![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Merhaba Duvar kalınlığı elbette ses ve ısı izolasyonunda önemli. Ben, yaşadığım yerde ayakta duran 2000 yıllık bir kenti ve civardaki emsal evleri baz almıştım. Evinizin önünden demiryolu, otoban geçmiyor veya hava alanının yanına inşaa etmiyorsanız. Evinizi fırtınalar esen bir boğazda değilse, veya Ağrı Dağı'nın amacında inşa etmiyorsanız 40 cm kalınlık yeterli oluyor. 50 cm duvar ustanın işine gelir örmesi daha kolaydır. Aksi taktirde taşın arkasınıda kırması gerekebilir. Ama yaptırınca oluyor. Sayın Hosseda yanılmıyorsam İzmir'de bir evden bahsediyor. Yani kışın 5.6 derece gece yazın gündüz 32.7 derece sıcaklık ortalaması olan bir şehir. Evini yeni yaptığını da düşünürsek çatı ve cam izolasyonun da düzgün yapılması halinde 40 cm duvarla ısı konusunda hiç sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Sizinde bahsettiğiniz ocaklığı daha modern bir sistemle veya baca şekli ile yapma şansıda var. Hatta mümkünse o ocağı evin dış duvarlarından alıp yapabiliyorsa evin içine taşımasını öneririm. Evin kuzeye bakan cephesini daha kalın yapmak başka bir çözüm olurmu bilmiyorum. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
|
|