Merhabalar,
Ali bey tek katlı evde ahşap çatı fikrinize denecek bir şey yok. Yazlık evimiz öyle. İnsanların yılda 2 ay bile oturamadığı evlerin dublex, triplex hatta dörtlex olmasının gerekmediğini bilen nesillerce yapılmış bir ev. Verandası dahil 70 m2 bu evimiz. Çatısı tamamen ahşap ve zirve 3 metre. Çok ferah. Ancak 30 yıl önce yapılmış olan bu evi biz 10 yıl önce satın aldık. Şikayetçi olduğumuz hiç bir husus yok ahşap çatıdan dolayı ama ben defalarca yazdığım gibi akrebi evin içine almamaya kafamı takmış vaziyetteyim. Bu nedenle tavanı beton yapacağım. Ters v şeklinde olacak bu tavanı,iyi izole edip, üzerine de kiremit döşersem duvarları da taştan olacak bu ev çoluk çocuğuma da ileride hiç bir yük ve masraf çıkarmayacak. Hatta şunu da düşünmekteyim tüm doğramaları ve kapıları ve panjurları demirden yapmak hayalimdi. Onları beyaza boyayacakdım. Evin dışı siyah taş, doğramalar ve içerisi sıvanıp badanalanmış beyaz olacak idi ama çivit mavisi meselesi bu hayalimi biraz değiştirmeme sebep oldu.
Köy ocağı meselesine gelirsem evet evde ocak olacak salonda. Şömine değil ama ocak. Onun da bacasını nasıl örteceğimi ( haşereye karşı) hemen hemen buldum gibi. Eğer bacanın örtülmesini çözemese idim ocaktan vaz geçecekdim.
Sayın therapido,
Evin iç duvarlarını da taş düşünmekteyim. Olursa tam taş ev olsun. Duvar kalınlığını tayin eden usta. İki sıra taş o kalınlığa geliyor(50 cm. ye) sanırım. Taş nakliyesi için yazdığınız ilave römorku araştıracağım, iyi bir çözüm olabilir gibi geldi.
Hoşçakalın.
|