agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni975Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-09-2009, 01:05   #11
Ağaç Dostu

bayindirmevki's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2009
Sayın Therapido

Ne yalan söyleyeyim hicvinizi anlamış değildim de niye cümleleriniz gergin bir tonda bunu da anlamiş değilim. Boşverin. Şurda hepimiz arkadaşça vakit geçiriyoruz. Zaten yazıların birçoğuda da konu başlığından kopmuş vaziyette. En son Ali beyin sıkı militana bile vay be dedirtecek siyası yorumları çok hoştu.

Önceki yazılarınızı da okudum. Harçadığınız betona duyduğum şaşkınlığın nedeni, başka türlü de olabileceğini bilmekti. Yazık ki siz başladıktan sonra üye oldum. Ne yapıyorsunuz demekte geç kalmıştım. Zaten 23 yaşında ve tecrübesizim demek herşeyi açıklıyor. gerisi teferruat. Ben de o yaşta aynı şeyleri yapardım. 58 de kaçsanız ne olurdu, o yaşa gelmeden bilinmez.

Domates derken farkına varmadan benim alanıma girdiniz. Bu yaz 30 dönüm domates ektim, tonlarca ürün! Olay hiç de şehirden bakıldığı gibi değil. İstersem en ağır inorganik üretimle bile tüketiciye organik üretimden daha lezzetli domates sunabilirim. Fark yetiştirilişinde değil domatesin cinsinde. Domateste sanıldığı gibi çok kimyasal gübre kullanmaz, hem masraftır hem de üründe ters etki yapar. Domates çatlar. İlaç ise meçbur kalmadıkça kullanılmaz. Hele hormon hiç kullanılmaz bu tamamen bir şehir efsanesi. Lezzeti düşüren, sentatikleştiren yüksek verimli cinslerdir. Ve kullanmak zorundayız. Pazar talebi bu yönde. İstanbul her gün yüzlerce kamyon domates talep ediyor. Lezzetli olsun diye verimi düşük cinsleri üretirsek domatesi 10 liradan tezgaha koyarlar. Ve inanın yine biz bir şey kazanmayız. Domatesin Mikros'ta yetiştiğini sanan veledleri de ciddiye almayın işletiyorlardır.

Saygılarımla

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025