View Single Post
Eski 12-04-2011, 20:19   #114
Yaylacı
Ağaç Dostu
 
Yaylacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 838
Sorun Sistemde

Yazıların tamamına yakınını okudum, maalesef arkadaşlar yazdığınız tüm şikayet ve sıkıntılar Türkiyenin bir gerçeği, tüm olumsuzlukların nedeni sistemde yatıyor. Ben de bir kamu çalışanıyım, yazılanların hepsi doğrudur ve yanlış uygulamaları ben de yaşıyorum. Fakat bireysel olarak insanın elinden birşey gelmiyor.
Maalesef bu ülkede seçimlerde yaşanan bir oy verme sorunu ve oy avcılığından kaynaklanan yanlış bir sistem var. Herşey vatandaşın oyunu almak için, herşey nasıl bir rant yaratabilir, bize oy verenleri nasıl memnun edebilir, aman oy kaybına uğramayalım isteyene istediğini verin gitsin anlayışı var.
Seçimler biter sonuçlar alınır, ondan sonra biraz takip etmeyle Belediyelerdeki yapılanmayı anlayabilirsiniz. Belediyelerde görev yapan çalışanları dikkate alın, az bir kısmı hariç çalışanların (büroda veya dışarda) büyük bir kısmı bilinçsizdir, bilgisizdir. Şimdi belki de merak ediyorsunuz bu nasıl oluyor, çok basit, seçimde kazanan kişi veya kişiler seçim esnasında sözler verir ve sonra o vermiş olduğu sözü yerine getirmeye çalışır. Bazıları kendi memleketinden bile çalışan birkaç kişiyi getirterek bünyesinde çalıştırabiliyor, sanki bulunduğu yerde adam kalmamış. Tabi ki seçim sonrası bir bakarsınız ilgili kuruma bir sürü insan doluşmuş, bilinçsiz, bilgi sahibi olmayan, ne yaptığını bilmeyen. Ondan sonra da vatandaş hizmet bekler. Bir sorununuz vardır çözülmesini beklersiniz, ya günlerce beklemede kalırsınız veya çözümsüz çözümleri teklif ederler. Gerçekçi ve ciddi çalışanlara yol vermezler önlerini tıkarlar, eğer ciddi çalışan doğru ve dürüst olarak işini yapmaya çalışırsa bir bakarsınız işinden oluvermiş veya pasifize edilmiştir.
Ben bunları yaşayan biri olarak, siz arkadaşların duygularını çok iyi anlıyorum fakat kişisel olarak bizler hiçbir şeyi değiştiremeyiz. Oy avcılığı ve bu yüzden bilgi kıyımı yapıldığı sürece bu güzelim vatan çölleşmeye doğru hızla yol alacaktır.
Betonlaşmaya tamamen karşıyım, boş arazilerin müteahhitlere peşkeş çekilmesine tamamen karşıyım, bir şehiri göz önüne alınız, asfalta karşıyım. Zavallı karıncalara ve diğer yer altında yaşayan böceklere üzülüyorum, gün ışığı görebilmeleri için yüzlerce km yol yürümek zorunda kalıyorlar, aç kalıyorlar. Şehirlerde yaşayan insanlara üzülüyorum, betonlaşma yüzünden şehir ısısında yaz ve kış aylarında yaşanan dengesiz hava şartlarından dolayı insancıl yaşamlarının katledilişine üzülüyorum, berekettir diye nitelediğimiz yağmurlara üzülüyorum hiçbir yere fayda vermeden akıp denize zehirsel atık olarak dökülmesine üzülüyorum. Tüm bu olumsuzluklar ne için, sadece ve sadece para için, kazanç için. Para için ağaçları katlederler, hayvanları katlederler, insan yaşantısını tamamen zehirlerler.
Almanyada 10 sene kaldım, Türkiyedeki gibi ne doğaya karşı bir saygısızlık, ne insanlara karşı bir saygısızlık, ne de para uğruna betonlaşma gördüm. Bakarsınız, insanlar hafta sonu olunca hemen doğanın kucağına koşarlar, yeşillik ve ağaç ararlar ama bir yandan da doğayı olduğu gibi katlederler, insanlar garip ve çok zararlı canlıdır, bir yerlerde doğa harikası yer görürler birkaç ay sonra o doğa harikası yerinde betonlar yeşermeye başlar, nereye kadar, ne zamana kadar.
Arkadaşlar şunu hiçbir zaman unutmayın Belediye idarecilerinin (üst düzey) en çok sevdiği birim İmar İşleri birimi, hiç sevmediği ve geri plana attığı birim ise Park ve Bahçeler birimidir, Fen İşleri birimi de sevilmeyen birimler arasındadır. Çünkü sevilmeyen birimler hizmet için para harcarlar, Belediyelere para kazandırmazlar. Eğer bir yerlerde İmara uygun bina yapılmıyorsa, eğer hiç gereği yokken bir yerlere park yapılıyorsa veya park alanı sökülüp başka bir şey yapılıyorsa anlayın ki mutlaka yönetimden birinin bir yakını veya bir partilinin işi görülüyordur.
Herhangi bir Belediye reklama, tanıtıma ve Kültür faaliyetleri adı altında acayip uygulamalar yapıyorsa anlayın ki başka kişisel işlere hazırlık yapılıyordur. Neyse bu kadar eleştiri yeter, biraz daha yazarsam bakarsınız beni tesbit ederler ve işimden ederler, öyle bir ülke ki eleştiri yapanları yaşatmıyorlar, işlerine gelmediği için. Saygılarımla

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön