View Single Post
Eski 28-09-2013, 07:47   #473
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beybaba4 Mesajı Göster
*** ben ay yildiz50 üyeliğim iptal edilmiş yeni üyelik yaptım.. sayın korkunckaya yapa bilirsin yalnız altay ceviz tescil ve bu cins cevizin her türlü hakkına sahip olma belgesi alırsa sen tazminattan kurtula bilirmisin

kurtulur,, altay 6 der, yaltay der, altaylı der v.s

bu arada ben bi kaç düşüncemi aktarmak istiyorum altay ceviz sahibi bu işte yeni demiştim biraz acemice giriş yaptılar bunu bi kaç kez yazmıştım öyle olmasa bu cevizin çöğürden yetiştiğini söyleyip korkunckaya gibi arkadaşlara fırsat vermezlerdi

bu dediğinizi bizde diyoruz acele edip belkide gerçekten değerli bir türü yok edecekler diyoruz.

ben olsam bu şekilde asla piyasaya girmezdim.. malıma güvendiğim zaman sorun kalmaz. ülkenin değişik yerlerinden yetiştiricilerlerle anlaşmalar yapar,gerekirse ücretinide ödeyerek.. hertürlü cezai şartları yazardım ve o kişilere fidanlar vererek deneme üretimi yaptırırdım ülkenin heryerinde denemiş olurdum tek şartımda böyle bir form ortamında yılda en az dört kez her üç ayda bir resimlerle üç ay içinde yaptıklarını özetlemelerini rica ederdim. 40 yetiştiriciye 2 şer fidan versem 80 fidan yapardı

fiyat konusuna gelirsek 25 tl bence adet fiyatı toplu alımlarda ucuz olcanı düşünüyorum altay 1 biraz ufaklı ben örnek 500 fidan diksem bunun yarısı **** fazlası altay bir çıksa altay 3 aşı yaparak bahçeyi tek kalem cevize ceviririm ve onlar zamanla anaç ağaç olduğu zaman yeni fidanlara aşı yaparak fidanların 1.2. 3 olduğunu seçe bilirim altay ceviz sahibinin yapması gereken budur anaç ağaç yetiştirip çeşidini ayırt ede bilcek

ne güzel söylemişiniz baştan beri bizim savunduğumuzu altay cevizi savunucusu yerinde gördüğünü söyleyen birinin söylemesi güzel olmuş.

neymiş ?? tohumdan dikince anacın aynısı olmuyormuşşşşşş ne güzelde itiraf etmişiniz

bu arada altay cevizi tescil aşamasında diye duydum sertifika işi nasıl oluyor bilmiyorum tescil sertifika işi zaman aldığı söyleniyor zaman bize göstercek ben bahcemi altay ceviz kurcam için sizlerede paylaşım yapcam gelişmelerden hem siz hem biz bu ceviz hakkında fikir sahibi oluruz zamanla hem sizin hem bizim aklımızda kalan soru işaretlerine cevap olur inşallah saygılarımla
1..yasal işlemlerini tamamlamadan piyasaya çıkmak
2..uyum çalışması yapılmadan piyasaya çıkmak
3..uçuk, yalan, yanlış bilgiler vermek
4..yukardada itiraf edildiği gibi aşısız fidanın asla anacının özelliklerini taşımayacağını kabul edip aşı ile çoğaltmaya başlamamak veya bir adım ileri gidip genetik çoğaltma yapmamak eksikleriniz yanlışlarınız kabul edersiniz veya etmezsiniz bilemem ama ben size bu gözle bakıyorum onun içinde asla ve asla para verip sizin fidanınızı alıp dikmem

nezaman aşı ile çoğaltılır, deneme ve uyum çalışmaları yapılır, sonuçlar kayıt altına alınır, sertifikasyon işleri tamamlanır. işte o zaman çeşidi beğenirsem seve seve para verir alır dikerim

bu arada sakın yanlış anlaşılmasın ben yetiştiriciyim.. tek bir fidan dahi satmışlığım yok, şahsım adına ben yabancı çeşitleri dikerken fidan üreticilerin değil. cinsin asıl yetiştiricisi, geliştiricisi olan ülkelerin üniversitelerinin, enstütülerininin çalışmalarını okuyarak bu cinslere karar verdim. iklimsel uyumsuzluk olursa ne kaybederim??

örneğin adam iyi toprak şartlarında iyibir bakımla çalışma sahasında 10 yaşında ağaçtan 30 kg almış bende 15 kg alayım ne olur, 15 kg yeter bana

10 yaşında 150 kg demedim bakın 15 kg dedim

Düzenleyen ncp1963 : 28-09-2013 saat 17:41
ncp1963 Çevrimdışı   Başa Dön