agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-10-2010, 15:18   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2007
Sayın Malina,

Ocak-Şubat-2010 tarihinde bıraktığımız yerden başlamaya ne dersiniz?

Saygılarımla

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 11:04   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2010
Em bir fiyasko ancak çalışma başarılı

Sayın Ensar ve Sayın Acemi Çaylak;

öncelikle projeyi yakından takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum, ayrıca bu ilginiz bizim içinde bir geri bildirim sağlamaktadır.

sizinde belirttiğiniz gibi EM uygulamasından istenen neticeyi alamadık belki ciddiyetle uygulansa netice alınırmıydı bilmem ama, uygulayıcı firmanın daha işe başlamadan para peşine düşmesi, proje teklifinde 5 aylık bir uygulama taahhüt edilmesine rağmen bir aylık uygulama yapılması dere kenarında dozlama yapılan tanklardan alınan numunelerin PH sinin 4 ün üzerinde çıkması ve son olarak sizinde tespit ettiğiniz gibi tankların dereden toplanması muhatap firmanın ciddiyet eksikliğini göstermiştir.

Ancak derede bir uygulama yapılması hem idari makamlar nezdinde, hem çevre müdürlüğü hemde sanayiciler tarafında bir hassasiyet oluşturmuş ve DERİ OSB nin BY-PASS yaparken yakalanması gibi önleyici çalışmalar sayesinde MURATLI DERESİNDE koku önlenmiştir.

Belki mevsim nedeniyle diyeceksiniz ama isterseniz test etmek için akşam saat 9-10 gibi BİR MURATLI DERESİ ÜZERİNDEKİ KÖPRÜYE BİRDE ERGENE DERESİ ÜZERİNDEKİ KÖPRÜYE GİDİN FARKI GÖRECEKSİNİZ.

KARANLIĞA SOPA SALLAMAK YERİNE BİR MUM YAKMAYA ÇALIŞTIK, BİR IŞIK GÖRÜNDÜ İNŞALLAH SÖNMEZ.

Düzenleyen tatoglu : 17-11-2010 saat 21:14
tatoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2010, 20:36   #3
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tatoglu Mesajı Göster
sizinde belirttiğiniz gibi EM uygulamasından istenen neticeyi alamadık belki ciddiyetle uygulansa netice alınırmıydı bilmem ama, uygulayıcı firmanın daha işe başlamadan para peşine düşmesi, proje teklifinde 5 aylık bir uygulama taahhüt edilmesine rağmen bir aylık uygulama yapılması dere kenarında dozlama yapılan tanklardan alınan numunelerin PH sinin 4 ün üzerinde çıkması ve son olarak sizinde tespit ettiğiniz gibi tankların dereden toplanması muhatap firmanın ciddiyet eksikliğini göstermiştir..
Fazla söze gerek var mı. Bunu yazanı da hariçten konuşan olarak değerlendirebilir miyiz. Ciddiyet eksikliğine katılmakta hala ısrar edenler var mı?

Buyursunlar. Yazan çok, gerçek tek. O da çevre gibi çok ciddi ve istihmar edilebilecek bir konunun "ortaya mal ve/veya hizmet sunup, kazanabildiği kadar para kazanmak için kurulmuş" firmalar ile görüşülerek götürülemiyeceği. Gücünü yazanlarından alan bir platform artık herkesin olmuştur, firmalar ile yan yana anılması ne derece doğru? Var olan kamuoyu oluşturma enerjisi kendine yeter.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 15:42   #4
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki Mesajı Göster
Fazla söze gerek var mı. Bunu yazanı da hariçten konuşan olarak değerlendirebilir miyiz. Ciddiyet eksikliğine katılmakta hala ısrar edenler var mı?

Buyursunlar. Yazan çok, gerçek tek. O da çevre gibi çok ciddi ve istihmar edilebilecek bir konunun "ortaya mal ve/veya hizmet sunup, kazanabildiği kadar para kazanmak için kurulmuş" firmalar ile görüşülerek götürülemiyeceği. Gücünü yazanlarından alan bir platform artık herkesin olmuştur, firmalar ile yan yana anılması ne derece doğru? Var olan kamuoyu oluşturma enerjisi kendine yeter.
Eeee ne oldu?

Firma çalışmaya devam ediyor mu, etmiyor mu artık öğrenemiyoruz. Firma pes etti, yazmıyor...

Buradaki kamuoyunun artık niye sesi çıkmıyor?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 18:48   #5
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Eeee ne oldu?

Firma çalışmaya devam ediyor mu, etmiyor mu artık öğrenemiyoruz. Firma pes etti, yazmıyor...

Buradaki kamuoyunun artık niye sesi çıkmıyor?
Sayın Malina,

Alıntıladığınız yazımın tamamı konuya dahil olanlarca yeterince açık.

Kamuoyundan kasıt agaclar.net'in kendisidir, üyeler değil. Bir çevre çalışması olacaksa agaclar.net kendi çatısı altında üyelerini örgütleyerek yapabilir. Firmalar ile iş birliği yapmasına gerek olmadığı kanaatindeyim.

Kişisel düşüncem; Konu çevre ise firmalarla iş olmaz. Kirleten de onlardır, kirlilikten nemalananlarda.

Eski 13-12-2010, 19:41   #6
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi bayindirmevki

Alıntı:
Sayın Malina,

Alıntıladığınız yazımın tamamı konuya dahil olanlarca yeterince açık.

Kamuoyundan kasıt agaclar.net'in kendisidir, üyeler değil. Bir çevre çalışması olacaksa agaclar.net kendi çatısı altında üyelerini örgütleyerek yapabilir. Firmalar ile iş birliği yapmasına gerek olmadığı kanaatindeyim.

Kişisel düşüncem; Konu çevre ise firmalarla iş olmaz. Kirleten de onlardır, kirlilikten nemalananlarda.
Sn.Bayındırmevki, yazdıklarınızdan bu işin nasıl yapılacağı hakkında bir fikriniz olduğu anlaşılıyor. Firma-kurum olmayacak, Em veya benzeri bir ürün de olamayacak (hele bukashi filan hiç olmaz), ağaçlar.net üyeleri olacak, bir araya toplanılacak (kaç kişi olacak?). Buraya kadar tamam. Sonrası için ne diyorsunuz?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2010, 23:20   #7
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Sayın Meyvelitepe,

Son sözlerimin arkasındayım. Konuya taraf olanlarca gayet açık ve netti. Taraf olmayanların da anlaması için daha da açık ve detaylı yazıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
[/I]
Sn.Bayındırmevki, yazdıklarınızdan bu işin nasıl yapılacağı hakkında bir fikriniz olduğu anlaşılıyor.
Ben, işin nasıl yapılacağı değil nasıl olması gerektiğini belirtiyorum. Yapmak organize etmeyi, olması gerekense konu hakkında fikir belirtmeyi ifade eder. Şüphesiz ki organizeyi tüm üyelerine ulaşabilme imkanı ile agaclar.net daha iyi yapacaktır. Bunu yaparken de firmalarla yan yana, onlarla ile işbirliği yaparak değil, kendi üyeleri ile. üyelerinden gelen gücü ile yapması ise benim önermemdir.

Bu önermeyi aşağıda kısaca özetlemeye çalıştığım hepimizin malumu olan yaşananlardan çıkarıyorum.

Ergene Nehrinin, Muratlı kolu üzerindeki temizleme çalışmaları konuya taraf olanlarca bilindiği gibi Ağaçlar net ile söz konusu firma arasında ki görüşmeler ile başlamış ve sayın Malina'nın da virgülüne dokunmadan aynen alıntıladığım yazısında ki sonuca varmıştır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Sizde bu alıntıdan firma ile görüşmelerin yarım kaldığını anlayabilirsiniz. Ben böyle anladım.

Ardından her nasılsa firma yoluna devam etmiş ve aşağıda yine virgülüne dokunmadan alıntıladığım sonuç çıkmıştır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tatoglu Mesajı Göster
Sayın Ensar ve Sayın Acemi Çaylak;

öncelikle projeyi yakından takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum, ayrıca bu ilginiz bizim içinde bir geri bildirim sağlamaktadır.

sizinde belirttiğiniz gibi EM uygulamasından istenen neticeyi alamadık belki ciddiyetle uygulansa netice alınırmıydı bilmem ama, uygulayıcı firmanın daha işe başlamadan para peşine düşmesi, proje teklifinde 5 aylık bir uygulama taahhüt edilmesine rağmen bir aylık uygulama yapılması dere kenarında dozlama yapılan tanklardan alınan numunelerin PH sinin 4 ün üzerinde çıkması ve son olarak sizinde tespit ettiğiniz gibi tankların dereden toplanması muhatap firmanın ciddiyet eksikliğini göstermiştir.

Ancak derede bir uygulama yapılması hem idari makamlar nezdinde, hem çevre müdürlüğü hemde sanayiciler tarafında bir hassasiyet oluşturmuş ve DERİ OSB nin BY-PASS yaparken yakalanması gibi önleyici çalışmalar sayesinde MURATLI DERESİNDE koku önlenmiştir.

Belki mevsim nedeniyle diyeceksiniz ama isterseniz test etmek için akşam saat 9-10 gibi BİR MURATLI DERESİ ÜZERİNDEKİ KÖPRÜYE BİRDE ERGENE DERESİ ÜZERİNDEKİ KÖPRÜYE GİDİN FARKI GÖRECEKSİNİZ.

KARANLIĞA SOPA SALLAMAK YERİNE BİR MUM YAKMAYA ÇALIŞTIK, BİR IŞIK GÖRÜNDÜ İNŞALLAH SÖNMEZ.
Bu alıntıdaki Tatoğlu nickinin de Sayın Muratlı Kaymakamı Yakup Tat olduğunu biliyorsunuz. En azından ben biliyorum.

Nasıl oldu ise firma agaclar.net ile bir yerlerde bıraktığı işbirliğine rağmen agaclar.net'ten aldığı rüzgar ile yoluna devam etmiş ve işveren pozisyonunda olanlardan biri olan Sayın Muratlı Kaymakamı Yakup Tat'ın bu tepkiyi vermesine neden olmuştur.

Arada konuya taraf olan üyeler ile firma arasındaki tartışmalar hatta üyelerin kendi arasındaki tartışmalar konunun önemsiz detaylarıdır. Bu iki alıntı firmanın iş yapma tarzı ve varılan sonucu özetliyor.

Sayın Gece'nin de belirtiği gibi firmalar para kazanmak üzere kurulur ve yüzü tatlı para her şeye kadirdir. Bu, bu kadar gerçek iken nasıl olur da çevre kirliliği gibi hem teknik hem de etik acıdan son derece karmaşık konuda, bir firma ile doğa dostu bir platform yan yana gelebilir.

Çevrenin, amacı para kazanmak olan firmalar ile kirletildiği açık. Kirletileni temizlemek için de yine amacı para kazanmak olan firmalar kurulduğu daha da açık. Bu kurulan firmalar belki de sizin hoşunuza giden biyolojik çalışmalar yapmış olabilirler. Yaptıkları çalışmalar size sempatik gelebilir.

Alıntı:
[/I]
Em veya benzeri bir ürün de olamayacak (hele bukashi filan hiç olmaz),
Yukarıda alıntıladığım gibi bu çalışmalara sempatiniz hissedilebilir. Ama bu onları üreten firmaların para kazanmak için kuruldukları gerçeğini değiştirmez. Çözüm bu firmaların ürünlerine sempati duyup onları desteklemek değil. Onların ürünlerini lanse etmek değil. Doğayı bu ürünlere ihtiyaç duyacak duruma düşürmemek, düşürülmemesini sağlamak. Doğa bunlara ihtiyaç duymadan bugüne var oldu. Bundan sonra neden olmasın. Ne tez ne de anti teze ihtiyaç var. Tek gereken sağduyu ve basitlik.

Alıntı:
[/I]
bir araya toplanılacak (kaç kişi olacak?). Buraya kadar tamam. Sonrası için ne diyorsunuz?
Sonrası için diyeceklerim; Ne üyeler bir araya toplansın, ne bilmem kaç bin kişi olunsun. Bunlar çözüm değil çevre kirliliğinin bir başka şekli. Binlerce insan çevreyi savunmak adına bilmem hangi firmanın sponsorluğunda dağıtılan kumanyalar ile geldikleri yer için daha önceden planlanmamış bir kalabalık baskısı oluşturarak, bağırıp, deşarj olup, çevreyi koruduk diye mutlu-mesut eve dönecek. Dönerken de ardında kirliliğini bırakacak. Dediklerimden bunlar anlaşılmışsa yok kalsın. Ben çevreci değilim.

Ne diyordum. Sağduyu ve basitlik. Yaşantımızdan neler eksiltebiliriz. Nasıl daha basit olabiliriz. Mesela siz EM olmadan da nasıl tarım yapabilirsiniz. Ta Ankaradan geliyor ve taşınması esaslı bir karbon salınımı... Bence bu ihtiyaç listenizden çıkarılabilecek bir şey. Toprakda yüksek bir organik düzey tutturmak hayatın gerçek hedefi olmasa gerek. Doğanın o kadar da yüksek beklentiler içinde olduğunu sanmıyorum. Bitkiler basit canlılar ve çok verim amaçlamazsak bizden çok şey istemezler.

Saygılar

Düzenleyen bayindirmevki : 13-12-2010 saat 23:27 Neden: imla
Eski 15-12-2010, 16:26   #8
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Sayın Malina,

Bunu yazan sizsiniz. Yazdıklarınızın arkasında olduğunuzu ve bilerek de yazdığınızı söylüyorsunuz. Bilgiye saygımız sonsuz. Hepimizin merak ettiği şey bunun nasıl olacağıdır. Devam eden mesajlarınızdan, duygusal, yorum, konuya hizmet etmeyen ya da yukarıdaki önermenizden alakasız şeyleri ayıklayıp, bu "nasıl"a hizmet edebilir gördüğüm cümleleri art arda yazıp acaba bir "nasıl" çıkıyormu diye bakmaya çalışıyorum.

- Ortada kirli bir dere var. İnsanlar kirletmiş.
- Temizlenmesini istiyoruz (!)
- Temizlerken kurum ve firmalardan uzak durulacak, hiç bir ürün kullanılmayacak.
- ağaçlar.net organize ederek
üyelerden gelen güç ile yapmış olacak.
- Üyeler bir araya toplanmayacak, dere kıyısına gidilip bağırış olmayacak, kumanya zaten yasak.
- Bunlar "olması gerekenler" olduğu için işin asıl
fikri oluyor.
yazınızdan yeni eklediklerim:
- para olmayacak (acı tatlı farketmez)
- EM'ye sıcak bakmıyorsunuz, olmayacak (ürün olmayacağı için zaten yoktu)
- dere zaten temizlenmese de olur (mu?)
Bunu;

Alıntı:
bu alıntıda israrla üstünde durduğunuz derenin temizliğini de ki sizi çok iyi anlıyorum bu dere temizlenmeli. İçselleştirdiğiniz belli. Duygulandığımı belirteyim. Ayrı bir başlık altında yapsak? Gelin "Dereyi nasıl temizleriz" diye bir başlık açalım ve baştan yapılmayanı, yani üyeleri işe katalım.
Buradan çıkarıyorum.

İçselleştirmişim de duygulanmışsınız gibi bir şey yazmışsınız. Nereden çıkardınız? Sadece sizin yazdıklarınızı alt alta yazmaya çalışıyorum, hepsi bu.

En üstte alıntıladığım yazınızı görene kadar da bir şey yazasım yoktu. Yazıyı görünce, hah, sn.bayındırmevki bu işin nasıl yapılacağını biliyor, şimdi herkese anlatır öğreniriz diye düşündüm. Israrım ondan. Oysa sadece "o olmasın, bu olmasın, şu uzak dursun, filanca çok kötü vb."dan başka bir şey söylemediniz. Bahsettiğiniz başlık açık zaten, herkes de görüyor. Önerinizin arkasını getirin, eminim herkes dinlemeye can atıyor. Fakat lütfen ne olmayacağını değil de ne olacağını belirtin.

Diğer eski mesajlarımı niye alıntıladınız, anlamadım. Malezyada örnekleri var, demişim, hesabı iyi yaptınız mı anlamında bir şeyler yazmışım vs. Yoksa ne dereyi bilirim, ne nasıl bir hesap yapıldığını, ne, yapılanın ne kadar işe yaradığını ve ölçümlerini. Blmediğim sonuç hakkında bilirmiş gibi yorum manasına gelecek tek bir sözüm de yoktur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2010, 00:51   #9
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Alıntı:
Bunu yazan sizsiniz. Yazdıklarınızın arkasında olduğunuzu ve bilerek de yazdığınızı söylüyorsunuz. Bilgiye saygımız sonsuz. Hepimizin merak ettiği şey bunun nasıl olacağıdır. Devam eden mesajlarınızdan, duygusal, yorum, konuya hizmet etmeyen ya da yukarıdaki önermenizden alakasız şeyleri ayıklayıp, bu "nasıl"a hizmet edebilir gördüğüm cümleleri art arda yazıp acaba bir "nasıl" çıkıyormu diye bakmaya çalışıyorum.

- Ortada kirli bir dere var. İnsanlar kirletmiş.
- Temizlenmesini istiyoruz (!)
- Temizlerken kurum ve firmalardan uzak durulacak, hiç bir ürün kullanılmayacak.
- ağaçlar.net organize ederek
üyelerden gelen güç ile yapmış olacak.
- Üyeler bir araya toplanmayacak, dere kıyısına gidilip bağırış olmayacak, kumanya zaten yasak.
- Bunlar "olması gerekenler" olduğu için işin asıl
fikri oluyor.
yazınızdan yeni eklediklerim:
- para olmayacak (acı tatlı farketmez)
- EM'ye sıcak bakmıyorsunuz, olmayacak (ürün olmayacağı için zaten yoktu)
- dere zaten temizlenmese de olur (mu?)
Bunu;

Buradan çıkarıyorum.

İçselleştirmişim de duygulanmışsınız gibi bir şey yazmışsınız. Nereden çıkardınız? Sadece sizin yazdıklarınızı alt alta yazmaya çalışıyorum, hepsi bu.

En üstte alıntıladığım yazınızı görene kadar da bir şey yazasım yoktu. Yazıyı görünce, hah, sn.bayındırmevki bu işin nasıl yapılacağını biliyor, şimdi herkese anlatır öğreniriz diye düşündüm. Israrım ondan. Oysa sadece "o olmasın, bu olmasın, şu uzak dursun, filanca çok kötü vb."dan başka bir şey söylemediniz. Bahsettiğiniz başlık açık zaten, herkes de görüyor. Önerinizin arkasını getirin, eminim herkes dinlemeye can atıyor. Fakat lütfen ne olmayacağını değil de ne olacağını belirtin.

Diğer eski mesajlarımı niye alıntıladınız, anlamadım. Malezyada örnekleri var, demişim, hesabı iyi yaptınız mı anlamında bir şeyler yazmışım vs. Yoksa ne dereyi bilirim, ne nasıl bir hesap yapıldığını, ne, yapılanın ne kadar işe yaradığını ve ölçümlerini. Blmediğim sonuç hakkında bilirmiş gibi yorum manasına gelecek tek bir sözüm de yoktur.
Sayın Meyvelitepe,

Gelin bu sorularınızı başka başlık altında irdeliyelim. Burda devam etmenin anlamı yok. Sizin de dediğiniz gibi "firma yok", "EM" yok. Üstelik para da yok. O halde niye bir firma ve EM' ın olduğu bu konu altında sürdürmekte ısrar ediyorsunuz?Baya sıkı para tartışmaları olmuşken.

"Kirlenen dereler nasıl temizlenir" veya "Çevreyi kirletmeden kampanya yapmak" gibi bir başlık olsa ben de dahil çok fikir gelecektir. Sorularınız cevaplanacaktır. Hatta benim şu kumanya konusu üstüne güzel bir fikrim var.

Saygılar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025