View Single Post
Eski 21-07-2007, 12:23   #27
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Beceriksizliğe Gerekçe:

Biliyorsunuz bazı şehirlerde su kesintileri başlayacak:
Su tasarrufu için akla gelen ilk önlem bahçelerin sulanmasını yasaklamak!..
Bu nasıl iştir?
Neden bu noktaya kadar geldik?
Hata nerede, kimde...?
Ne zamandan beri uyuyoruz, bu beceriksizlik neden?
Susuzlukla aniden mi karşılaştık?

Küresel ısınma yüzünden deyip işin içinden çıkıyorlar. Allah Allah, nasıl küresel ısınmaymış bu böyle anlamadım? Dünyada gelip sadece İstanbul ve Ankara'yı mı vurdu bu ısınma?.. Atina'yı, Roma'yı, Paris'i, Münich'i,Newyork'u, Tokyo'yu, Moskova'yı etkilemiyor da sadece bula bula bizim şehirlerimizi buluyor?
Hem bilinçli su kullanmak için şehire taşınan suyun dibinin görünmesi mi gerekiyordu?
Su çeşmelerimden akarken ben son derece bilinçli kullanıyordum suyumu. Suyu sadece, yıkanmak, yemek, ev temizliğinde ve bahçemi sulamada kullanıyordum. Musluklarımı sonuna kadar açarak sırf sesini dinlemek için boşu boşuna su akıtmadım, geceleri dostlarıma su gösterileri de düzenlemedim. Toz olmuşlar diye hortumla çatıya çıkıp şakır şakır kiremitleri de yıkamadım...
Suyu asıl şu anda bilinçsiz kullanamıyorum ben.
Tam on gündür banyo yapmadım, beş gündür duşa girmedim. Bir leğen suyla siliniyorum. Mutfakta meyva, sebze yıkadığımız suları bir kovada biriktirip bahçedeki çiçeklere kullanıyorum. Çimlerimi ıslatarak onları kandırmaya çalışıyorum.
Yaşama tutunmamda en önemli etken olan bahçem artık bana acı vermeye başladı. Günlerimin huzur ve sükun içinde geçirmemi sağlayan bahçem artık bana batıyor. Kaplarına su koyduğum kedilere ve kuşlara eski sevecenlikle bakamıyorum artık. Ay çiçeklerim yeteri kadar su alamadıkları için yapraklarını düşürdüler. Güllerim sanki bana küs gibiler. Çünkü, su sıkıntısı var bahçenizi sulamayın diyorlar. Bir gül fidanın dibine yarım kova su döktüğüm zaman sanki bütün şehri susuz bırakan benmişim gibi kendimi suçlu hissediyorum.
Soruyorum size. Asıl suçlu olan kim ya da kimler?
Beceriksizlikleri, aymazlıkları anlaşılmasın diye küresel ısınmayı gerekçe olarak kullananlar mı, yoksa fidanım kurumasın diye sıklıkla banyo yapmaktan kendimi alıkoyarak artırdığı yarım kova suyu fidanına döken ben mi?


Düzenleyen hassoman : 21-07-2007 saat 15:50
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön