![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
bayindirmevki , sakin ol dostum...
Alıntı:
Benim militan durusumu iyi gözlemlemissiniz. Ama sizin gibi "keskin " olmadigimi es gecip haksiz yere veryansin ediyorsunuz. Tek seye degil bir kac seye cavap vereyim sirasiyla.Tabi müsadenizle. Ben köylüyüm dostum.Daha kundakta iken tarlaya giden ailemin yaninda tarlaya gitmis,topragi koklaya,koklaya hatta ara sira yiye,yiye büyümüsüm.Tarlaya tohum atmayi,cizi acmayi,pancar sökmeyi,bugday bicmeyi,traktör sürmeyi ve helede bir cerkez olarak ata malkocoglu gibi binmeyi iyi bilirim. Hayvanlari sulamayi,ahir temizlemeyi,samanligi kislik saman ve diger hayvanlar icin degerli otlarla doldurmayi iyi bilirim. Kisaca köylü oldugum icin,köylünün derdini,tasasini bildigim gibi neden yoksullastirildigini,ülkemiz tariminin emperyalist gücler ve onlarin yerli isbirlikcileri tarafindan neden yok edilmeye calisildigini iyi bilirim. Sehirde betonlarin icinde büyüyen hic bir kimse, biz köylülerin,köylü kökenlilerin baktigi gözle bakamaz dogaya ve topraga. Yüz yillardir tarimla gecinen bir tarihten gelmemize karsin sizce neden tohum gen bankasi olusturamadik ? lütfen cevaplayin. Organik tarimin organikligi de tartismali son yillarda.Bundan bilgimiz var. üc kurus verip zehirli domates yiyecegime,bes kurus verip zehirsizini yemeyi tercih ederim. Siz ,ucuz diye hormonlu yiyecege öncelik verirmisiniz? Tarim sektörünün ve diger sektörlerin icinde muhakkaki cok degerli dürüst insanlar vardir.Bunu yadsimiyorum. Ama ülke olarak geldigimiz noktanin sorumlusu sizin sükran duydugunuz,bence beceriksiz,cikarci siyasiler ve bürokratlar degilde ... köylümü sizce? 1972 yili olsa gerek, Adapazari`nin köylüleri sehir merkezinde sesiz yürüyüs yapmislardi.Yürüyenler arasinda,annemde babamda vardi.Neden yürümüstü köylüler biliyormusunuz? Seker pancari ekim alanlarini daraltmisti o günkü hükümet. Vaktiniz olursa o yillardan bu güne seker pancari ekim alanlarinin ne derece daraltildigini ve bunun hangi yabanci ülkenin seker üreticilerinin isine geldigini bir arastirin.Ilginc bir arastima olacak sizin icin . Karadenizde findik alanlarinin daraltilmasi kime,**** hangi ülke-**** ülkelere yapilan bir servis olacak acaba? Sevgili dostum,konu derin.Bu plartformda cözüm bulmamizda zaten mümkün degil. Devrim adli ilk ve hemen sonlandirilan otomobil yapmamiz neden engellendiyse, sanayilesmede adim atmamiz kimler ,hangi yerli-yabanci gücler tarafindan engellendiyse,.. tarimimiz da ayni gücler tarafindan yok ediliyor. 70 lerden buyana siyaste göbeginden baglanan ünüvrsitelerimiz nasil bilim merkezi olma özelligini kaybetiyse, 12 eylül darbesinden shemen sonra patatesi Yunanis`tandan ,bugdayi amerikadan aldiysak!!! O zaman bunlarin nedenini MiLiTAN YüREKLE arastirmak gerekmezmi? Saglicakla kal... |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|