*** ben ay yildiz50 üyeliğim iptal edilmiş yeni üyelik yaptım.. sayın korkunckaya yapa bilirsin yalnız altay ceviz tescil ve bu cins cevizin her türlü hakkına sahip olma belgesi alırsa sen tazminattan kurtula bilirmisin bu arada ben bi kaç düşüncemi aktarmak istiyorum altay ceviz sahibi bu işte yeni demiştim biraz acemice giriş yaptılar bunu bi kaç kez yazmıştım öyle olmasa bu cevizin çöğürden yetiştiğini söyleyip korkunckaya gibi arkadaşlara fırsat vermezlerdi fiyat konusuna gelirsek 25 tl bence adet fiyatı toplu alımlarda ucuz olcanı düşünüyorum altay 1 biraz ufaklı ben örnek 500 fidan diksem bunun yarısı **** fazlası altay bir çıksa altay 3 aşı yaparak bahçeyi tek kalem cevize ceviririm ve onlar zamanla anaç ağaç olduğu zaman yeni fidanlara aşı yaparak fidanların 1.2. 3 olduğunu seçe bilirim altay ceviz sahibinin yapması gereken budur anaç ağaç yetiştirip çeşidini ayırt ede bilcek bu arada altay cevizi tescil aşamasında diye duydum sertifika işi nasıl oluyor bilmiyorum tescil sertifika işi zaman aldığı söyleniyor zaman bize göstercek ben bahcemi altay ceviz kurcam için sizlerede paylaşım yapcam gelişmelerden hem siz hem biz bu ceviz hakkında fikir sahibi oluruz zamanla hem sizin hem bizim aklımızda kalan soru işaretlerine cevap olur inşallah saygılarımla
|