View Single Post
Eski 18-10-2008, 11:50   #93
ekalafat
Ağaç Dostu
 
ekalafat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-12-2006
Şehir: -bursa
Mesajlar: 140
Bayram tatili malumunuz herkes gibi biz de yollardaydık. Hükümetimizin işbaşına geldiğinden bu yana sürekli bitirmek yönünde çaba sarfettiği duble yollarımızı bol bol kullandım. Sonuç maalesef hüsran.

Bu yollar tam bir ölüm yoluna dönüşmüş durumda. Şöyle ki, çalışmalar sebebiyle yolların işaretleri kaldırılmış, çizgiler dökülen soğuk asfalt sebebiyle silinmiş, hiçbir aydınlatma yok ve bu yollara insanları dolduruyorsunuz. Sonuç her bayram 150 ölü, 500 civarı sakat . Bu insanların bir önemi yok mu?

Karayolları diye bir kurumumuz var. Bu kurumun başındakiler bu yolları hiç mi kullanmazlar. Yoksa özel şoförleri arabaları sürdüğü için yollardaki tehlikeleri fark etmezler mi?Onların camları gelen taşlarla hiç kırılmaz mı? Bu soğuk asfalt denilen zift üzerine dökülmüş mucır parçacıkları hangi ülkede uygulanıyor da bize adapte ediyorlar, yoksa kendi gelişmiş beyinlerinin bir ürünü mü? Merak ediyorum. Bize güvenli olarak seyahat edeceğimiz yolu sağlamakla görevli kurumlar bunu yerine getiremiyor ve biz yer yola çıkışımızda bir sürü kazaya tanık oluyoruz. Bunun sorumluları niçin cezalandırılmıyor. Senin adamın benim adamım diye diye ülke nemelazımcı bir zihniyetle yönetiliyor. Bir de karşımıza çıkıp bu yollarda 90 km hız az geliyor, duble yollarda hızı 120 km .ye çıkaracağız diyorlar. Milletle dalga mı geçiliyor. Hangi yollarda ? Köy yolunda 90 km hız az mıdır?

Sonra TV’lerin haber bültenlerini hazırlayanlar da yanlış bilgilendiriliyorlar.İddia ediyorum Türkiye’de meydana gelen kazaların % 80 ‘inin sebebi bu yollardır. Sürücü veya aşırı hız değildir. Depremlere tedbir almadaki eksikliklerin bize hatırlattığı “milletin nüfusunu planlıyorlar herhalde” söylemi burada da aklımıza gelmiyor değil.

Lütfen bu öldürülen insanları kendi ailenizden gibi düşünün ve bir an önce çare bulun..

Bir diğer iletmek istediğim konu şehir içi ulaşımdaki çarpıklıklar.:

Şehir içindeki ulaşımdan sorumlu olan birimlerin bu işi doğru yaptığına inanan var mı merak ediyorum. Bursaray hizmete girdikten sonra şehrin batı yakasında dolmuşlar hızla midübüslerle ve sonra da otobüslerle değiştirildi. Bu niçin şehrin doğu yakasında yapılamıyor. Minübüsçüler odası çok mu baskı odağıdır. Milletten daha mı büyüktürler. Hala Uluyolda dolmuşlar sebebiyle giremediğimiz caddeler var. Bu dolmuşlar ne zaman iptal edilecek de sokaklar rahatlayacak. Yani kalabalık ve sesi çıkan grubu karşınıza almamak için bütün milleti karşınıza alıyorsanız buna bir şey diyemem. Ama sessiz çoğunluğun sesini toplu olarak çıkaracağı günler de gelecektir elbet.

Bukart diye bir kartımız var. Öğrencilere ve öğretmenlere indirimli. Her yıl vize zorunluluğu var bu kartların. Ne kadar alınıyor vizede biliyor musunuz? 10- 15 YTL . Niçin alınıyor? Bilen yok. Kaç öğrenci var bursa’da? 372.000 öğrenci. Çarpalım düşük fiyatla ne ediyor biliyor musunuz? 3.720.000 YTL. Yani eski parayla 4 trilyon civarında. Bu para bizim çocuklarımızdan toplanıyor. Karşılığında ne veriliyor? Okullara yardım mı yapılıyor. Hayır okullar hala temizlikçilerine MEB bakmadığı için bizden, velilerden katkı payı istiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…

Biz belediyelerin eskisi gibi sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmasını bekliyoruz. Vatandaşı kar kapısı olarak görmemelerini bekliyoruz. Biz belediyeyi devir aldığımızda şu kadar borcu vardı. Şimdi bu kadar kara geçtik diye belediyecilik yapılmaz. Biz halkın faydasına ne yapılmış buna bakıyoruz. Ulaşımda, suda, ekmekte en pahalı ilmiyiz. Evet. Biz buna bakıyoruz.

Erkan Kalafat
www.reyev.com
Bursa

ekalafat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön