Sn Indomie
Buna dikkat çekerek ne anlatmaya çalıştığınızı anlamış değilim. Ben daha önce yazdığım ve Sn Çaylak veya Acemi Usta veya diğerleri için yazdığım mesajların hala arkasındayım. Kendisini Toprak ve Mikroorganizmalar başlığında verdiği hizmetler için tabii ki kutluyorum. Hitap şeklim farklılaşmış olabilir ama kendisine saygımdan ötürü hiçbir yakıştırma yapmadan sadece nikiyle hitap etmeyi son mesajda daha uygun gördüm. Bence buraya takılmaya gerek yok. Herkese kendilerine yakıştırdıkları isimle hitap etmemizin daha doğru olacağını düşünüyorum. Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Ama siz bir de Sayın Çaylak'ın gönderdiği son mesajında EM hakkında ve benim hakkımda söylediklerine bakın. Şimdiye kadar EM için sürekli olumlu şeyler yazmış olan Sayın Çaylak (açın eski mesajlarını okuyun) bu son mesajında EM hakkında söyledikleriyle daha önce EM hakkında yazdıklarıyla ters düşmüş olmuyor mu?
Buyrun işte EM'yi küçümser ifadeleri aşağıda:
Son mesajı:
Alıntı:
Gelelim diğer konuya, EM'yi sizin kadar olmasa da iyi bildiğimi, siz benden iyi bilirsiniz. Madem öyle açıklayın şu 80 çeşit bakteriyi de bizde öğrenelim. Bunlar EM içerisinde kaç cfu/ml oranında bulunuyorlar. Sadece 2 tane tür için bu ölçüm var. Onu da elin oğlu çözmüş zaten. Pirinç suyunda üreyen Laktik Asit Bakterisi. Diğerlerinin ne olduğuna dair bir tane bile bilimsel kaynak yok. Buna da Hagi'nin hokus pokusu mu desek? Hem fareleride kaçırıyor, keneleri de yok ediyor. Daha ne olsun. (Hatta birisi de sormuştu domuzları da kaçırır mı diye.) Bunlar mı bilimsel?
|
EM, için sürekli övgüler dizen ve yaşamında 1-2 yıldır kullanan insanın EM içindeki mikroorganizmaları neden şimdi küçümsüyor? Bunu neden 1 yıldır hiç yapmadı. İlk defa EM hakkında küçümser ve aşağılayıcı bir mesaj yazıyor. "Diğerlerinin ne olduğuna dair bir tane bile bilimsel kaynak yok" diyor neden? O kadar ürün kullandı, gübre yaptı o zaman hiç soru dahi sormadan aldığı bir ürünün şimdi neden küçümser şekilde konuşuyor?
Sayın Çaylak madem bilimsel bir kanıt yok bu mikroorganizmalara dair, öyleyse 1 yıldır nedne kullandınız, dost ve arkadaşlarınıza nedan EM'nin yaptığı işlerden hep övgüyle söz ettiniz? Kusura bakmayın ama bence benim hitap şeklime takılacağınıza, Sayın Çaylak'a bu soruyu sormalısınız.
Ben bu forumda yazdığım her mesajın %100 arkasındayım. Evet, kendisi için yazdığım övgü dolu mesajların da. Sırf bir insanla ters düştüm veya fikirlerimiz ayrıştı diye, o insanı karalamam söz konusu değildir. Veya kalkıp da o insanın sattığı bir ürünün formüllerini açıklamam söz konusu olamaz (yanlış anlaşılmasın şikayetçi değilim sadece zamanlama yanlıştı) ya da o insanın inancına veya ürününe saygısızlık edemem veya neymiş efendim laktik asit bakterisi diye küçük düşüremem. Bu konuda farklı düşünürüz yarın öbür gün başka bir konuda aynı düşünebiliriz.
Ancak, Sayın Çaylak bu konuda bence yanlış düşünüyor. İnsan bir şeye karşı olabilir. Bu çok doğaldır. Anlayışla karşılarım. Karımla da pek çok konuda farklı düşünüyorum. Bu normaldir. Herkes aynı görüşte olsa zaten dünya çekilmez bir yer olurdu. Ama nıormal olmayan ve benim de karşı olduğum nokta, ilk mesajlardan itibaren bu konuda haksız yere suçlanmamız ve bilgi sahibi olunmadan çok kişinin görüş sahibi olmasıdır.
Okursanız görürsünüz "Arz Talep meselesi" diye suçlamayı kim yapmış görürsünüz. Bence insanları suçlamadan önce çok iyi düşünmek gerekir. İnsanların gururuyla oynamak bu kadar basit olmamalı. Evet, ben Ergene Projesine inanıyorum. Bu projeye Sayın Çaylak'ın veya Sn Ensar'ın inanıp inanmaları umurumda değil, Ergene'yi mutlaka temizleyeceğiz.
Ne var yine 2 yıl atıksu deşarjı devam ederken ürün veririm. Atıksu deşarjı tamamen durunca da ücretsiz iki yıl daha ürün veririm. Bu kadar kolay işte. Sorun buysa çözüm de bu! Alın size çözüm. Ne oldu şimdi? Söylediklerinizin hepsi geçersiz kaldı. Haydi bakalım atıksu durduktan sonra da iki yıl ücretsiz ürün veriyorum. Öyle değil mi herkes devletin parası gitmesin diyordu. Haydi bakalım buna ne diyeceksiniz? Eminim birşey bulursunuz. Bu site de Sayın Ensar ve Sayın Çaylak'tan ibaret değil. Başkaları da var.
Projeler aşama aşama gerçekleşir. Atıksu deşarjının da inşallah önüne geçeceğiz. Ben inanıyorum. Benim gibi inanan çok kişi var. 800.000 kişinin dibe vurmasına izin vermeyeceğiz. Annemin Babamın komşularımın, mahallemin, arkadaşlarımın o dayanılmaz kokuyu koklamalarını artık istemiyorum. Brakın bu kapitalizm savlarını. Benden kapaitalist olmaz.
Bakın 2 yıl ücretsiz ürün sözü verdim. Bir yerden başlamak gerekiyor ve inşallah başlayacağız. Deneme projesi için zamanı gelince analizler maliyetler dahil herşeyi sözleşmesiyle açıklayacağım. O zaman çamur atanlar mahçup olacaklar.
Koku konusuna gelince, Sn Gündöndü kardeşim sizinle tartışmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Bakın Hocanız Sayın Acemi Çaylak 18.10 tarihinde koku konusunda ne demiş:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Sn. Dogasever,
Dereyi boydan boya gezdik desem yeridir. Sizin eklediğiniz resim Ensar'ın eklemiş olduğu 28 nolu mesajındaki uygulama noktasından biraz daha yukarıdaki uygulama noktasının resmi. Bununda resmini çekmiştik.
Evet koku yok. Ancak derenin uygulama yapılmayan üst bölümlerine de çıktık. Orada da yok. Ayrıca çevre çiftlikteki işçilerle konuştuk. Onlarda bu kokunun bu aylarda kesildiğini söylediler. Yani uygulama ile ilgisi olmayabilir.
|
Sizin hala kötü kokuyor demeniz SAyın Acemi Çaylak'ın yukardaki sözleriyle pek örtüşmüyor, değil mi? Neyse sağlık olsun. Bir de İlçenizdeki Frekans Gazetesi'ne, Belediye çalışanlarına, kaymakamlığa sorsanız, onlar proje hakkında ne düşünüyorlar bir başka açıdan da bir görüş alsanız, objektiflik açısından iyi olmaz mı diye düşünüyorum. Sevgiler.