View Single Post
Eski 30-09-2009, 17:59   #520
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Sayın bayindirmevki,

Evime 1 saatten az mesafede bir bahçe yaptım, arazi sarp olduğu için oluşmuş göçükler sebebi ile büyük duvarlar gerekti, bunlarda taşsız olmuyor ( elleme o arazi tarihten öyle geliyor derseniz bahçe akacak komple komşunun yerine, fiiliyatta bahçe yok ama tapu mevcut olacak ). Başka bir yerin taşı geldi, bahçedeki taşlara komşu oldu. Doğa arası transfer yani. Köyden taş bulsam alacakdım ama yok. Bunu daha önce yazmışdım. Şimdi sıra (sizin plana da bilmeden uymuş) evi yapmaya geldi. Gün olur o evi yapabilirsem, kendimi de emekli edersem kışın oraya haftanın belli günlerinde gidip bahçem ile meşgul olmak istiyorum. Arada bende çimene uzanacağım idare edin artık.

Satacak kadar ürünüm hiç bir zaman olmayacağı için kahvede yapabileceğim şey köylü ile karşılıklı çay içmek olacak.

Ev için gerekli olan taş hesabı da ustanın bulduğu yaklaşık miktar. Yığma evde daha ince taşıyıcı duvar olmuyormuş ne yazıkki. Eşimin ailesinin evi var bir kasabada, oda 60 yıl önce yapılmış, iki katlı taş ev, onda da duvarlar en az elli cm. Çatı ahşap onunda ama onda ahşap olarak ayrı birde tavan var, çok sıkıntı çıkarmakta. Üstelik ağaçlar katran ağacı olmasına rağmen. Bilhassa saçaklar ve saçak yanakları beş senede bir masraf çıkarıyor ki, yapılan onarım pek masraflı. İskele kurmadan çalışamıyor ustalar. Ben sadece haşerattan korunmak için değil, masrafsız küçük bir ev inşa etmek istediğimden tavanı beton yapmak fikrindeyim. Benim arkamdaki köylü komşumun evinde ki beton yüzölçümü bendekinin en az 5 katıdır. Eleştirileriniz doğru değil. Beton zaten gidiyor oralara, bizler inanın daha dikkatliyiz o konularda.

Çit direklerimin tamamı ahşap. Ustaya sizin eski çitler nasılsa öyle çit olacak diye ısrar ettim. Ama o kadar ahşap bulamam dedi. Demir direkde ve kafes telde ısrar etti. Zorla demir satan yere götürdü, listeyi hazırlarlarken ben vaz geçtim çitten dedim çıktım mağazadan. Ve sonunda aradığım ahşap direkleri buldum ve çitler köylülerinki gibi ahşap ve dikenli telden oldu ( ama burada da ters bir durum var, ben ahşap çit yaparken köylü bağını domuzdan korumak için altı tamamen beton temel, demir direklere dayanan, kafes teller ile örmekte köyün dört bir yanını. Arada onlarada kızın bence, eskiyi korumuyonuz diye).

Taş temini konusuna tekrar gelirsem, yakınımda eski bir değirmen yok maalesef ama olsa da onun taşını almam, onun eli yüzü nasıl düzeltilebilir de eskiye dair bir yapı olarak köyde kalır diye düşünürdüm. Çok paramın olmadığını daha yukarılarda yazmış idim ama dar vakitte okuyamamışsınız.

Sayın therapido yazmaya devam edin bence. Tecrübelerinizden istifade eden olacaktır arada kızan olduğu gibi.

Ali beycim sizinde başardığınız şeyler her babayiğitin harcı değil aman devam.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön