agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni975Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-10-2009, 00:09   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
Question medeniyet denilen iki disli canavarsa !...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi açık-pozisyon Mesajı Göster
Sn. gokceada,

Sizin yazdıklarınıza da tabi ki katılıyorum, yalnız benim bahsettiğim noktayı yanlış anlamışsınız... Ben türken raus zulmünün en yoğun yaşandığı (1970-75) dönemde Almanya'da işçi olan bir ailenin çocuğuyum... Demiyorum ki adamlar yabancıları çok seviyor, benim vurgu yapmak istediğim nokta medeniyetti... Yabancı düşmanı, ikiyüzlü, çifte standartlı olduklarını zaten cümle alem biliyor ama yaşam medeniyeti konusunda bizden daha ileri olduklarını da inkar edemeyiz. İşte benim söylemek istediğim o medeniyet noktasına nasıl ulaştıkları idi, bunun için nasıl çalıştıkları idi... Sonuçta sizde bu ülkede gelecek görememişsiniz ki zamanında yurtdışına gitmişsiniz.

Neyse, bu konunun yeri burası değil... Ali Bey kaçış planlarımıza renk kattınız, daha az siyaset daha fazla yaşamdan konuşursak eminim bu konu daha da güzelleşir, renklenir...

Sn. therapido, yaşam tarzı konusunda çok ama çok haklısınız. Eğer aklımızdaki hayatı gittiğimiz yere götüreceksek, gitmenin hiç anlamı yok... Önemli olan hayatı, zamanı yakalamak.
Sevgili dostum gec cavabim icin affet.
Yazinda: demiyorum ki adamlar yabancilari cok seviyor,benim vurgu yapmak istedigim medeniyetti... diyor ve devamla : yabanci düsmani,iki yüzlü,cifte standarli olduklarini zaten cümle alem biliyor diyor ve pesinden ekliyorsun , ama; yasam medeniyeti konusunda bizden daha ileri olduklarini da inkar edemeyiz...
Bu ne perhiz,bu ne lahana tursusu dostum! yabanci düsmanligi , iki yüzlülük, cifte standartli olmak ne zamandan beri "medeniyet" diye anilir oldu?

Ha , desen ki ; tüm bu olumsuzluklarina,insani -medeni- olmayan yönlerine ragmen yasam kaliteleri bizden yüksek.Yani yattiklari yatak,yedikleri yemek ,cignedikleri sakiz,yedikleri cikolata,daha kaliteli .Iste o za
man anlarim seni.Ama bu seyler medeniyetin göstergesi degildir , olamazda.

Yanilmiyorsam sevgili Nazim Hikmetin "medeniyet iki disli canavar" gibisinden bir siir`i vardi. Insanliktan yabancilasmis ama yasam kalitesi yükselmis ileri kapitalist ülke halklari kaliteyi buldular belki ama, medeniyeti kaybettiler.

Insanligi,sevgiyi kaybettiler.Kapitalizmin cikar ve bencillik carklari icinde.

Kültür ve yasam bicimine medeniyet denir.Anadolu medeniyetleri diye binlerce yillik anadolu gecmisini anlatirken tek basina yasam kalitesi degil, yasam bicimi ile biraktiklari kültürel miras akla gelir,gelmelidir.

Sömürgeci avrupada kaliteli bir yatakta yatanlar bunu hem sanayi devrimine,hemde bunun sonucu olarak sömürdükleri ülke halklarina borclu olduklarini iyi bilirler. Bundan dolayi ülkelerine -aslinda cikarlarina... mesela fazla vergi vermemek icin yan ülkede ev tutarlar- köpek gibi sadik,ülkelerinin sömürdügü ülke halklarinada köpek gibi saldirganlardir.

Benim neden yurtdisina ciktigima gelince; Felek vurdu yuvamizdan ayrildik. Ama ugrasimiz felek hic bir insanimizi vuramasin ve kimse yuvasindan ekonomik,siyasi , dini vb. nedenlerle ayrilmak zorunda kalmasin.

Benim bir deyimim vardir. Hayatta en güzel sey, insanin kendi ülkesinde insan gibi yasamasidir. Gerisi yalan. Sevgilerimle

Düzenleyen gökceada : 02-10-2009 saat 00:23 Neden: imla
gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025