View Single Post
Eski 28-10-2010, 08:18   #137
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sn. Doğasever,

Dost acı söyler özdeyişi ile size şunu söyliyeyim ki, zaman zaman siz kendinizi tarif ederken de biraz sivri dilli olduğunuzu bu forum sayfalarınızda yazmıştınız zaten.

Sn. İndomie' de zaten bu yanınızı vurgulamak için yazmış o mesajı. Sn. acemi_çaylak dahil kimsenin EM' e karşı olduklarını zannetmiyorum. Forumda en fazla dikkat çeken tartışmaların içeriği değil, üyelerin birbirine karşı kullandığı üsluba dönüştü.

Eleştiriler EM' den ziyade uygulama şekli ve planlaması üzerineydi. Fakat eleştirilere tahammülsüz ve sivri dilli yaklaşımlar bu güzel başlangıcı bu noktaya getirdi. Bence biraz bunları düşünüp konuya tekrar sıcak bakılmasını sağlayın.

İnsanlar nick ve avatar denilen türkçe karşılığı lakap ve kişisel tanım resimlerini forumlarda kendi öz iradeleri ile seçerler ve kendilerine bu şekilde hitap edilmesinden gocunmazlar. Sn. acemi_çaylak' ta bu ismi kendisi büyük bir alçak gönüllülük örneği göstererek sanal bir ortamda bu nasıl kullanılacağını pekte önemsemeden kendisi için "acemi_caylak" lakabını seçmiş. Forumdaki insanlar bu lakaba sahip kişinin paylaştığı bilgiler dahilinde kendisine bu lakabı söylerken utandıkları için "usta" demeye başladılar. Bu forumdaki arkadaşların kadirşinaslığıdır.

Fakat siz kafanız kızdığı zaman bu lakabı alıp ters yönde deforme ederek sadece Sn. Çaylak diye hitap ederseniz insani tarafını bir yana bırakın forum kurallarının buna müsade etmemesi lazım. "acemi_caylak" bir halk deyimidir ve acemiliğin üst mertebesini anlatır ama çaylak bir hayvan ismidir. Bu deyimi hangi amaçla kullandınız bilemiyorum ama hitap şekliniz lakapları deforme ederek kullanılmaya başlanması hakaret içermeye başlarsa iş çığırından çıkar.

Sizin bu tavrınıza karşılık başka bir arkadaşta sizin kendi öz iradenizle seçtiğiniz avatarınızla size hitap ederse hoş olur mu? Lütfen dediklerimi bir daha düşünün ve hitap şeklinizi düzeltin. Sayfada ürünü ve onun uygulama şeklini tartışalım. Uygulamada bir hatanız yoksa bize bilimsel olarak bunu anlatın. Çünki konunun uzmanı sizsiniz. Anlattıklarınıza karşı elbette karşıt sorular olacaktır. Yoksa bunun adı diyalogdan çıkıp monolog' a dönüşür. Ben monolog olarak devam etmek istiyorum diyorsanızda karar sizin.

Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön