Sn.Avanos, sn.atmel; siz bu konuyu baştan sona okudunuz mu? Lütfen okurmusunuz.Okuduysanız tekrar bir daha okurmusunuz, Bu başlığa ilk yazı yazanlardan birisiyim, şimdi bütün yazılanları tekrar okudum.Ben ve bir çok arkadaş o kadar çok soru sormuşuz ki...hala da soruyoruz ama ortada bizleri tatmin edecek güvenilir cevaplar yok. Söylenen rakamların(4 yaşında 25 kg vs..)yeşil kabuklu rakamlar olduğunu bile 14-15. sayfada öğrenebildik. 4 yaşında 25 kg değil 4-5 kg mış!!!
Hadi fidancıları anladık(onların da hepsi aynı değil, sonuçta altay cevizi satanlar da fidancı değil mi) biz neden bu kadar verimli olduğu iddia edilen çeşide karşı çıkalım. Tamamen güvensizlik var. Söylenenlerin ispatı yapılmış değil.
Daha önce de burada tartışması olmuş, ismini tam hatırlayamıyorum ama Noyar beydi sanırım. Hani nerede şimdi şu yaşta şu kadar kg denen çeşitler. Ben göremedim varsa bilen söylesin. Şimdi o söylenenlere inanıp da bahçe kuranların hali ne olacak?
Sn altaycevizi cevap vermemişti bir de size sorayım belki siz bilirsiniz:
-Alacağımız fidanların hepsi de aynı verimi gösterecek mi? Diyelim ki ben 200 tane altay 1 veya 2-3 (bunların da neye göre alındığını-gönderildiğini bilmiyoruz ya) aldım bunların hepsi aynı olacak mı? Ya da 3-5 tane aldım 4 sene sonra bu ağaçlardan alacağım tohumlardan ekerek bahçe kuracak olsam hepsi aynı olacak mı?
-Bu çeşit söylenildiği kadar verimliyse yetiştirildiği Rusya'da, Kazakistan'da değeri nedir, ihracat yapılıyor mu?
-Ve nasıl oluyor da hala Amerika, Çin, Ukrayna, Şili, Avrupa...bu çeşidin fardında değil?
Lütfen cevap...
Ayrıca; "Biz ülkemize yeni çok verimli bir çeşit kazandırıyoruz, birileri bize engel oluyor, fidancılar şöyle böyle, biz sadece para için değil ülkemiz için gece gündüz uğraşıyoruz" Böyle değil mi? Taman çok güzel de 25tl ye fidan çok değil mi? Bu fidanların(çöğürlerin) maliyeti nedir? Bana göre en fazla 5tl..Satın 10-15 tl den herkez alsın denesin...
Düzenleyen ladikli : 26-09-2013 saat 15:28
|