agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=368)
-   -   Ev yapımları hakkında (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2219)

malina 30-10-2006 12:06

Ev yapımları hakkında
 
Nasıl yapılır? :)

Bir ucundan başlayalım:)


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi therapido
Hikayelerden ziyade gerçekler dayanan;

bu yoldan geçmiş, yola çıkan veya hazırlanan kişilerin deneyim ve araştırmalarından oluşan,

inşaat teknikleri, kullanılan veya kullanılabilecek malzemeler, yasal şartnameler ve süreç hakkında,

lisans haklarına uymak kaydı ile ve kaynak gösterek, yabancı dillerde bulunan kaynaklarında Türkçeleştirilmesini kapsayan...

bilgilerin bir arada bulunması amaçlanmaktadır.

Halit Togay 05-01-2007 05:43

1 Eklenti(ler)
Bayramda dedemin köyüne gittim ve ahşap aile evimizi buldum.

aybala 05-01-2007 09:42

Çok güzel bir ev, oldukça da bakımlı görünüyor...
Kaç yıllık olduğu ve diğer özellikleri hakkında da bilgi verir misiniz?
Kastamonu tarafları olabilir mi?

Halit Togay 05-01-2007 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aybala (Mesaj 64232)
Çok güzel bir ev, oldukça da bakımlı görünüyor...
Kaç yıllık olduğu ve diğer özellikleri hakkında da bilgi verir misiniz?
Kastamonu tarafları olabilir mi?

Eflani İlçesi Yalacık Köyü . Ev yaklaşık 90 yıllık . Alt kat taş , üstler ahşap karkas. Orta katta ön cephede iki oda var , arkada merdiven ve yüksek bir taşlık. Üstte 3 oda bir kiler bir de sofa var. Maalesef çok iyi bakamıyoruz. Ama çevre müthiş . Bayramda Kastamonu Eflani arasını Daday yolu ile aştım , yol kar kaplı idi ormanlar kar manzaraları müthişti. Galeri açılınca ekleyeceğim.

aybala 05-01-2007 10:13

Şu an içinde yaşayan yok mu? İçinde yaşanmayan evler ölüyor. Bunu betonarme evlerde bile gözlemledim.

Eğer burada şu an yaşayan yoksa, burayı konaklanacak bir hale getirip, doğa bilinci olan grupların faydalabileceği bir hale sokmak...vs. gibi bilindik planlar vardır ama bu ev buna çok müsait görünüyor.

Gerçi yaşam şartları, buralarda yaşayanlardan sonraki kuşakların ortak hedefte buluşamaması gibi koşulların hepimiz farkındayız ve içindeyiz ama sahip bu emanetlere çıkılmasının gerekliliği de ortada. Kaybolmaması gereken güzellikler bunlar. Başka bir sıcaklığı var.

Güle güle oturun :)

KUMRU 05-01-2007 16:10

Kastamonu tarafları gerçekten çok güzel. Biz daha önce Uluyayla ve Azdavayda kamp yapmıştık. Umarım bozulmamıştır , Uluyayla gördüğüm en güzel yayalardan biridir. Dadayda da hala açık mı bilemiyorum ama mütevazi bir at çiftliği vardı. Benim gibi at binmesini bilmeyenler için alçak ve uysal atlarla çok güzel bir doğada gezinti yapma , akşam soba başında muhabbet kısaca güzel bir hafta sonu faaliyeti sağlamıştı. Bir de orada yediğim etli ekmeği unutamadım.

Halit Togay 05-01-2007 16:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aybala (Mesaj 64235)
Şu an içinde yaşayan yok mu? İçinde yaşanmayan evler ölüyor. Bunu betonarme evlerde bile gözlemledim.

Eğer burada şu an yaşayan yoksa, burayı konaklanacak bir hale getirip, doğa bilinci olan grupların faydalabileceği bir hale sokmak...vs. gibi bilindik planlar vardır ama bu ev buna çok müsait görünüyor.

Gerçi yaşam şartları, buralarda yaşayanlardan sonraki kuşakların ortak hedefte buluşamaması gibi koşulların hepimiz farkındayız ve içindeyiz ama sahip bu emanetlere çıkılmasının gerekliliği de ortada. Kaybolmaması gereken güzellikler bunlar. Başka bir sıcaklığı var.

Güle güle oturun :)

Bu evlerden bu çevre köylerde daha çok var . Bizimkinin içinde yaz aylarında yaşlı karıkoca akrabalarım oturuyor , kışın Eflani'deki apartman dairesine geçiyorlar. Ya da İstanbul'a geliyorlar. Isıtma ,banyo ,hatta elyıkama bile bir problem. Ben de kendi evimizde kalmadım Kastamonu'da Toprakçılar Konağı diye bir otelde kaldım. Ama pişman oldum Kastamonu'da hava kirliliği had safhadaydı.

Halit Togay 14-01-2007 15:40

1 Eklenti(ler)
Ayder, Çamlıhemşin, Çağlayan Oteli.
Aynı yaylada bulunan Saray Oteli gibi bu da geçme keresteler kullanılarak yapılmış yaklaşık 50 senelik. Ahşap ev dendi mi bu bina geliyor aklıma.

emekli 25-01-2007 19:26

Merhaba Todor Bey
"Ailemize hoş geldiniz" söyleminiz ve inceliğinizden dolayı teşekkür ederim. tecrübelerime gelince işte bu soru çok zor bir soru :-)
bildiğim bir iki kırıntı bilgi...o da ne kadar dogru ne kadar yanlış bilmiyorum...
aklıma gelen şöyle bir şiiri yazsam acaba ne kadar dogru olur

Çaresiz,çırpınıyor
golyan balıkları,
dallardan yapılmış dalyanda,
biz de bilgisizliğin tuzağında
böyle debeleniyoruz.

şimdilik başkaca söyliyebilecek bir sözüm yok
yazılarınızı okuyorum arada bir mutlu oluyorum ...görüşmek dileklerimle

Todor 25-01-2007 19:46

Sevgili Emekli, Çanakkale'de bahçeli ev yaparken, belediyeden ne gibi evraklar istediler, su, elektrik işini nasıl halletiniz?
Evin planını kime çizdirdiniz?
Yani şunu sormak istiyorum, hali hazırda siz bu konuda uğraştığınız için bilgileriniz günceldir.
Ayrıca tuğla, kiremit gibi malzemeleri kaça temiz ettiniz, ustalar kaça çalışıyor?

Arkadaşlarımıza bu ve benim sormayı akıl edemediğim konularda bilgiler veriseniz, bir çok arkadaşımız faydalanacaktır.:)

emekli 25-01-2007 21:00

merhaba todor bey,

merak ettiğiniz hikayemi anlatayım inşallah uzun ve can sıkıcı olmaz...

ben ev yapmayı düşünmeye başladığım zaman herkes kendine göre haklı olarak birşeyler dedi...ortaya öyle rakamlar çıktıki ben acaba paris veya londrada mı ev yaptıracam diye düşünmeye başladım elimdeki üçbeş kuruşla böyle bir işe kalkışmak çılgınlık diye düşündüm...TL veya YTL yerine çogu kimse DOLAR bazında fiatlar ortaya attılar...:-)))))

ben de elime kagıdı ve kalemi alıp çizmeye başladım nasıl bir ev olmalı ben nasıl ev istiyorum dedim kendi kendime ve autocad diye bir programı ögrendim...ögrenmek benim için zor olmadı:-) çünkü birikimim buna müsait
kanunları araştırdım bilhassa imar kanununu okudum...

bu bir sene kadar sürdü... aşagı yukarı ne istediğimi belirledim...yaptıklarımı diskete yüklediğim gibi bir mimara gittim tabii ki adam kapris yapıp beni atlattı ve sinirlerimi bozdu ben de başka bir mimar aramaya başladım bir inşaat mühendisinin bürosuna girdim ve derdimi anlattım elimdeki disketi verdim (bir müddet sonra bana iş teklif etti :-) tabii ki kabul etmedim )

ben böyle bir ev istiyorum dedim...o da işi kabul etti bir mimara götürmüş tabi benim düşünemediğim ve çözümleyemediğim yerleri düzeltip dogrusunu yapmış...

ben mühendisden belediyenin istediği bütün planların hepsini istedim...yani mimari planlar,statik planlar,elektrik,su...vs.zannedersem beş adet...bir de deprem galiba...

daha sonra belediyeye gidip inşaat ruhsatını aldık..benim tanıdıgım ( ki kardeşimin evinide yapmış olan usta) ali ustaya işi verdim ve istanbula işimin başına döndüm...benim ustam çok dürüst bir ustadır...en azından benim ve kardeşimin evini bizim hiç başımızı agrıtmadan bitirdi...bu konuda şanslıyım gerçekten...ev bitti gel de evini sana teslim ediyim dedi ...

unuttum bu arada bir hazır betoncuyla anlaştım malzeme ve ödeme konusunda ...ustamda evi bitirdi kendisinden sıva için yardım talep ettim öle güzel insanlar gönderdi ki onlarda işlerini en güzel bir şekilde bitirdiler.kapı ve pencerelerini de yaptırdıktan sonra istanbula geldim.

şimdi mart veya nisan ayında gidip seramiklerini yaptıracam ...gene ali ustaya telefon ettim bana adam verecek fiatlar şu anda ne kadar bende bilmiyorum ama bana söylenen rakamları hatırladığımda şimdi gülüyorum...

en son sıvacılardan bir örnek vereyim ki benim sıvacılarım şapı da attılar en ucuz fiat veren 10 milyar istedi sadece işçilik....benim sıvacılarım ki ben onların istediğinden fazlasını verdim... 4 milyar ki çocuklar teşekkür ede ede bir hal oldular... utandım...

tabii tam istediğim gibi bir ev olmadı olamazdı da öyle bir imar kanunu var ki insanın ve mimarların elinden birşey gelmiyor...

Todor 25-01-2007 21:07

Bilgiler için teşekkür ederiz:)
Şap atılan alan kaç metrekare? İşçilikte birim fiyatını hesaplayabilmek için soruyorum.

emekli 25-01-2007 21:17

evin tamamı 103 metre kare ve dublex banyolar haric heryere şap atıldı...banyolara neden atılmadı dersen onu seramikçiye bıraktılar bana da söylediler burayı yapmıcaz diye bende peki dedim...

emekli 25-01-2007 21:22

merak ettiğiniz başka sorular var ise dilimin döndüğünce ve bilgilerim dahilinde cevaplamaya çalışırım

Todor 25-01-2007 21:29

Evet, genelde fayans ustası su akarını kendisi verebilmek için şapınıda kendi döküyor. İşçiliğide şaplı şapsız olarak konuşuluyor zaten.
Bu durumda siz yaklaşık 100 m2 şap için, 4 milyar verdiniz. m2 işçiliği 4 milyona geliyor. Bana verilen fiyatlarda aynı fiyatlar. Sıva ve şap için m2 de 4-5 milyon fiyat veriliyor.
Tabii sıvada kaba sıva ve ince sıva ayrı ayrı hesaplanıyor. Kapı pencere boşlukları fiyattan düşülmüyor. Çok sinirlenmiştim ama öyleymiş hesap. :)

Eminim arkadaşlarımızın başka soruları olacaktır zamanla. Çok teşekkürler:)

Hasan Lalezar 25-01-2007 21:33

Kendiliğinden yayılan hazır şaplarda var. Biraz pahalı ama elinizden geliyorsa işçilikten kurtulursunuz..

emekli 25-01-2007 21:36

evet todor bey
ben kaba ve ince sıva vede şap dahil 3,5 milyona anlaştım ama ben sonradan onlara 4 milyon verdim çünkü işlerini çok iyi ve benim hiç müdahale yapmama gerek bırakmadan yaptılar hatta ben istemediğim halde merdivenlerede şap döktüler...

Mahmut Leventoğlu 30-01-2007 15:02

Islak hacim lerde yani Tuvalet ve banyolarda mutlaka izolasyon yapılmalıdır. Yani Bohçalama dediğimiz tabir. Bohçalama yapıldıktan sonra dolgusu yapılıp fayans ve klozet,Lavabo ayakları v.s konmalıdır. Özellikle çok katlı yapılıyorsa eğer.(Sohbetinize izinsiz katıldım ama )

emekli 30-01-2007 15:25

iyiki katıldınız mahmut bey...ben kendi adıma memnun oldum
Ben binayı yapmadan önce bu bohçalama tabirini mimarlar şöyle ifade ettiler..."Eğer bina yapılacak zeminin ıslak bir yapısı var ise ve binaya bodrum yapılması isteniyorsa mutlaka binaya bohçalama yapılması gerekir, bu da maliyeti oldukça etkiler.Eğer binaya bodrum yapmıyacaksanız temel altına 10cm grobeton dökün onun üzerine temel atılsın" dediler bende böyle yaptırdım...izolasyon konusu gerçekten önemli...yukarıda bahsetmiş olduğunuz kaygılara kesinlikle katılıyorum...eğer bunun gibi kaygılarınızı ve bilgilerinizi paylaşırsanız en azından ben memnun olurum.Teşekkürler... :-)

Mahmut Leventoğlu 30-01-2007 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emekli (Mesaj 71092)
iyiki katıldınız mahmut bey...ben kendi adıma memnun oldum
Ben binayı yapmadan önce bu bohçalama tabirini mimarlar şöyle ifade ettiler..."Eğer bina yapılacak zeminin ıslak bir yapısı var ise ve binaya bodrum yapılması isteniyorsa mutlaka binaya bohçalama yapılması gerekir, bu da maliyeti oldukça etkiler.Eğer binaya bodrum yapmıyacaksanız temel altına 10cm grobeton dökün onun üzerine temel atılsın" dediler bende böyle yaptırdım...izolasyon konusu gerçekten önemli...yukarıda bahsetmiş olduğunuz kaygılara kesinlikle katılıyorum...eğer bunun gibi kaygılarınızı ve bilgilerinizi paylaşırsanız en azından ben memnun olurum.Teşekkürler... :-)

Merhaba bu bohçalama hafriyattan hemen sonra yapılır bunu belirtmişsiniz. Benim ilave edeceğim şöyle idi. Islak hacim Yani,Banyo,W.C. ve mutfak bölgesini kastediyordum. Dikkat ederseniz beton dökülürken buraları düşük döşeme gibi beton atılır. Amaç burada ki PVC giderlerinin yani klozet,lavabo v.s.borular fayans seviyesinin altında kalacağı için düşük döşeme betonu atılr. Borular döşenmeden önce gider yerleri bırakılarak bohçalama tabir ettiğimiz zift ve membran ile yalıtımı yapılır. PVC tarzı borular döşendikyen sonra test edilir herhangi bir kaçak yoksa borulardadolgu yapılıp diğer döşemeler seviyesinde şap atılır. Bu şapın üzerinede fayans,seramik **** mermer döşemesi yapılıp klozet,**** lavabomontajı yapılır. Bu bohçalamadaki amaç nahoş sızdırmaların önüne geçmek tir. :))
İnşaat ne aşamada ve yeri nerede yönü nasıl zemini nasıl kaç katlı v.s .bunlara göre sizi bilgi ve tecrübelerimle aydınlatabilirim. Ucuz kereste nereden alınır filan v.s
Sevgi ve saygılarımla

Not şimdilerde şap ın içine aderans artıcı çatlamaları önleyici yeni bir malzemede katılmaktadır. Bu malzeme aynen eskiden kerpiç **** çamurla içine saman katarak yapılan sıva mantığının modern versiyonu.

emekli 30-01-2007 16:12

ilginiz için çok teşekkür ederim şimdi düşünüyorumda keşke sizi daha önce tanısaymışım...şuan inşaat bitti...ancak suluzemin dediğiniz yerlerde sizin bohçalama tabir ettiğiniz şeyleri yaptırdım...su tesisatları döşendi, pissu boruları döşendi ve herikiside bizzat benim tarafımdan yaklaşık bir ay boyunca test edilip kontrol edildi ancak banyolara daha şap atılmadı...lavabolar,klozetler,seramikler alındı ama daha döşenmedi...çatı bitti,sıvası bitti,pencereler ve dış kapı takıldı.
çanakkale yöresinde ve denize yakın bir yazlık olduğu için biliyorsunuz bu yörede kuzeyrüzgarı kuvvetli eser..binanın denize bakan kısmını çift tuglalı ve arasında strafor malzemeli yaptırdım...neden bütün binayı yaptırmadım diye şimdi hayıflanıyorum çünkü binanın maliyetine etki edecek bir durum olmadığını şimdi biliyorum...nisan veya mayıs ayında tekrar binanın başına gidip eksiklerimi tamamlamaya çalışacağım bu arada internetten mümkün olduğunca bilgi toplamaya çalışıyorum...yardımlarınız için teşekkürler ****** ilk defa ev yaptırdığım için kaygım çok ve sizin gibi tecrübeli insanların bilgisine ihtiyacım var .:-)
Saygılarımla

ozden cengiz 02-02-2007 14:50

sakarya merkez selahiye köyünde 10912 m2 arsam var.
şehir merkezine çok yakın yanlızca 5 km
şu an imar sorunu var
imar geldiğinde buraya
ahşap evler yapmak istiyorum.
ve sizlerden yardım istiyorum.

ahyar 02-02-2007 15:33

merhaba ozden yanlış kumadık degilmi yüzbin metre kare oldukça büyük yer buraya ahşap ev yapmak için de çok agaç kesilmesi lazım,
imar gelince inşallah yardımcı olabiliriz

aybala 02-02-2007 16:36

Alıntı:

selahiye köyünde 10.912 m2 arsam var.
Sanırım yanlış okudunuz :)

salihzekip 04-02-2007 23:26

bundan sekiz sene önce bir sigorta şirketinde çalışırken görüştüğüm müşteri adaylarımdan birisine hayal kurdurmuştum ve kendisi çeşmede bir tepede rüzgar alan taş ev hayali kurmuştu.bunun kendisien ne kadara mal olacağıonı sorduğumda,daha çok lazım demişti.şimdi onu daha iyi anlıyorum.insan şehir stresinden kurtulmak istiyor her an.hayallerimizi gerçekleştirmek bizim elimizde.

Harun Parlak 05-02-2007 00:01

selamlar arkadaşlar sizler böyle istanbuldan kaçmakdan bahsederken sizin adınıza üzülüyor kendi adıma inanın çok seviniyorum nedenine gelince ben istanbulda yaşıyorum inşaat işleri yapıyorum sarıyer kilyos taraflarında orman eteklerinde deniz kenarında 9 dönüm bir arazi kiraladım çok uygun bir fiyata yıllık beşyüz ytl
ye

6 yllk peşinle burada dometes ve diyer sebzelerden yetişdiriyorum taze taze
yiyor ve satıyorum yıllık ortalama 15 20 ton kadar dometes üretebiliyorum ve
arazinin yalnızca üç dönümünü kullanıyorum yetişdirdiğim dometesleri sarıyer manavlarına topdan 50 ytl beşyüzbinliraya veriyorum çok şanslıyım galiba değilmi

selluka 05-02-2007 10:21

Arkadaşlar merhaba,
Biraz geç giriyorum konuya kusura bakmayın. İstanbul'dan kaçma hayallerinizi okudum. İstanbul'da yaşamadığım için sizi anlıyorum demem haksızlık olur, ama tahmin edebiliyorum. Daha önce fay hattı üzerine yerleşmekle ilgili yazışmalar olmuş. Bir İzmit'li olarak ve 99 depremini yaşamış biri olarak, deprem konusunun tamamen evinizin sağlamlığıyla ilgili olduğunu hatırlatmak istiyorum. Fay hattı üzerinde bile olsa yaşamak istediğiniz bir yer varsa sırf deprem korkusu yüzünden bundan vazgeçmeyin derim.

Bu arada aranızda Ankara'dan kaçmak isteyen var mı??? ;)

aybala 16-02-2007 22:58

1 Eklenti(ler)
Ot veya çim çatılar, Faroe Adaları'nın tipik özelliği imiş.
Bu doğal malzeme, yağmur, rüzgar ve sıcaklık yalıtımı yapıyormuş. İlginç geldi.


Eklenti 7291

Kaynak

Bunlara da bakarsanız...

malina 23-02-2007 17:40

Hüsamettindere Köyü / Mudurnu

Burayı bilen var mı?

Mudurnu – Nallıhan – Göynük üçgeni içinde yer alıyormuş. (Nallıhan’dan İstanbul yönünde Yüzüncü Yıl beldesinden Göynük yönüne sapınca 4 km sonra)

Halit Togay 24-02-2007 08:39

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aybala (Mesaj 76237)
Ot veya çim çatılar, Faroe Adaları'nın tipik özelliği imiş.
Bu doğal malzeme, yağmur, rüzgar ve sıcaklık yalıtımı yapıyormuş. İlginç geldi.


Eklenti 7291

Kaynak

Bunlara da bakarsanız...

Kaynak
İrlanda da böyle evler varmış. Ben de Tübitak Bilim-Çocuk Dergisi'nin kartlarından öğrendim.
Hobbit evlerinde de Tolkien buralardan esinlenmiş sanırım.
Bir de Türkiye'den böyle ev göstereyim. Kaçkar Hazindak Yaylası 2006 yazı. Bu yaylada eskiden toprak damlı pekçok ev varmış bakımsız kalanlar böyle çim olurmuş, şimdi bir tane var.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024