View Single Post
Eski 29-09-2009, 01:48   #513
therapido
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Merhaba bayindirmevki

Sizde benim gibi uykusu kaçanlardansınız sanırım.

23 yaşındaki tecrübesizliğimden bu kadar çimento kullandım demiyorum yanlış anlaşılmasın. Devletin kafanızı sokacağınız damla ilgili sizden daha iyi bildiği kurallar var ne yazık ki! Onlar sizin çimento kullanmadan taş bina yapmanıza imkan vermiyor. Böyle bir imkan var isede imar kanununun bilmem kaçıncı madde, bilmem kaçıncı fıkra, bilmem kaçıncı bendinde yer alıyordur ki kendimi geçtim İmar Müdürü bile bundan haberdar değildir. Ağızlarından çıkan 5 kelimeden biri yapamazsın! ben 5 dönüm arsa üzerine 500 m2 inşaat izni aldım 72 ve 135 toplam 207m2 2 bina yapmak istedim buna bile "tek bina yapacaksın" diye izin vermediler. Ahır yapmak isterseniz alt komşunuz hayvanlarınız olacak yani! Bunları göz önüne alarak bana yolun başında vereceğiniz, çimentonun alternatifi ne olurdu?

23 yaşımda bu tecrübeye sahip olsam şehirden gitmezdim demek daha doğru. Ya da daha önce bir arkadaşımın yaptığı gibi paramı cebime koyar bir uyku tulumu ile bu ülkeyi terk ederdim...

Domates konusuna gelince ucunda da olsa ortak bir nokta yakalamama sevindim. Sizinde söylediğiniz gibi bu iş arz ile ilgili. Üretim sürecinde gerekmedikçe ilaç kullanılmayacağı çok doğru ama zaten mesele daha öncesinde, fidede başlıyor. Yanılmıyosam dünya üzerinde söz sahibi 6 adet firma (israil ve fransa başı çekiyor) gen değişikliklerini yapmış olarak fideleri üreticiye satıyor. Bunlara domates demek yerine kodlarıyla adlandırmak daha doğru bence. Hormon lafı nereden geliyor bilmiyorum ama köylü domatesin çiçeğine sıktığı ilaca (içeriği her ne ise) hormon diyor ve daha çabuk döllendirdiğini söylüyor.

Ben evde kendi sakladığım heirloom tohumlarla fide üretip onların domateslerini yiyorum ve her sene tohum ayırıyorum. Yani ben domates dikmiyorum, domates ekiyorum.
Sanırım benim gibi pembe domatesleri yiyen birine GDO'lu bir domatesi yutturmak zor olur.
Farkında olan bir grup insanda buradan haberleşiyor :
http://pembedomates.blogspot.com/

Yazın diktiğinizi söylemişsiniz, kışında domates dikecek misin? Seranız var mı acaba?

therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön