agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni1382Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-09-2013, 12:25   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Sn.Avanos, sn.atmel; siz bu konuyu baştan sona okudunuz mu? Lütfen okurmusunuz.Okuduysanız tekrar bir daha okurmusunuz, Bu başlığa ilk yazı yazanlardan birisiyim, şimdi bütün yazılanları tekrar okudum.Ben ve bir çok arkadaş o kadar çok soru sormuşuz ki...hala da soruyoruz ama ortada bizleri tatmin edecek güvenilir cevaplar yok. Söylenen rakamların(4 yaşında 25 kg vs..)yeşil kabuklu rakamlar olduğunu bile 14-15. sayfada öğrenebildik. 4 yaşında 25 kg değil 4-5 kg mış!!!

Hadi fidancıları anladık(onların da hepsi aynı değil, sonuçta altay cevizi satanlar da fidancı değil mi) biz neden bu kadar verimli olduğu iddia edilen çeşide karşı çıkalım. Tamamen güvensizlik var. Söylenenlerin ispatı yapılmış değil.

Daha önce de burada tartışması olmuş, ismini tam hatırlayamıyorum ama Noyar beydi sanırım. Hani nerede şimdi şu yaşta şu kadar kg denen çeşitler. Ben göremedim varsa bilen söylesin. Şimdi o söylenenlere inanıp da bahçe kuranların hali ne olacak?

Sn altaycevizi cevap vermemişti bir de size sorayım belki siz bilirsiniz:

-Alacağımız fidanların hepsi de aynı verimi gösterecek mi? Diyelim ki ben 200 tane altay 1 veya 2-3 (bunların da neye göre alındığını-gönderildiğini bilmiyoruz ya) aldım bunların hepsi aynı olacak mı? Ya da 3-5 tane aldım 4 sene sonra bu ağaçlardan alacağım tohumlardan ekerek bahçe kuracak olsam hepsi aynı olacak mı?
-Bu çeşit söylenildiği kadar verimliyse yetiştirildiği Rusya'da, Kazakistan'da değeri nedir, ihracat yapılıyor mu?
-Ve nasıl oluyor da hala Amerika, Çin, Ukrayna, Şili, Avrupa...bu çeşidin fardında değil?

Lütfen cevap...

Ayrıca; "Biz ülkemize yeni çok verimli bir çeşit kazandırıyoruz, birileri bize engel oluyor, fidancılar şöyle böyle, biz sadece para için değil ülkemiz için gece gündüz uğraşıyoruz" Böyle değil mi? Taman çok güzel de 25tl ye fidan çok değil mi? Bu fidanların(çöğürlerin) maliyeti nedir? Bana göre en fazla 5tl..Satın 10-15 tl den herkez alsın denesin...

Düzenleyen ladikli : 26-09-2013 saat 15:28
ladikli Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-09-2013, 13:29   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster

Daha önce de burada tartışması olmuş, ismini tam hatırlayamıyorum ama Noyar beydi sanırım.
Sanırım Noyan yıldırım beyden bahsediyorsunuz,

İşte burada.

kurmuş olduğu üç yıllık bir bahçe

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-09-2013, 16:51   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-06-2013
Altay sahibi herkesi bahçesine davet etti biz gittik gördük yazıyoruz siz neyi yazıyorsunuz sayınız 5 geçmez artık size zaman harcamam doğru dürüst resim video dahi koyamadınız.

uydudan bakacak arkadaş baksın buyursun ekilecek tarla
ENLEM : K38.52503
BOYLAM: D34.53702

atmel Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-09-2013, 18:39   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi atmel Mesajı Göster
sayınız 5 geçmez artık size zaman harcamam
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
burda işin ne mademki burda herkes kendi çıkarları için uğraşıyor sen neden hergün bu başlığı kullanıyorsun burda hiç bir bilgi yok diyorsun neden ozaman bu forumu kullanıyorsun
Güle güle,

Umarım bu foruma tekrar ihtiyaç duymazsınız

Güle güle deyişimin sebebi altay cevizine olan itimatından değildir, buradaki yazan kişilere olan kendine olan itimatsızlığın. sana bir şey anlatılamayacak olması, sabit düşünceniz olması, sorduklarınızla çelişiyor olmanız (vs)

Bu altay cevizi olsun başka bir cins olsun hiç fark etmez ülkeye üreticiye yarar fayda getiren her cinsin başımızın üstünde yeri var, aksini yazanı da hiç görmedim, ama siz görüyorsunuz, tahminimce gördüğünüze de itimadınız yokya neyse.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-10-2013, 09:49   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
selamlar herkese

altay cevizi ile ilgili bir önerim olacak.

şimdi resim ve videolarda gördüğümüz verim çok yüksek her yeri ceviz desek yeridir.

altay cevizi nikli arkadaş sorduğumda 6x6 dikim ( sanırım ) önermişti.

bu verime bu aralık bana az gelmişti. 4 yaşında verime yatıracağımız ağaç ne kadar bakarsak bakalım çok fazla büyüyemez.

bir kaç gündür benim kafama takılıp duruyor bu dikim mesafesi. bodur ağaçları nasıl 4x2 3x2 5x3 gibi değişik aralıklarla dikiyorsak bu ağacı neden dikmeyelim.

benim önerim aklıma yatan 5x3 metre bu ölçüde yapılacak bahçeden dekardan sanırım 1000 kg kuru kabuklu ceviz hasat edebiliriz. tabii bu çeşidi pazarlayanların dediklerini doğru kabul edersek.

ben bu şekil bir bahçe kurmaya hazırım ama sorun fidanın fiyatı 25 tl.

benim tarlanın durumuna göre hesap yaptım dönüme 71 kök fidan toplamda 498 adete ulaşıyor 7 dönüm için.

1 dönüm maliyeti 1.775 tl 7 dönüm 12.425 tl. bunun birde diğer masrafları var. 30 bin lira yetmez bence. sulama sistemini saymıyorum daha.

bu fidan fiyatı 10 tl olsa toplam maliyet 5.000 tl

ben burdan bu cevizi pazarlayanlara bir öneri sunacağım.

bizim toplam metrekaresi 7.900 olan bir tarla var tam sizin aradığınız gibi kıraç taban suyu yok kil kireç yok sulama sorunu yok rakım 700 mt iç ege kütahya balıkesir manisa il sınırlarının kesiştiği bölge adı üstünde kırvadi ovası.

benim dediğim gibi kuralım bahçeyi 5x3 hem bölgede deneme bahçesi olur hem değişik aralıklarda nasıl bir verim vereceğini araştırmış olursunuz.

yalnız fidanlar sizden ben fidan parası veremem. 6. yaşına geldiğinde hasat sonrası fidan parasını ödeyeyim.bu günkü fiyatı olan 25 tl den hemde. dersenizki 6 yıl sona 50 tl olur oda kabul yalnız o zaman iki yılda öderim.

dediğiniz gibi olmazsa sizin fidan parası benimde emeğim ve yapacağım masraflar güme gider yalnız onuda söyleyeyim.

siz olumsuzlukta fidan parasından vaz geçmeye hazırsanız bende emeğimden ve yapacağım masraflardan vazgeçmeye hazırım.

varmısınız yokmusunuz bir öğrenelim.

aksazli Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-09-2013, 09:00   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi atmel Mesajı Göster
Altay sahibi herkesi bahçesine davet etti biz gittik gördük yazıyoruz siz neyi yazıyorsunuz sayınız 5 geçmez artık size zaman harcamam doğru dürüst resim video dahi koyamadınız.

uydudan bakacak arkadaş baksın buyursun ekilecek tarla
ENLEM : K38.52503
BOYLAM: D34.53702
Kardeş yolun açık olsun sitede boşa zaman harcama dilediğin kara ek bizi bağlayan yok burda boşa cene yorma herkezin elinin altında teknoloji var kim neyin ne olduğunu biliyor ama saha da olanı bulmak gerek senin yanıldığın taraf biri getirmiş bir cins ne konuştuğu da anlaşılmıyor veriyorda veriyor diyor kendi memleketinde arsa bulamamışta buraya mı yerleşmiş sen onu sorgula .......

Düzenleyen ibas06 : 27-09-2013 saat 09:42 Neden: yanlış anlaşılma
ibas06 Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025