agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-10-2010, 15:32   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Dogasever,

Ne diyelim, yazının bütünü sizi hiç ilgilendirmemiş. Üstelik bir üniversitede konferansta sunulmuş. Ve konferansın adı bile ilginizi çekmemiş. (2003 Effective Microorganisms (EM) and Wastewater Systems in Future Directions for On-site Systems yani Etkin Mikroorganizmalar (EM) ve Atıksu Sistemlerinin Yerinde Uygulamalarda Gelecekteki Yönü, 2003 ) Sadece pH'a takılmışsınız. Üstelik orada tam 4.5 olacak demiyor. Approximately - yaklaşık diyor. (Hani İngiltere'de yaşıyorsunuz İngilizceniz benim orta seviyedeki İngilizcemden daha iyidir diye söylüyorum.)

Üstelik sizinde EM konusundaki yazılarınız geriye doğru taranırsa 4.2 ninde normal olduğunu söylediğinizi hatırlıyorum. Hatta sizin yazdıklarınıza göre, ölçmeye ne gerek var, kötü kokmuyorsa yeterli. Demogojiyi çok iyi becerdiğiniz için konunun başlığını bile atlayıp başka şeylere takılıyorsunuz.

Yazar hadi burada yanlış yaptı diyelim. O dökümandaki grafikli sonuçlarda mı uydurma? O kadar profesörün, doktorun dikkatini çekmemiş Sn. Dogasever bunu farketmiş. Ne güzel.

Gelelim diğer konuya, EM'yi sizin kadar olmasa da iyi bildiğimi, siz benden iyi bilirsiniz. Madem öyle açıklayın şu 80 çeşit bakteriyi de bizde öğrenelim. Bunlar EM içerisinde kaç cfu/ml oranında bulunuyorlar. Sadece 2 tane tür için bu ölçüm var. Onu da elin oğlu çözmüş zaten. Pirinç suyunda üreyen Laktik Asit Bakterisi. Diğerlerinin ne olduğuna dair bir tane bile bilimsel kaynak yok. Buna da Hagi'nin hokus pokusu mu desek? Hem fareleride kaçırıyor, keneleri de yok ediyor. Daha ne olsun. (Hatta birisi de sormuştu domuzları da kaçırır mı diye.) Bunlar mı bilimsel?

Sizin çok önemli işiniz varda bizim yok mu? Burası açık bir forum. Siz burada her şey güllük gülistanlıkmış gibi Ergene temizleniyor (hatta kurbağacıklar yüzüyor) diye propaganda yapacaksınız. Üstelik bunu çevreci maskesi de takarak babanızın hayrına (yol parası) yaptığınızı söyleyeceksiniz. Sonra da bizim buna inanmamızı bekleyeceksiniz. Ne yapalım bunlarda kapitalizmin cilveleri. Nijerya'da çevre felaketinden sorumlu Shell şirketi bile çevreci olduktan sonra sizinki de normal. Burada karalama yok. Biz bu işin yanlış yapıldığını düşünüyoruz.

Madem bu projeye bu kadar sahip çıkıyorsunuz. Üstelik İngiltere’den Ergene’nin kokusunu derenin dibinde öğrenim gören çocuktan daha iyi hissediyorsunuz. Peki projenin başarısı sizin kadar hayati önemde ise, dozlama yaptığınız yerde tanklardan birinin çalındığını biliyor musunuz? Ya da mezbaha önünde bekleyen tanklardan ikisinin ağzının açık olduğunu? Bildiğim kadarıyla EM hava almayacak şekilde saklanmalı. Üstelik şişe biraz boşalınca biraz daha küçük şişeye doldurmak gerekmiyor muydu? Birde forum üyeleri hatırlayacaktır, bu EM klorla temas edince içindeki mikroorganizmalar ölmüyor muydu? Deredeki atıksular klordan daha mı zehirsiz?

Sonuçlara gelince, sonuçları biz niye tahlil ettirelim ki?!!! Parayı alan sizsiniz. Hani düdüğü çalmakta size düşer diye düşünüyorum.

“Neden ve Nasıl” başlığında bilimsellikten söz eden sizdiniz. Ancak bilimin temel kıstaslarından birisi ölçülebilir olmasıdır. Bu durumda B5A'nın kurşunu yok ettiği ne kadar doğruysa, EM'nin de bu şekilde uygulaması o kadar doğru olacaktır. Yakında onlarda su temizlediklerini iddia ederlerse hiç şaşırmam.

Ölçülebilir sonuç olmadığı sürece benim için inandırıcı olamayacaksınız. Ve ölçümleri görene kadar tartışma benim açımdan bitmiştir.


Düzenleyen acemi_caylak : 27-10-2010 saat 16:19
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025