Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki
Sayın Gökçeada
Tek bir şeye net cevap verin. Tarım yapıyormusunuz? Öyle bahçede kendinize değil. Pazara ticari üretim? Yapmıyorsanız. Bilir bilmez militan tavırlarla yorum yapıp tarım sektörünü temsil edenleri eleştirmeyin. Bu sektörde her kademede insanlar, siyasetçi de dahil gereken sorumluluğu gösteriyor. Üretim ister tarım olsun ister başka sektörler masa başında yorum yazılacak kadar basit değil. Ben hem köylü gibi üreten hem de ürettiğinin insan sağlığına etkilerini bilen bir şehirliğim. Hiçte sizlerin inandığı veya inanmak istediği gibi değil işler. Herşeyden öte saydığınız şeyler köylü için masraftır. Tarım fiyattan değil verimden kazanır. Verim de az girdi ile çok çıktı elde etmeye dayanır. Saydığınız şeyler ürünün verimini arttırmaz. Ürün riske girdiğinde mecburen kullanılır ve bilinçle. Ve köylümüz de eskisi kadar cahil değil neyin ne olduğunu soluganlara yaslanarak konuşanlardan daha iyi biliyor.
Gelelim organik tarım konusuna; bugün bütün dünyada organik tarımın organikliği tartışılırken sanki yeni birşeymiş gibi konuşulması biz üreticiler için komik. Biz zaten organik tarımın girdilerini de kullanıyoruz. Hem hangi organik tarım. Bugün organik tarımda da bir çok katkı maddesi kullanılıyor. Pazarın talebi arttıkça arz yetersiz kaldığı için üretim de esnekleşiyor. Kısaca ticarileşen her şey gibi organik üretimde yolundan çıkıyor.
Eğer militan bir tavır gerekiyorsa bunu bilinçle yapın. Bu ülkenin tarımda esas sorunu tohum gen bankası olmaması. Hızla tohum genetiğimizi yitiriyoruz. Gen birikimimizi kaybetmemiz hayvancılık içinde geçerli. Eğer dediklerim size yabancı ise araştırın.
Alıntıladığınız yazıdaki yöntemleri uygulasak bugün yediklerinize 10 misli fazla ödeme yaparsınız. İşinize gelirmi?
Tam bağımsızlık dediğiniz de aklıma İsmet İnönü geliyor.'' hadi canım sende''
Saygılar sunarım
|
Sevgili dostum sakin olun,
Benim militan durusumu iyi gözlemlemissiniz. Ama sizin gibi "keskin " olmadigimi es gecip haksiz yere veryansin ediyorsunuz.
Tek seye degil bir kac seye cavap vereyim sirasiyla.Tabi müsadenizle.
Ben köylüyüm dostum.Daha kundakta iken tarlaya giden ailemin yaninda tarlaya gitmis,topragi koklaya,koklaya hatta ara sira yiye,yiye büyümüsüm.Tarlaya tohum atmayi,cizi acmayi,pancar sökmeyi,bugday bicmeyi,traktör sürmeyi ve helede bir cerkez olarak ata malkocoglu gibi binmeyi iyi bilirim.
Hayvanlari sulamayi,ahir temizlemeyi,samanligi kislik saman ve diger hayvanlar icin degerli otlarla doldurmayi iyi bilirim.
Kisaca köylü oldugum icin,köylünün derdini,tasasini bildigim gibi neden yoksullastirildigini,ülkemiz tariminin emperyalist gücler ve onlarin yerli isbirlikcileri tarafindan neden yok edilmeye calisildigini iyi bilirim.
Sehirde betonlarin icinde büyüyen hic bir kimse, biz köylülerin,köylü kökenlilerin baktigi gözle bakamaz dogaya ve topraga.
Yüz yillardir tarimla gecinen bir tarihten gelmemize karsin sizce neden tohum gen bankasi olusturamadik ? lütfen cevaplayin.
Organik tarimin organikligi de tartismali son yillarda.Bundan bilgimiz var.
üc kurus verip zehirli domates yiyecegime,bes kurus verip zehirsizini yemeyi tercih ederim. Siz ,ucuz diye hormonlu yiyecege öncelik verirmisiniz?
Tarim sektörünün ve diger sektörlerin icinde muhakkaki cok degerli dürüst insanlar vardir.Bunu yadsimiyorum. Ama ülke olarak geldigimiz noktanin sorumlusu sizin sükran duydugunuz,bence beceriksiz,cikarci siyasiler ve bürokratlar
degilde ... köylümü sizce?
1972 yili olsa gerek, Adapazari`nin köylüleri sehir merkezinde sesiz yürüyüs yapmislardi.Yürüyenler arasinda,annemde babamda vardi.Neden yürümüstü köylüler biliyormusunuz? Seker pancari ekim alanlarini daraltmisti o günkü hükümet. Vaktiniz olursa o yillardan bu güne seker pancari ekim alanlarinin ne derece daraltildigini ve bunun hangi yabanci ülkenin seker üreticilerinin isine geldigini bir arastirin.Ilginc bir arastima olacak sizin icin .
Karadenizde findik alanlarinin daraltilmasi kime,**** hangi ülke-**** ülkelere yapilan bir servis olacak acaba?
Sevgili dostum,konu derin.Bu plartformda cözüm bulmamizda zaten mümkün degil.
Devrim adli ilk ve hemen sonlandirilan otomobil yapmamiz neden engellendiyse, sanayilesmede adim atmamiz kimler ,hangi yerli-yabanci gücler tarafindan engellendiyse,.. tarimimiz da ayni gücler tarafindan yok ediliyor.
70 lerden buyana siyaste göbeginden baglanan ünüvrsitelerimiz nasil bilim merkezi olma özelligini kaybetiyse, 12 eylül darbesinden shemen sonra patatesi Yunanis`tandan ,bugdayi amerikadan aldiysak!!!
O zaman bunlarin nedenini MiLiTAN YüREKLE arastirmak gerekmezmi?
Saglicakla kal...