten AĞAÇ AŞ; geliştirdiği Alım Garantili Mevsimlik Çiçek Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, Çatalca ve Silivri’de köylülere yönelik eğitimlerini tamamladı.
AĞAÇ AŞ; İstanbul’a göçü önlemek, ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve köylülerimizin de geçimlerini temin ederek kalkınmalarını sağlamak amacıyla başlattığı Alım Garantili Mevsimlik Çiçek Yetiştiriciliği Projesi ile köylülere mevsimlik çiçeklerin üretimi, bakımı, yetiştirilmesi, kullanılan metaryaller, sera yapım teknikleri vb. konularda eğitim vererek, köylülerimizin kendi arazilerinde çiçek yetiştirmelerini sağlayıp ileride bu çiçekleri almayı taahhüt ediyor.
İBB'nin bir şirketi olan Ağaç A.Ş. böyle bir çalışma yapmış.
Bizim belediye başkanımızda bunu köylüye tanıtmış.
http://www.silivri-bld.gov.tr/haber_...d=1340&tur=344
Ama konunun içinde Çeltik köyünün Çiçekçilikte ileri ve bilgili olduğu hiç geçmiyor.
Yinede güzel bir uygulama.
Bakalım sonucu ne olacak?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 13:21   #20
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Yapılan her güzel işe bile ters tarafından bakan ve görmeye alışık oldukları hortumları arayanlara kim ne yapabilir, nasıl hizmet götürebilir acaba, ben de bunu merak ediyorum.

Merak ettiğim bir başka konu da çimler şehir şebeke suyuyla mı sulanıyor?

Erguvan Muhibbi sağ duyulu yaklaşımın için teşekkürler.

Kanaatim, bilmediğimiz konularda tanımadığımız insanları suçlamak yerine, bildiğimiz bir yolsuzluk varsa bunu ilgili makamlara duyurmak gerektiğidir.

Aksi halde iftiracı durumuna düşmek tehlikesi bulunduğu kadar, güzel bir şeyler yapmaya çalışan insanları küstürme ihtimali de mevcut olur.

Selam ve sevgiler.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 14:10   #21
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Yapılan her güzel işe bile ters tarafından bakan ve görmeye alışık oldukları hortumları arayanlara kim ne yapabilir, nasıl hizmet götürebilir acaba, ben de bunu merak ediyorum.
Belediyelerin neden şeffaf olmadığını neden sorgulamıyorsunuz?
Sitelerinde bu tür bilgileri ben bulamadım, siz gördüyseniz linkini verir misiniz?
Ne, ne fiyatla, nereden alınıyor... Bunlar gizlenmesi gereken bir bilgi değiller ki...

Böylece fesatların ağızlarını açmalarına da fırsat verilmemiş olur...

Benzer bir konu:

Yabancı ağaç türlerinin başkent kuşatması

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 15:16   #22
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Alıntı:
görmeye alışık oldukları hortumları arayanlara
Alışık olduğumuz hortumlara benzeseler iyi, bunlar kasırga!
Alışamadık.

Alıntı:
Emin ÇÖLAŞAN

Kara delik: Belediye şirketleri

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...4658&yazarid=5
Emin Çölaşan'ın bu yazısının konuyla ilgili olduğunu düşündüm.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 16:39   #23
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Halkalı çöplüğü

Alıntı:
Halkalı çöplüğü şehir parkına dönüştürülüyor İstanbul'un en tanınmış yerlerinden olan eski Halkalı çöplüğü, Büyükşehir Belediyesi tarafından modern şehir parkı haline getiriliyor. Çöplüğün şehir parkı haline getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi, eksiltme usulü ile, 29 Ocak'ta Belediye encümen salonunda ihale düzenliyor. 14.01.03 İBB
Alıntı:
Çöplükten botanik park doğacak
İstanbul'un en büyük konut alanlarından olan Halkalı'daki çöplük dev botanik parkına dönüşecek.Bin 100 dönümlük alan üzerine peysaj çalışmaları başlamak üzere.16.03.2006 Selma Şenol Referans gazetesi
Alıntı:
Halkalı çöplüğüne botanik park
Büyükşehir Belediyesi Halkalı çöplüğünün yerine 1500 dönümlük botanik park yapıyor.11 bin metrakarelik yapay göletin yanı sıra koşu parkurlarına ve piknik alanları yapılacak park, yaz aylarında açılacak.
20 mart 2003 de İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gurtuna'nın temelini attığı,kentin en eski döküm alanlarından Halkalı çöplüğü ve çevresinin ıslah çalışmalrında 3 milyon 184 bin metreküp çöp bertaraf edildi.Alan düzleştirildi ve üzerine 80 santimetre toprak serildi,.Olası gaz patlamalrına karşı 260 gaz çıkış bacası yerleştirilen eski çöplüğüe 200 yakın ağaç ve 100 bine yakın çalının dikimi sürüyor.
8.04.2007 hürriyet
Pazar günü Hürriyet gazatesinde okuduğum yukarıdaki haberi Belediyeler övgüler bölümüne yazacaktım.
Anacak çevre ve yaşam için faydalı olan bu çalışmayı, internette aradığımda temelinin 2003 yılında atıldığını gördüm.Bu parkın bu yıla kadar yapılmaması ve basında dönme dolap gibi dönmesinin pek övülecek yanı olmadığını düşündüm.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2007, 05:54   #24
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
Belediyelerin nasil calistigini goruyoruz o yuzden yaptiklari islere supheyle bakiyorum. Esi dostu olan insaat sirketine peyjaz islerini veriyorlar onca peyzajci issiz gezerken ! sonrada bu insaat iscileri kepceyle dozerle kaç yillik agaclari dumduz ediyor ! tabii bu iyha olan est dost seçim zamani sulalesi ile birlikte o partiye oy veriyor.

istanbul belediyesinin bu konudaki sicili pekte iyi degil Istiklal caddesindeki yaptiklari is ortada hiç geregi yokken yollari yeniden yaptilar kisin aylarca her taraf çamur icinde kaldi beyoglunda.Isçiler taslari kumlari yolun ortasinda oylece birakip gittiler.Yaptiklari tas doseme yolu gidin gorun bu kadar kotu olamaz !istiklaldeki aylarca suren rezaleti istanbulu ziyarete gelen yabanci arkadaslarin yaninda ustlerinin basinin çamur olmasina utanarak sahit oldum. Yilbasinda delik desik ,çamurlu ,lagimli yollar varken caddelere yilbasi isiklari taktilar! bana yol kenarlarina lale dikmekte bunu animsatiyor !Hele o kestikleri agaçlara ne demeli! kim bilir bu ihalelerle kimler koseyi dondu.

Topbas taksimde laleleri dagitirken vatandasin biri "lale istemiyoruz trafik derdine çozum istiyoruz"demis ben de o vatandas gibi dusunuyorum. Trafik sorunu istanbulu cehenneme donusturuyor. Bizim politikacilar piskinlik icinde istanbul buyuk sehir trafik kaçinilmaz diyorlar. ya da istanbula pasaport sistemi gibi dahine fikirler one suruyorlar ! Istanbullularda bunu kabullenmis mi yoksa çaresiklik ve umutsuzluktanmi seslerini çikarmiyor anlamiyorum.

Neyse tum bunlara ragmen eger gerçekten istanbul lalesini koruma çogalma, arastirma gibi faliyetleri varsa bu yuzden taktir etmek lazim.


Düzenleyen Mehmet Ali Aşık : 20-08-2008 saat 01:07
Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 00:30   #25
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
eleştiri ve iftira...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı Mesajı Göster
Yapılan her güzel işe bile ters tarafından bakan ve görmeye alışık oldukları hortumları arayanlara kim ne yapabilir, nasıl hizmet götürebilir acaba, ben de bunu merak ediyorum.

Merak ettiğim bir başka konu da çimler şehir şebeke suyuyla mı sulanıyor?

Erguvan Muhibbi sağ duyulu yaklaşımın için teşekkürler.

Kanaatim, bilmediğimiz konularda tanımadığımız insanları suçlamak yerine, bildiğimiz bir yolsuzluk varsa bunu ilgili makamlara duyurmak gerektiğidir.

Aksi halde iftiracı durumuna düşmek tehlikesi bulunduğu kadar, güzel bir şeyler yapmaya çalışan insanları küstürme ihtimali de mevcut olur.

Selam ve sevgiler.
Merhaba, Balıkçı ağabeyimizin samimiyeti tüm yazılarında çok açık olduğu ve ben bu güzel yazıları zevkle okuyup sevdiğimden dolayı, yukarıdaki yazısından kendimce cevap hakkı çıkartıp, okuyucuların takdirine sığınıyorum.

Öncelikle, "her güzel işe ters tarafından" da bakmak gerektiğini düşünüyorum, Ama bunu kör bir önyargıya dayanarak yaptığımı sanmıyorum, kantarın topuzu konusunda belki çok hassas olamamış olabilirim. Ancak unutmamak gerek ki bu bölüm "sorun ve eleştiri" bölümü, hem zaten sevgili yöneticilerimizin çevresi sizce de dalkavuk ve yalakalar ile bu kadar dolu iken, bize onları pohpohlamak için sıra gelir mi sanıyorsunuz?

Çimlerin bakımı konusunda şebeke veya tankerle sulanması veya artezyen ile sulanması çok çok da fark etmiyor bence, benim eleştirim "taşıma toprak, taşıma çim, taşıma su, sürekli bakım isteği vs. " gibi bütüne ilişkin, kabul etmek gerek ki çim, düzenli bir şekilde özel ve masraflı bakım isteyen bir bitki.

"Bilmediğimiz konularda tanımadığımız insanları suçlamak" konusunda söyleyebileceğim; son yılların en kurak yılında bu denli yoğun çim ekimine karşı olduğumu söylemekten ibaret. Forumumuz açısından bilirkişi olmak şart değil, kendimizce bilgi ve fikirlerimizi paylaşıyoruz sadece, bu kusursa suçumu kabul ediyorum.

Kim bilir belki konunun uzmanları çimin kurak zamanların en uygun bitkisi olduğunu düşünüp, ekonomisi kendi ayakları üzerinde duramayıp, ancak ve ancak dış borçlanma ve özkaynaklarının yabancılara satışı ile kıt kanaat geçinen ve hemen hiç kimsenin kendini ve ailesini paranoya derecesinde gelecek endişesinden kurtaramadığı bir ülkede, "bütçede para yok" diye hastalara ilaçtan ekonomi yapılır, anlamsız yere binlerce insan sigorta primin eksik, "50 yaşın altındaki insanlar sosyal güvenceden yararlanamaz" gibi nedenlerle SSK ve hastane kapısından içeri bile alınmazken halkın parası ile yüksek meblağlarda çim, lale yatırımı yapılmasının en doğru seçim ve çözüm olduğunu düşünebilirler.

Ben sıradan insanım, bu kadar ulvi düşünemeyebilirim. Unutulmamalı ki onlar başkasının parasını harcıyor, biz ise sadece ve sadece makul ve mantıklılık arıyoruz.

Üstelik motosiklet kullanan bir motorcu olarak bu şehirde çim sulama terörüne birçok gengecik motorcuyu kurban vermiş (burada sağduyulu olmam mümkün değildir! tarafım, üstelik sonu gelmeyen bir kıyımın mağdur tarafıyım!) olmayı belki onaylamayıp lanetleyebilirim ama bu tutumu artırarak devam ettirme yaklaşımını bana sağduyumu da koruyarak kabul ettiremezsiniz. Kabul etmem, üstelik beklenmedik duygusal tepkiler bile verebilirim, sırf üç beş kişiyi zengin etmek adına, 18-20 yaşındaki gençleri öldürmeyi umursamayan ve bunun için yollara, virajlara dökülen kumlara, sıkılan sulara karşı).

"Bildiğimiz yolsuzluğu yetkili yerlere bildirme" konusunda ise kendi adıma yolsuzluk konusu değil benim bahsettiğim, İstanbul'daki olağan genel uygulamalar. Yıllardır ağaçları kesilen, bir yılda birçok kez kazılıp betonlanıp, asfaltlanan yollardayım ben, kusura bakmayın bunlar hizmet aşkı değil, hizmet aşkı kaldırımın bir kez doğru düzgün yapılması ile biterdi, şayet olsaydı, senede üç kez kaldırımı kırıp dökmek, bu arada insan yaşamını felç etmek meslek aşkı değildir, başka bir şeydir.

Söyler misiniz, çim yerine virajlar, yollar sulanmıyor mu bu şehirde, kara yoluna altı aylık, senelik kaldırım değiştirme aşkı adına kum dökülüp, motorcu öldürmek doğal karşılanmıyor, hatta suç ölmüş motorculara atılıp, "haketmişti" demeye kadar vardırmıyorlar mı? (yolda kum var, kum, siz hiç asfalta dökülmüş kumda motor veya bisiklet sürdünüz mü, üstelik bunu, bu şehrin akan trafiğinde denediniz mi!) kuma ve sulamaya tüm ölümlere rağmen tam gaz devam edilmiyor mu? Ya da Beyoğlu'na ve Beyoğlu'nda yaşayanlara yapılanları onaylayan tek bir Beyoğlu'lu gösterebilir misiniz? Hemen her gün rögarlarda niye "lağımda boğulmak suretiyle" bizim çocuklarımız ölüyor ve ölümler bir türlü azalma eğilimine bile giremiyor? Hiç düşündünüz mü?

Bunlar gerçek değil iftira ise ben iftiracıyım. Gerçekse ve ben (yani bu şehrin vatandaşları, tüm bu pahalı masrafları tıkır tıkır ödeyenleri) ölürken onlar küserlerse küssünler canım. Şirinlik yarışmasında değil, hayat mücadelesinin birçok kurban aldığı bir şehirde yaşamaya çalışırken, yanımızda değil karşımızda olmaktan vazgeçmeyen yöneticilerimizden bıkmış, usanmış isek, refleks olarak sadece kötümser olabiliyorsak, tek ve değişmeyen suçlu biz miyiz yani.

Sağduyusuz, iftiracınız olarak sağduyusuz, iftiralı yazımı yine ve yeniden "..hepinize, şırıl şırıl suların aktığı, binbir çeşit kuşun cıvıldadığı yemyeşil çimenlerle birlikte envai çeşit bitkilerin çiçek ve meyve kokularının karıştığı günler" dileyerek bitirmek istiyorum.
Selam ve Sevgiler...

gece
pisi pisine insan canı alınmasına sağduyulu yaklaşması mümkün olmayan forum üyesi...

korucak beğendi.
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2007, 11:50   #26
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,115
Galeri: 137
Yorumsuz

TUZ YEMEYIN ve YEDIRMEYIN.. !

Nedenine gelince asagidaki yaziyi okuyun. Neden yememeniz gerektigini anlayacaksiniz.
TUZ GOLU
Lutfen dagitima yardimci olun!
Asagidaki bilgiler maalesef dogru... Sonra 'Turkiye neden kanserden kiriliyor..? ' diye soruyoruz..!
Tuz Golu, Van Golu'nden sonra ulkemizdeki ikinci buyuk goldur...
Uzunlugu 80 km olan Tuz Golu'nun genisligi 48 kilometreyi bulur...
Genis bir alani kapsamasina karsilik cok sig bir goldur...
Dunyanin en tuzlu gollerinden biridir... Litresinde 329 gram gibi cok yuksek oranda tuz ihtiva etmektedir.. . Golun bu ozelligini degerlendirerek tuz elde etmek amaciyla kiyilarinda Cok sayida tuzla kurulmustur. .. Bu tuzlalardan elde edilen tuz Turkiye'nin gereksinimi olan tuzun buyuk bolumunu karsilamaktadir. .. Turkiye'nin oldukca kurak bir yerinde yer almasi nedeni ile bu sig bolgelerde cok yogun bir sekilde
buharlasma gorulur... Dogu kismindaki korfez disinda tumuyle kuruyan golun tabaninda, kalinligi yer yer 30 cm.' i bulan mevsimlik bir tuz katmani olusmaktadir. .. Tuz Golu'nun en derin yeri sadece 2 m.'dir. Oteki kesimlerin Derinligi sadece santimetrelerle olculebilmektedir.
Gole dokulen en onemli akarsular? Pecenekozu Deresi" ile Melendiz Cayi"dir.
Cografya bilgileri aynen boyle diyor Cografya bilgilerine girmemis aci gercek ise sudur:
Tuz golune dokulen en buyuk akarsu Konya' nin sehir kanalizasyonudur. .. Cumra yonune
verilen kanalizasyon bu dogrultu uzerinden maalesef herhangi bir aritmaya tabi tutulmadan dogrudan Tuz Golu'ne akitilmaktadir. ..
Bir milyonu gecen sehir nufusunun sanayi artiklarini da tasiyan sehir kanalizasyonu bizlere iyotlu ya da iyotsuz tuz olarak geri donmektedir. .. Bu faciaya dur demek ve tuzun kokmasina firsat vermemek icin her sorumlu vatandasin uzerine dusen gorevi yerine getirmesi gerektigi inanci ile bu mesaji ulasabilecegimiz her kisiye gonderelim ve ilgilileri goreve davet edelim...
Yoksa hepimizin yemeginde Konya'lilarin katkisi olmaya devam edecek..!"

Yrd. Doc. Dr. MUSTAFA DURAN
PAMUKKALE UNIVERSITESI
FEN-EDEBIYAT FAKULTESI.
__,_._,___

naturefan beğendi.
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2007, 13:23   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Beceriksizliğe Gerekçe:

Biliyorsunuz bazı şehirlerde su kesintileri başlayacak:
Su tasarrufu için akla gelen ilk önlem bahçelerin sulanmasını yasaklamak!..
Bu nasıl iştir?
Neden bu noktaya kadar geldik?
Hata nerede, kimde...?
Ne zamandan beri uyuyoruz, bu beceriksizlik neden?
Susuzlukla aniden mi karşılaştık?

Küresel ısınma yüzünden deyip işin içinden çıkıyorlar. Allah Allah, nasıl küresel ısınmaymış bu böyle anlamadım? Dünyada gelip sadece İstanbul ve Ankara'yı mı vurdu bu ısınma?.. Atina'yı, Roma'yı, Paris'i, Münich'i,Newyork'u, Tokyo'yu, Moskova'yı etkilemiyor da sadece bula bula bizim şehirlerimizi buluyor?
Hem bilinçli su kullanmak için şehire taşınan suyun dibinin görünmesi mi gerekiyordu?
Su çeşmelerimden akarken ben son derece bilinçli kullanıyordum suyumu. Suyu sadece, yıkanmak, yemek, ev temizliğinde ve bahçemi sulamada kullanıyordum. Musluklarımı sonuna kadar açarak sırf sesini dinlemek için boşu boşuna su akıtmadım, geceleri dostlarıma su gösterileri de düzenlemedim. Toz olmuşlar diye hortumla çatıya çıkıp şakır şakır kiremitleri de yıkamadım...
Suyu asıl şu anda bilinçsiz kullanamıyorum ben.
Tam on gündür banyo yapmadım, beş gündür duşa girmedim. Bir leğen suyla siliniyorum. Mutfakta meyva, sebze yıkadığımız suları bir kovada biriktirip bahçedeki çiçeklere kullanıyorum. Çimlerimi ıslatarak onları kandırmaya çalışıyorum.
Yaşama tutunmamda en önemli etken olan bahçem artık bana acı vermeye başladı. Günlerimin huzur ve sükun içinde geçirmemi sağlayan bahçem artık bana batıyor. Kaplarına su koyduğum kedilere ve kuşlara eski sevecenlikle bakamıyorum artık. Ay çiçeklerim yeteri kadar su alamadıkları için yapraklarını düşürdüler. Güllerim sanki bana küs gibiler. Çünkü, su sıkıntısı var bahçenizi sulamayın diyorlar. Bir gül fidanın dibine yarım kova su döktüğüm zaman sanki bütün şehri susuz bırakan benmişim gibi kendimi suçlu hissediyorum.
Soruyorum size. Asıl suçlu olan kim ya da kimler?
Beceriksizlikleri, aymazlıkları anlaşılmasın diye küresel ısınmayı gerekçe olarak kullananlar mı, yoksa fidanım kurumasın diye sıklıkla banyo yapmaktan kendimi alıkoyarak artırdığı yarım kova suyu fidanına döken ben mi?


Düzenleyen hassoman : 21-07-2007 saat 16:50
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2007, 14:14   #28
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Arkadaşlar,
Dün İstanbul'dan Silivri'ye gelirken yol boyunca döşenen rulo çimlere baktım. Hemen hemen hepsi sap sarı olmuşlar. İçim cızz etti. Hem bitkilere üzüldüm hem de cebimizden alınan paraya. Sonra aklıma gazetede okuduğum makale geldi. Birileri sormuştu: İstanbul'da su sorunu varken neden her tarafa rulo çim yaptınız? Yeşillenme fazla su istemeyen çalı türü bitkilerle de olmaz mıydı?
Verilen cevap: Efendim çalı türü bitki ekersek arkalarında fuhuş fazla olur.

Ne zihniyet değil mi?


Düzenleyen Güler : 09-02-2017 saat 10:22
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2007, 23:43   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Bizim evin önunde su borusunda patlak var,su sızıyor ve yol devamlı ıslak.Belediyeye 4-5 defa telefon ettim,hemen ekip gönderiyoruz dediler.Su hala sızıyor,gelen giden yok.
Arabamı gelirken İstanbulda yıkatmıştım,tarihi 28 Mayıs.Bezle tozunu alıyorum.
Acaba 2 aydır yola sızan suyla kaç araba yıkanırdı?

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 09:31   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bugün saat 22.00 da TGRT de Başkan yine konuşacak

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024