View Full Version : Frezya (Freesia)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
Dumlupınar
01-02-2021, 10:38
Biz de bu yıl biraz erkenciyiz çünkü son donlarda ev içerisinde, pencere önünde birkaç gün geçirmek zorunda kaldık. En az ısıtılan odaya yerleştirmiştim ama bu bile tomurcuklanmalarına yetti.
Batuhan çok güzel olmuşlar.Emeklerine sağlık.
Melisa16
01-02-2021, 11:49
Çok teşekkür ederim Üstadım, bilmukabele :)
Nihayet ben de bugün ilk başağı gördüm...
716054
Bu arada herkesin ellerine sağlık, tüm frezyalar çok güzel görünüyor.
716055
716056
Frezyalar her yıl bir başka tecrübe kazandırıyorlar bana. Şunu anladım ki eğer bir miktar seyrek dikilirse soğanlar bir sapta birden fazla başak olabilirmiş:)
Dumlupınar
05-02-2021, 18:12
716055
716056
Frezyalar her yıl bir başka tecrübe kazandırıyorlar bana. Şunu anladım ki eğer bir miktar seyrek dikilirse soğanlar bir sapta birden fazla başak olabilirmiş:)
Emeklerinize sağlık.Çok güzel gelişmişler.
Frezyalar tam güneş gören alanda,gübre yönünden zengin toprağa dikildikleri zaman,1 soğandan 8-9 tane çiçek sapı çıkarabiliyorlar.
Batuhan Yılmaz
06-02-2021, 08:33
Bazen acaba beddualı mıyım diye düşünmüyor değilim İstanbulda oturduğum yere 3 senedir 1 kar tanesi bile düşmedi bu sene dedim ki frezyalarımı bahçeye dikeyim rizomları devleşsin ve ne yazık ki don maduruyum moralim o kadar bozuk ki... Üst kısımları tamamen bozuldu bu sene çiçek beklemek hayal gibi bir şey umarım kökleri kurtarabilirim. Yaz başı anlayacağız durumlarını :( .
Dumlupınar
06-02-2021, 18:26
Bunlar Burhaniye'den.Nisan ayı içinde çiçeklenecekler.
Dumlupınar
06-02-2021, 18:37
Devamı
Devamı
Her zaman ki gibi müthiş bir görsen şölen bizleri bekliyor, heyecanlıyım. Elleriniz dert görmesin.
Dumlupınar
07-02-2021, 13:25
Bazen acaba beddualı mıyım diye düşünmüyor değilim İstanbulda oturduğum yere 3 senedir 1 kar tanesi bile düşmedi bu sene dedim ki frezyalarımı bahçeye dikeyim rizomları devleşsin ve ne yazık ki don maduruyum moralim o kadar bozuk ki... Üst kısımları tamamen bozuldu bu sene çiçek beklemek hayal gibi bir şey umarım kökleri kurtarabilirim. Yaz başı anlayacağız durumlarını :( .
Batuhan merhaba,frezya soğanlarını daha fazla irileşmeleri için bahçeye dikmene gerek yok.Üstelik İstanbul'da çok riskli.Zaten donma ihtimalleride yüksekti.
Gübreli,süzek toprağı orta boy bir saksıya doldurup dikersen soğanlar yine irileşir.Frezyalarda çok iri soğanlar çok fazla çiçeklenir.Ancak hastalık yapabilirler.Selamlar...
Batuhan Yılmaz
07-02-2021, 14:34
Batuhan merhaba,frezya soğanlarını daha fazla irileşmeleri için bahçeye dikmene gerek yok.Üstelik İstanbul'da çok riskli.Zaten donma ihtimalleride yüksekti.
Gübreli,süzek toprağı orta boy bir saksıya doldurup dikersen soğanlar yine irileşir.Frezyalarda çok iri soğanlar çok fazla çiçeklenir.Ancak hastalık yapabilirler.Selamlar...
Geri dönüşün için çok teşekkür ederim Gürkan abi. Vallahi geldi başımıza bir dert neyse üzülmek yok her sıkıntı bir deneyimdir :D .
Dumlupınar
10-02-2021, 15:32
İlk öncelikleri güneş...
Burada yaklaşık iki haftadır havalar mevsim normallerinin üzerinde olunca frezyalar da güneşten maksimum düzeyde faydalanmaya devam ediyorlar.716260
Dumlupınar
11-02-2021, 14:48
Burada yaklaşık iki haftadır havalar mevsim normallerinin üzerinde olunca frezyalar da güneşten maksimum düzeyde faydalanmaya devam ediyorlar.716260
Kıyı Ege'ye bile kuvvetli soğuk geliyor.Ne yapacağımızı biz düşünelim.
Erzincan'da frezyalar emin ellerde...
çiçeksever
11-02-2021, 15:03
O zaman frezyaları Erzincana taşıyalım.
Dumlupınar
11-02-2021, 17:28
Salona taşımak daha kolay gibi sanki...
w
Kıyı Ege'ye bile kuvvetli soğuk geliyor.Ne yapacağımızı biz düşünelim.
Erzincan'da frezyalar emin ellerde...
Evet meteorolojiden gelen haberler bu yönde, inşallah soğuk hava zarar vermeden çabucak geçer.
:):):) Benimkilerin yanında yer açayım diyeceğim de, sadece Gürkan abinin frezyaları için benim balkondan bir kaç tane gerekli
Dumlupınar
11-02-2021, 17:36
Evet meteorolojiden gelen haberler bu yönde, inşallah soğuk hava zarar vermeden çabucak geçer.
İnşallah...
Kapalı alan tek çare ama,bahçe dikimlerine yazık olabilir.Allah'a emanet artık.
İnşallah...
Kapalı alan tek çare ama,bahçe dikimlerine yazık olabilir.Allah'a emanet artık.
Geçen yıl Trabzonda annemlerin bahçedeki frezyaların üzerine kar yağdı ve iyide soğuk yapmış ki bahçedeki mandalina ağaçları bile dondan kurumalarına rağmen frezyalar henüz sap çıkarmadıklarından mı neden bilmiyorum zararsız bir şekilde kurtulup nisanda çiçeklenmişlerdi. Allah nasip etsin inşallah bahçedeki frezyalarında çiçeklerini görelim
Dumlupınar
11-02-2021, 17:51
:):):) Benimkilerin yanında yer açayım diyeceğim de, sadece Gürkan abinin frezyaları için benim balkondan bir kaç tane gerekli
Kardeşim hiç sorma...
Dumlupınar
11-02-2021, 18:32
Geçen yıl Trabzonda annemlerin bahçedeki frezyaların üzerine kar yağdı ve iyide soğuk yapmış ki bahçedeki mandalina ağaçları bile dondan kurumalarına rağmen frezyalar henüz sap çıkarmadıklarından mı neden bilmiyorum zararsız bir şekilde kurtulup nisanda çiçeklenmişlerdi. Allah nasip etsin inşallah bahçedeki frezyalarında çiçeklerini görelim
Amin kardeşim.İnşallah...
Gökyüzünün yıldızlı ve açık olduğu gecelerde,ayazla beraber kuvvetli rüzgar bir arada olursa,frezyaların içleri su dolu çiçek sapları donuyor.
Aynı gecede rüzgardan korunaklı bir alanda bulunanlar ise don olayından etkilenmeyebiliyor.
Melisa16
12-02-2021, 10:38
Bugün iki sürprizle uyandık. Kar yağmaya, mis kokulu frezyalar da açmaya başlamış :) şimdi doğru içeri..
716263
Dondurucu soğuklar hemen hemen 1 hafta kadar etkili olacakmış, içeride hepten açar geçeriz artık. Ne yapalım bu yıl da böyle olsun.
Dumlupınar
12-02-2021, 13:37
Bugün iki sürprizle uyandık. Kar yağmaya, mis kokulu frezyalar da açmaya başlamış :) şimdi doğru içeri..
716263
Dondurucu soğuklar hemen hemen 1 hafta kadar etkili olacakmış, içeride hepten açar geçeriz artık. Ne yapalım bu yıl da böyle olsun.
Ev içerisinde yine aydınlık güneş gören bir alanda bulunmaları halinde,yan sürgünlerle çiçeklenmeye devam ederler.Öyle 1 haftada çiçeklenme bitmez.
Dumlupınar
13-02-2021, 19:50
Bugün çektiğim fotoğraflar...
Bu arada İzmir'de soğuyor.Tek teselli rüzgar yok.
Bu arada İzmir'de soğuyor.Tek teselli rüzgar yok.
Bu frezyalar sapları donabilir !! Bu bir hafta geçek kış olacak izmir bile don yapabilir !eksi 1-2 de çiçekler, daha fazla don da yapraklar donada dona bilir.
Üzerlerine nylon örtseniz yine donar! Elektrikli battaniye vb gibi önlemler düşünebilirsiniz Bu hafta için zellikle salı dan sonra yağış kesilip hava açacağı zaman. Kolay gelsin
Dumlupınar
13-02-2021, 23:06
Bu frezyalar sapları donabilir !! Bu bir hafta geçek kış olacak izmir bile don yapabilir !eksi 1-2 de çiçekler, daha fazla don da yapraklar donada dona bilir.
Üzerlerine nylon örtseniz yine donar! Elektrikli battaniye vb gibi önlemler düşünebilirsiniz Bu hafta için zellikle salı dan sonra yağış kesilip hava açacağı zaman. Kolay gelsin
Kamil abi çok sağol.Yarın akşama doğru hepsi salona kaçacaklar.Senin serada sobalar hazırdır.Kolay gelsin.Çok selamlar abi...
Kamil abi çok sağol.Yarın akşama doğru hepsi salona kaçacaklar.Senin serada sobalar hazırdır.Kolay gelsin.Çok selamlar abi...
Evet, Doğan (oğlum) bekliyor asker nöbeti gibi !!
Mis kokulu bodurlar...
716385
Umarım bu yıl soğanları renklerine göre ayırabilirim. Öyle hızlı çoğalıyorlar ki bu yıl da ayıramazsam gelecek yıllarda hiç ayıramam sanırım...
716379
716380
716378
Mahmut Tebir
15-02-2021, 11:10
Benim balkonumda siyah cam takılı. Acaba bu çiçeklenmesine etki eder mi? Geçen yıl hem nergizlerden hemde frezyalardan çiçek alamadım. Sebebi bu mu acaba?
Benim balkonumda siyah cam takılı. Acaba bu çiçeklenmesine etki eder mi? Geçen yıl hem nergizlerden hemde frezyalardan çiçek alamadım. Sebebi bu mu acaba?
Burada bu işin üstatları var onlar daha iyi bilirler elbette ki, fakat sizin söylediğiniz olabilir gibi geldi bana. Benim de frezyalarında kapalı balkonda ama renkli değil, normal cam. Geçen yıl çok güzel çiçeklenmişlerdi. Bu yılda güzel çiçeklenecekler gibi görünüyor inşallah.
Dumlupınar
15-02-2021, 17:48
Merhaba,koyu renk camın güneşi ışığını az miktarda engellediğini okudum.Balkon camlarınızın açılır kapanır özelliği varsa,çok soğuk havalar dışında camları açık tutabilirsiniz.
Kapalı balkonu düzenli aralıklarla havalandırmanız çiçekler içinde iyi olur.
Frezyalarda çok küçük soğanlar dışında çiçeklenme problemi olmuyor.Ancak yetersiz güneş bitkilerde fazla uzamaya ve zayıf gelişime sebep oluyor.Böyle durumlarda çiçeklenme zayıf veya hiç olmayabiliyor.
Frezyaların soğuklama ihtiyaçları olmadığı için,kapalı balkonda çok rahat gelişip çiçekleniyorlar.
Nergisler kapalı balkonda soğuklama ihtiyaçlarını nasıl karşılarlar ? Bunu bilemedim.Nergisler için camları açık bırakıp frezyaları dondurmayın sakın. Selamlar...
Melisa16
16-02-2021, 08:23
Mis kokulularla birlikte kar yağışını seyrediyoruz. :)
Mis kokulularla birlikte kar yağışını seyrediyoruz. :)
Ne güzeller... Maşallah
sn Mahmut Tebir,
Işık olmayan yerde bitki yetişmez Sıcak bile olsa .Şimdi siyah cam ışığı ne kadar kesiyor ? Bunu klasik fotoğraf makinesi pozometresinden bulabilirsiniz Eğer normal foto çekemiyorsa orada ışık azdır bitki için yetersizdir Kuzey ülkelerinde adamların göbeği çatlıyor bitki yetiştirebilmek için. türlü çeşitli ampuller vs. kullanıyorlar. Bi dolu enerji masrafı. Saat 16 da ampuller yanmaya başlıyor.
Ayrıca pek çok çiçek türü ,çiçek verebilmek için ışık ister. Hele uzun gün bitkileri kış aylarında çiçek açmaz .Foto sentez bitkiler yaşamı için mutlak gereklidir, ışık da foto sentezin olmaz sa olmazıdır.
Kolay gelsin
Mahmut Tebir
18-02-2021, 21:39
sn Mahmut Tebir,
Işık olmayan yerde bitki yetişmez Sıcak bile olsa .Şimdi siyah cam ışığı ne kadar kesiyor ? Bunu klasik fotoğraf makinesi pozometresinden bulabilirsiniz Eğer normal foto çekemiyorsa orada ışık azdır bitki için yetersizdir Kuzey ülkelerinde adamların göbeği çatlıyor bitki yetiştirebilmek için. türlü çeşitli ampuller vs. kullanıyorlar. Bi dolu enerji masrafı. Saat 16 da ampuller yanmaya başlıyor.
Ayrıca pek çok çiçek türü ,çiçek verebilmek için ışık ister. Hele uzun gün bitkileri kış aylarında çiçek açmaz .Foto sentez bitkiler yaşamı için mutlak gereklidir, ışık da foto sentezin olmaz sa olmazıdır.
Kolay gelsin
Ama şöyle birşey de var. Diğer bitkiler de çiçek açmada sorun yok. Gül , kasımpatı , dikenler tacı, yılbaşı çiçeği, gardenya, zambak ve birçok çiçek çiçek açıyor ama nergis ve frezya da sorun yaşıyorum. çok ilginç. acaba bunlar biraz daha fazla mı ışık istiyor. hatta sizden aldığım lalegül de açmıştı.
Dumlupınar
18-02-2021, 21:49
İzmir'de son 4 gündür hissedilen gece sıcaklıkları -8 dereceye kadar düşünce frezyalar salona kaçtı.
Yetersiz ışığın açmak üzere olan tomurcukları olumsuz etkilememesi için,salondaki tüm led ampuller sabaha kadar açık kalıyor.
Bu muhteşem canlılar kendilerine verilen değeri sonuna kadar hak ediyorlar.
Bu arada misafirlikleri yarın gecenin sabahında sona eriyor.
Dumlupınar
18-02-2021, 21:54
Devamı...
Ama şöyle birşey de var. Diğer bitkiler de çiçek açmada sorun yok. Gül , kasımpatı , dikenler tacı, yılbaşı çiçeği, gardenya, zambak ve birçok çiçek çiçek açıyor ama nergis ve frezya da sorun yaşıyorum. çok ilginç. acaba bunlar biraz daha fazla mı ışık istiyor. hatta sizden aldığım lalegül de açmıştı.
O zaman soğanları küçük olabilir veya soğan depolama süreci uygun olmayabilir. Nergis soğanının içinde çiçek varsa açar !! İçinde çiçek olması için soğan gelişme aşamasındaki süreç önemlidir tabi irilik de.
frezya ise dikimden sonra çiçek oluşturur. Sıcaklık etkendir 9-14 oC da çiçek tomurcuğu oluşturur. 16 oC üzerindeki sıcaklıklarda( 18-21 0C) çiçek oluşturmaz ve yaprak yapar.
Yorumum aşağıda buraya çıkmadı !!
Mahmut Tebir
19-02-2021, 21:30
Teşekkür ederim. Belkide sorun soğanları yeşil akşamı tam kurumadan topraktan çıkarmamdır. Bu sefer tam kurumalarını bekleyeceğim. Bir yerde okumuştum acaba doğru mu biliyorum. Soğanları derin saksı ya da topraklı yere ekersek soğanlar kök ve yaprak yapmaya uğraşıyor çiçek yapmıyor. Benim ektiğim yer böyle bir yer derince bir saksıya ektim. Acaba bu doğru mu?
Dumlupınar
20-02-2021, 09:46
Frezya ve nergislerin yaprakları tamamen sararıp kuruyana kadar soğanları sökmeyin.Nergisleri derin saksılara dikmeniz daha iyi olur.Frezyalar için çok derin saksılara gerek yok.20-30 cm.derinliğinde saksılar yeterli oluyor.
Frezyalarınız için,dondurucu soğuk olmayan günlerde balkon camlarını açın.Tam güneş görsünler.Diktiğiniz soğanlar çok küçük değilse çiçek açarlar.
Melisa16
20-02-2021, 11:59
Ev içerisindeki misafirlikleri bugün bitti. Yeniden dışarıda güneşlenmeye durdular. Çiçeklenme içeride süratle başlamıştı, bakalım yavaşlayacak mı.
Ebruli tür çok güzel başladı.
716488
716489
716490
Mis kokulu türün içeri alırken tek tük çiçeği vardı, hepsi açar geçer diye düşünmüştüm ama Dumlupınar üstadın dediği gibi açıp geçenler olsa da yan sürgünler devam ediyor.
716491
716492
Melisa16
20-02-2021, 12:01
Kültür türler de açmaya başlıyor artık.
Bizde birer ikişer açmaya başladık:)
716517716518716519716520716521
Herkese merhaba,
Yoğun geçen ve hala devam eden pandemi mesailerimizden dolayı siteye sık sık uğrayamasam da frezyaları, özellikle de sayın Dumlupınar’ın ekimlerini merak ettim. Herkesin ellerine sağlık. Hepsi çok güzeller. Benim frezyalarım bir hafta önce açmaya başladı. Eylül sonu, Ekim başı gibi dikim yapmıştım. Kültür türler tomurcukta. Açınca onları da paylaşacağım.
Dumlupınar
22-02-2021, 14:08
Herkese merhaba,
Yoğun geçen ve hala devam eden pandemi mesailerimizden dolayı siteye sık sık uğrayamasam da frezyaları, özellikle de sayın Dumlupınar’ın ekimlerini merak ettim. Herkesin ellerine sağlık. Hepsi çok güzeller. Benim frezyalarım bir hafta önce açmaya başladı. Eylül sonu, Ekim başı gibi dikim yapmıştım. Kültür türler tomurcukta. Açınca onları da paylaşacağım.
Doktor Hanım,Allah kolaylık.versin.İyi ve sağlıklı olmanıza da çok sevindim.Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının bu süreçte işinin daha zor olduğunu biliyoruz.Size sağlıklar diliyorum.
Frezyalar çok güzel gelişmişler.Emeklerinize sağlık.Çok selamlar...
Dumlupınar
22-02-2021, 20:54
Frezyalar çiçeklenmeye başlıyor.
Doktor Hanım,Allah kolaylık.versin.İyi ve sağlıklı olmanıza da çok sevindim.Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının bu süreçte işinin daha zor olduğunu biliyoruz.Size sağlıklar diliyorum.
Frezyalar çok güzel gelişmişler.Emeklerinize sağlık.Çok selamlar...
Çok teşekkürler sayın Dumlupınar. Sizin de ellerinize sağlık. Frezyalar yine muhteşem görünüyor. Renk cümbüşünü merakla bekliyorum.
E.Kahraman
24-02-2021, 16:32
Bunlar da benim açmak üzere olan frezyalarım.
Dumlupınar
24-02-2021, 19:04
Bugünden...
Bugünden...
Harika... Arılar mesaiye başlamışlar bile :)
Dumlupınar
24-02-2021, 19:36
Harika... Arılar mesaiye başlamışlar bile :)
Minicik haliyle her yerini çiçek tozuna bulayarak hemde...
Ortalık renklenmeye başladı:)
716590716591716592716593
Dumlupınar
24-02-2021, 19:43
Ortalık renklenmeye başladı:)
716590716591716592716593
Değerlerini bilen ellerde coşarlar demek yeterli...
Sarı renkli olan çok özel bir tür.Hiç bir sarıya benzemez.
Değerlerini bilen ellerde coşarlar demek yeterli...
Sarı renkli olan çok özel bir tür.Hiç bir sarıya benzemez.
Çok teşekkür ederim. Sizin elinize su dökemeyiz bu konuda. O sarının kokusuda diğerlerinden daha yoğun gelmişti bana.
Dumlupınar
24-02-2021, 20:01
Çok teşekkür ederim. Sizin elinize su dökemeyiz bu konuda. O sarının kokusuda diğerlerinden daha yoğun gelmişti bana.
Estağfurullah.Benimkilerden hiç bir farkları yok.Sadece sayı olarak biraz fazlayız.
Batuhan Yılmaz
24-02-2021, 21:41
Çok farklı bir şey her rengin kokusu birbirinden tamamen farklı bana ilk tanıştığımdan beri çok büyülü gelen bir çiçek türü hatta bazen reçeli yapılır mı diye düşünmüyor değilim. Hatta alkolde bekletsek kokusunu elde edebilirmiyiz vs. ama zehirli olup olmadığını bilmediğim için hiç cesaret edemedim.
Herkesin ellerine sağlık, tüm frezyalar yine müthiş görünüyor.
Biz de bugün mis kokulu bodurlarla başlangıcı yaptık. Adı üzerinde mis gibi...
Sayın Dumlupınar'a tekrar tekrar teşekkürler...
716607
716608
Sayın Batuhan Yılmaz, frezya reçeli fikri ilgimi çekti. Acaba frezyaların taç yapraklarının yenmesinde bir sakınca var mıdır? Bu bilgiyi öğrensek öğrensek agaclar.netten öğrenebiliriz sanırım. Bilgisi olan varsa umarım bizlerle bu bilgiyi paylaşır. Çiçek reçelleriyle ilgili bölümde hiç adı geçmemiş ama bakarsınız bu vesileyle oraya da yeni bir seçenek eklenmiş olur. Frezya çiçeklerini pasta süslemek için kullanmayı düşünmüştüm ama reçel yapma fikri aklıma hiç gelmemişti. Bu fikri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler... İnşAllah konu hakkında bilgi edinip frezya reçeli yapmayı deneyebiliriz.
Batuhan Yılmaz
25-02-2021, 18:52
Sayın Füreya ne demek sadece ufak bir fikir. Ama zehirli olup olmadığına dair kesinlikle bir bilgim yok iyice araştırmadan yememek lazım ben yabancı kaynaklardan ufak bir araştırmaya gireyim en iyisi bir şey bulursam yine burada paylaşırım. Bu arada Gürkan Abimiz Sayın Dumlupınar bu forumda tüm frezyadaşların babasıdır bunuda burada paylaşmış olayım kendisine çok teşekkür ederiz.
Dumlupınar
25-02-2021, 19:53
Arkadaşlar,frezya zehirli bir bitki değildir.
Frezya reçeli olur mu bilemem.Bildiğim şeker bir zehirdir.
Sağlığınız için şekerli hiç bir gıdayı tüketmeyin.
Hepinize selamlar...
Batuhan Yılmaz
25-02-2021, 19:58
Ufak bir araştırma yaptım linkinide buraya bırakıyorum https://www.thompson-morgan.com/edible-flowers#:~:text=The%20blossoms%20are%20edible%20ra w%2C%20though%20they%20can%20be%20slightly%20bitte r.&text=Before%20eating%20the%20flower%20remove,with% 20lemon%20juice%20and%20zest.
Frezya için bu bilgi yer alıyor.
''Infused in a tisane with lemon juice and zest. The peppery scent and bold colour are a perfect pick-me up'' yenilebilirmiş ama ıhlamur suyu ve limonla hoş oluyormuş acımtrak ve koyuymuş sanıyorum ki papatya gibi.
Batuhan Yılmaz
25-02-2021, 20:00
Ufak bir araştırma yaptım linkinide buraya bırakıyorum https://www.thompson-morgan.com/edible-flowers#:~:text=The%20blossoms%20are%20edible%20ra w%2C%20though%20they%20can%20be%20slightly%20bitte r.&text=Before%20eating%20the%20flower%20remove,with% 20lemon%20juice%20and%20zest.
Frezya için bu bilgi yer alıyor.
''Infused in a tisane with lemon juice and zest. The peppery scent and bold colour are a perfect pick-me up'' yenilebilirmiş ama ıhlamur suyu ve limonla hoş oluyormuş acımtrak ve koyuymuş sanıyorum ki papatya gibi.
Bu arada bu sayfada yenilebilir ve zehirli olan tüm bitkilerin hatta birbirine benzer yalancı yasemin gibi bitkilerin zehirli olabileceği gibi uyarılarda bulunulmuş çok hoşuma gitti. Tarzanca ingilizcesi olan herkes karıştırsın derim.
Sayın Dumlupınar, Sayın Batuhan Yılmaz değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim.
Link için ayrıca teşekkürler. Çok kapsamlı bir kaynağa benziyor, epey faydalanacağımı umuyorum.
716616716617716618
Bugün de durumlar böyle : Keyfimize diyecek yok çok şükür.
E.Kahraman
26-02-2021, 17:57
716616716617716618
Bugün de durumlar böyle : Keyfimize diyecek yok çok şükür.
Sn. Hmd renkler bir harika... Ekrandan gözümü alamadım, emeğinize sağlık.
Dumlupınar
26-02-2021, 18:54
Bizimkiler.
Dumlupınar
26-02-2021, 18:55
Devamı...
Bu sezon mis kokulu bodur türün çiçeklenme sürelerini uzatabilmek için,soğanları Ocak ayının ilk haftasına kadar 15 gün aralıklarla diktim.
Bu yıl çiçeklenme daha uzun süreli olacak diye tahmin ediyorum.
Sn. Hmd renkler bir harika... Ekrandan gözümü alamadım, emeğinize sağlık.
Çok teşekkür ederim Sn. Kahraman gerçekten öyle, bende her defasında hayranlık ardından şükürle izliyorum onları.
Devamı...
Bu sezon mis kokulu bodur türün çiçeklenme sürelerini uzatabilmek için,soğanları Ocak ayının ilk haftasına kadar 15 gün aralıklarla diktim.
Bu yıl çiçeklenme daha uzun süreli olacak diye tahmin ediyorum.
Bunu çok güzel düşünmüşsün abi. Frezya şölenimiz daha uzun süreceğe benziyor:)
Melisa16
26-02-2021, 22:29
Bunu çok güzel düşünmüşsün abi. Frezya şölenimiz daha uzun süreceğe benziyor:)
Bence de çok iyi fikir. Benim frezyalar da bu yılki açılışı yaklaşık 1 ay erkenden yapınca, çoğunluğu mart nisan aylarına kalmadan açıp geçmiş olacaklar. Neyse ki başta Dumlupınar Üstad olmak üzere frezya müdavimleri bu sayfalara renk katmaya devam edecekler :) frezyasız kalmayacağız baharda.
Kültür türler açmaya başlıyor, fotoğrafta pek belli olmasa da ilk renk kırmızı...
Yeşil saksıdakı soğanlar çok küçüktü, diğerlerine göre epey geç olsa da onlar da çiçek sapı çıkarıyor.
716665
Tohumdan frezyalar kaktüslerin korumasında...
716666
Bodurlar, çok zarifler ve benim için onların yeri ayrı...
716667
716669
Frezyaların sadece bodur tür olduğunu sandığım zamanlardan bir fotoğraf, günlerden yine 28 Şubat ama yıl 2010...
716668
Frezyalarımda son durum...
Dumlupınar
28-02-2021, 17:49
Frezyalarımda son durum...
Muhteşem,harika güzellikler.Emeğinizi,özenli yetiştirmenizi tebrik ederim.Selamlar...
Dumlupınar
28-02-2021, 19:11
Bunlar balkonun alt demirlerine asılı olan saksılar.
Bunları sizlerle her zaman paylaşamıyorum.
Bu sabah olduğu gibi bende kendilerini,sadece sulama yaparken görebiliyorum.Çünkü üst demirlerde asılı diğer saksılar var.
Melisa16
01-03-2021, 11:00
Paylaşılan manzaralar harika..
Bizde de arılar mis kokular eşliğinde mesaiye başladı :)
Paylaşılan manzaralar harika..
Bizde de arılar mis kokular eşliğinde mesaiye başladı :)
Muhteşem görünüyorlar, ellerinize sağlık
716721
Her gün biraz daha göz alıcı oluyorlar
Dumlupınar
01-03-2021, 19:10
Bizim güzeller.
Dumlupınar
01-03-2021, 19:12
Devamı...
Dumlupınar
01-03-2021, 19:15
Devamı..
Dumlupınar
01-03-2021, 19:49
716721
Her gün biraz daha göz alıcı oluyorlar
Kardeşim,balkon üst duvarına asılı saksı çok gölgede kalmış gibi görünüyor.
Bu arada söyleyecek söz yok.Muazzam bir görüntü...
Dumlupınar
01-03-2021, 19:56
Devamı...
Devamı..
Yine muhteşem görüntüler, yine muhteşem farklı renkler...
Kardeşim,balkon üst duvarına asılı saksı çok gölgede kalmış gibi görünüyor.
Bu arada söyleyecek söz yok.Muazzam bir görüntü...
Teşekkür ederim :) bu arada abi maşallah gözünden birşey kaçmıyor:) o saksı sabahtan öğleye kadar güneş alıyor, onları aralığın başında dikmiştim birde öyle bir denemek istemiştim bakalım nasıl olacak, inşallah açtıklarını görürüm.
Melisa16
01-03-2021, 22:44
Muhteşem görünüyorlar, ellerinize sağlık
Teşekkürler :) Sizin de ellerinize, emeklerinize sağlık, frezyalarınız göz dolduruyor maşallah.
Bizim güzeller.
Dumlupınar Üstad da her paylaşımında bizleri heyecana sevk etmeye devam ediyor :)
Dumlupınar
02-03-2021, 12:07
Teşekkür ederim :) bu arada abi maşallah gözünden birşey kaçmıyor:) o saksı sabahtan öğleye kadar güneş alıyor, onları aralığın başında dikmiştim birde öyle bir denemek istemiştim bakalım nasıl olacak, inşallah açtıklarını görürüm.
Aralık ayında diktiğiniz soğanların saksısını,çiçek açan saksıların seviyesine indirmeniz mümkün olursa Nisan sonuna doğru çiçek açarlar.
Aralık ayında diktiğiniz soğanların saksısını,çiçek açan saksıların seviyesine indirmeniz mümkün olursa Nisan sonuna doğru çiçek açarlar.
Hemen altlarda kendilerine yer açıldı bile :)
Dumlupınar
03-03-2021, 19:21
Bu akşamdan...
Ben de fotoğraflarla katılmayı isterdim ama bu sene bitkilerle hiç ilgilenemedim, frezyaları ekmiştim ama. Ama nedenini bilmediğim bir şekilde önce sararmaya başladılar teker teker, sararanları da çektiğimde direk elimde kaldılar. Açıkçası yoğunluktan saksıları da fazla irdelemedim, bıraktım kendi hallerine, kurtulan olursa ne ala. Seneye bakacağız artık.
Dumlupınar
04-03-2021, 08:04
Ben de fotoğraflarla katılmayı isterdim ama bu sene bitkilerle hiç ilgilenemedim, frezyaları ekmiştim ama. Ama nedenini bilmediğim bir şekilde önce sararmaya başladılar teker teker, sararanları da çektiğimde direk elimde kaldılar. Açıkçası yoğunluktan saksıları da fazla irdelemedim, bıraktım kendi hallerine, kurtulan olursa ne ala. Seneye bakacağız artık.
Sağlık olsun.Büyük ihtimalle soğanlarda ve bitkinin kök boğazında çürüme olmuştur.
Dumlupınar
04-03-2021, 19:27
Bugünün güzelleri...
Bugünün güzelleri...
Yine şahane renkler abi eline yüreğine sağlık. İki yıldır şu frezyaların renkleri ve kokularıyla bizi coşturup şenlendireceği sırada şehitlerimiz oluyor. Allah vatanımıza zeval vermesin. Bir daha böyle acılar yaşatmasın milletimize...
Sağlık olsun.Büyük ihtimalle soğanlarda ve bitkinin kök boğazında çürüme olmuştur.
Allah'tan üç saksı da tohum ekmiştim, onlarda da var biraz ama sanıyorum gelecek sene için yeterli soğan oluşur.
Sabırsızlıkla beklediklerimden... Sn. Dumlupınar abimin geçen yıl gönderdiği soğanlardan biri. Harika bir renk :) 716833
Dumlupınar
06-03-2021, 19:13
Nerede kalmıştık.
Dumlupınar
06-03-2021, 19:20
Devamı...
Dumlupınar
06-03-2021, 19:29
Devamı...
Dumlupınar
06-03-2021, 19:47
Devamı...
Dumlupınar
06-03-2021, 19:51
Devamı..
Dumlupınar
06-03-2021, 19:54
Devamı....
Dumlupınar
06-03-2021, 19:56
Devamı...
Benim için frezyaları yetiştirmek,fotoğraflarını çekmekten çok daha kolay.
Dumlupınar
06-03-2021, 19:59
Devamı.....
Dumlupınar
07-03-2021, 12:03
Yeni güne merhaba...
Dumlupınar
07-03-2021, 16:38
Devamı...
Dumlupınar
07-03-2021, 16:44
Devamı...
Frezyaların çiçeklenmesi hızlandı.Önümüzdeki haftalarda cümbür cemaat fotoğrafları ile ağaçlar net frezya başlığında buluşmaya devam ediyoruz.Herkese selamlar...
Resimleri görünce Sayın Dumlupınar'dan İzmir Halkapınar istasyonundan tohumları aldığım gün aklıma geliyor. Bir de açınca o güzelim kokusunu hiç unutamıyorum. Ama inşallah tekrardan edinip o misler gibi kokan kokularını içime tekrardan çekeceğim. Sizlerden bir ricam soğuk iklim bölgelerinde yaşayan arkadaşların dikkat etmesi olacak. Ben bir gecede hepsini kaybettim çünkü. Sizlere başarılar diliyorum.
Dumlupınar
08-03-2021, 19:16
Tohumdan yetiştirdiğim türlerle frezyalara devam.
Dumlupınar
08-03-2021, 19:18
Devamı...
Dumlupınar
08-03-2021, 19:21
Hem akşamın güzelleri.
Hem frezyaların en güzel kokulu türü...
Dumlupınar
08-03-2021, 19:23
Devamı.
Devamı...
Frezyaların çiçeklenmesi hızlandı.Önümüzdeki haftalarda cümbür cemaat fotoğrafları ile ağaçlar net frezya başlığında buluşmaya devam ediyoruz.Herkese selamlar...
Öyle görünüyor gerçekten de ortalık şenlik yerine dönmeye başlamış bile:)
Dumlupınar
10-03-2021, 19:10
Cümbür cemaat...
Dumlupınar
10-03-2021, 19:13
Devamı...
Dumlupınar
10-03-2021, 19:17
Devamı..
Bizde de durumlar böyle...
717017
Kokuları çok tatlı, sanki şeker gibi.
717014
Kırmızıların ardından beyazlar da açmaya başladı.
717015
Beyazların hafif limoni kokusu çok güzel ve ferahlatıcı.
717013
Kültür türlerin arasına bir bodur karışmış... ;)
717016
Dumlupınar
11-03-2021, 18:53
Frezyalara devam...
Dumlupınar
11-03-2021, 18:57
Devamı...
Dumlupınar
12-03-2021, 19:12
Güzelliklere devam...
Görüntüler çok güzel. Herbiri birbirinden güzel... Herkesin emeklerine sağlık...
En sıkıntılı günlerde bile forumu aktif tutan sayın Dumlupınar’a ayrıca teşekkürler. Eminim benim gibi pek çok kişiye frezya sevgisini bulaştırmıştır.
Dumlupınar
12-03-2021, 19:15
Devamı...
Dumlupınar
12-03-2021, 19:22
Devamı..
Şu görüntüleri de paylaşmasam rahat edemezdim...
Dumlupınar
12-03-2021, 19:38
Şu görüntüleri de paylaşmasam rahat edemezdim...
Doktor hanım emeklerinize sağlık.Hepsi çok güzel olmuş.Frezyalar değer bilen ellerde coşar diye boşuna söylemiyorum.
Ümidimiz daha sağlıklı,daha rahat ve huzurlu günlere en kısa zamanda kavuşmak olsun.Çok selamlar...
Dumlupınar
12-03-2021, 20:23
Görüntüler çok güzel. Herbiri birbirinden güzel... Herkesin emeklerine sağlık...
En sıkıntılı günlerde bile forumu aktif tutan sayın Dumlupınar’a ayrıca teşekkürler. Eminim benim gibi pek çok kişiye frezya sevgisini bulaştırmıştır.
Doktor Hanım ;
Bizler sizlere teşekkür ederiz.Sağlığa,insanlığa verdiğiniz emek için,hizmet için.Hakkınız ödenmez.Hep sağolun.Hep varolun.
Dumlupınar
14-03-2021, 21:15
Balkon alt demirlerine asılı saksılardaki frezyalar...
Dumlupınar
14-03-2021, 21:34
Tohumdan ürettiğim türler hızla çiçeklenmeye devam ediyor.
Harika bir görsel şölen olmuş sn dumlupınar. Ellerinize sağlık. Ben de bir ay önce aldığım soğanları toprağa ektim yeni yeni filizleniyorlar. Biliyorum bu mevsim doğru ekim tarihi değil ama hem şansımı denemek istedim hem de çiçek alamasam bile soğanlar yavru verir diye düşündüm. Bu zamanlar ekmenin bi sıkıntısı olur mu?
Dumlupınar
15-03-2021, 09:47
Harika bir görsel şölen olmuş sn dumlupınar. Ellerinize sağlık. Ben de bir ay önce aldığım soğanları toprağa ektim yeni yeni filizleniyorlar. Biliyorum bu mevsim doğru ekim tarihi değil ama hem şansımı denemek istedim hem de çiçek alamasam bile soğanlar yavru verir diye düşündüm. Bu zamanlar ekmenin bi sıkıntısı olur mu?
Merhaba,çok teşekkür ederim.Sağolun.
1 ay önce diktiğiniz soğanlar sürdüğüne göre,Kırşehir'de Mayıs ayında çiçek açabilirler.
Saksıya diktiğinizi tahmin ettim.5 saat kadar güneş görmelerini sağlayın.1-2 derecenin altındaki soğuklardan koruyun.Frezyalar çok fazla sayıda çoğalıyorlar.Bu yavru soğanlarda bir sene sonra çiçekleniyorlar.Selamlar...
Merhaba,çok teşekkür ederim.Sağolun.
1 ay önce diktiğiniz soğanlar sürdüğüne göre,Kırşehir'de Mayıs ayında çiçek açabilirler.
Saksıya diktiğinizi tahmin ettim.5 saat kadar güneş görmelerini sağlayın.1-2 derecenin altındaki soğuklardan koruyun.Frezyalar çok fazla sayıda çoğalıyorlar.Bu yavru soğanlarda bir sene sonra çiçekleniyorlar.Selamlar...
Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Şehir artık Kırşehir değil Kayseri. Hesabıma uzun zamandır giremiyordum yeniden şifre almamın üzerine artık aktif kullanıyorum. O sürede de şehir değişti. Yani iklim olarak benziyorlar ama baya. 20 soğan ektim şu an 10 tanesi çıktı. Durumları fotoğraftaki gibi. Normalde dışarı almam gerektiğini biliyorum fakat burada sizin don uyarılarınızı göz önünde bulundurunca hala evde duruyorlar. Gündüz 10 gece -2 derece civarlarında seyrediyor. Gündüz balkona alıp gece eve almayı düşündüm fakat bu sefer de alışamazlarsa diye çekindim. Sizce gündüz balkon akşam içeri mi yapmalıyım yoksa gece hava 3-5 derece olana kadar evde devam mı etmeliyim?717173
717174
Dumlupınar
15-03-2021, 16:19
Frezyalarınız gündüz balkonda tam güneş görsünler.
Gece saatlerinde ev içinde serin bir alanda dursunlar.
Frezyalarınız güneşe doğru biraz fazla uzamışlar.Güneş istiyorlar.
Frezyalarınız gündüz balkonda tam güneş görsünler.
Gece saatlerinde ev içinde serin bir alanda dursunlar.
Frezyalarınız güneşe doğru biraz fazla uzamışlar.Güneş istiyorlar.
Tamamdır dediğiniz gibi yapacağım. Güneş de yok ki şansıma havalar bu günlerde hep kapalı. Umarım güneş açar da çiçeklerini görebilirim. Çok teşekkür ederim.
Dumlupınar
15-03-2021, 20:30
İzmir'de havaların serin ve parçalı bulutlu olması,frezyaların hem çiçeklenme kalitesine hem çiçeklenmenin daha uzun sürmesine katkı sağlıyor.
Dumlupınar
15-03-2021, 20:37
Devamı...
Balkon alt demirlerine asılı saksılardaki frezyalar...
Görüntülere yine hayran kaldım her yıl olduğu gibi. Nevgül hanımında dediği gibi bu frezya tutkumuzda payınız çook büyük. Ellerinize sağlık
717214
Bizdeki durum da böyle hemen hemen hepsi açtı, sonlara yaklaşıyoruz artık
Dumlupınar
18-03-2021, 19:00
Güzellikler peş peşe...
Frezyalar çiçeklenmeye tüm hızla devam ediyor.
Dumlupınar
18-03-2021, 19:36
Frezyaları paylaşmaya devam ediyoruz.
Dumlupınar
19-03-2021, 22:56
Görüntülere yine hayran kaldım her yıl olduğu gibi. Nevgül hanımında dediği gibi bu frezya tutkumuzda payınız çook büyük. Ellerinize sağlık
Sağol kardeşim.Hepimizin emeklerine sağlık.
Her gün farklı bir güzellik...
717299
717302
717300
717301
717303
Dumlupınar
20-03-2021, 23:05
Havalar tam frezyaların isteklerine uygun olarak serin gidiyor.Yeni yeni renklerde açmaya devam ediyor.Artık çiçeklenmesini tamamlayanların sayılarıda çoğalıyor.
nanemolla
22-03-2021, 06:56
Kareler yine birbirinden güzel sn Dumlupınar.Ellerinize sağlık.Bu senede performansınızdan bişey kaybetmemişsiniz maşallah.Alkışlıyorum sizi ve frezyalarınızı.ellerinize ve emeklerinize sağlık☺️
Dumlupınar
22-03-2021, 07:55
Kareler yine birbirinden güzel sn Dumlupınar.Ellerinize sağlık.Bu senede performansınızdan bişey kaybetmemişsiniz maşallah.Alkışlıyorum sizi ve frezyalarınızı.ellerinize ve emeklerinize sağlık☺️
Çok teşekkür ederim.Sağolun.Çok selamlar...
Dumlupınar
22-03-2021, 19:23
Bugünden...
Dumlupınar
22-03-2021, 19:27
Devamı...
Dumlupınar
22-03-2021, 19:53
Ağaçlar net frezya başlığını takip eden üye arkadaşların,mini çiçekli ebruli türü yakından tanıdıklarını biliyorum.
Bu güzel türüde,son 2 yıldır tohumdan ekerek yetiştirmeye çalışıyorum.
İlk çiçeklerinide sizlerle paylaşıyorum.
Merhaba. Biz güneş istedikçe hava kapalı ve soğuk gidiyor. Şu an mesela hava 11 derece ama çok aşırı fazla rüzgar esiyor. Yoksa her gün üşenmeden sabah balkona alıp akşam içeri alıyorum :) sn. Dumlupınar da Mayıs gibi çiçeklerini görürsünüz diyince şevkim daha da arttı :) Birinci sorum hava 5 derecenin üstünde bile olsa aşırı rüzgârlı havalarda hala balkon-içeri yapmaya devam etmeli miyim? İkinci sorum ise hala mayısta açma ihtimali devam ediyor mu sizce :)
Dumlupınar
23-03-2021, 10:05
Hava çok rüzgarlı ise pencere önünde aydınlık bir alanda dursunlar.Gelişmeye devam ediyorlar.Hala çiçek açma ihtimalleri var.Akşam ve gece saatlerinde don olayı olmuyorsa balkonda kalabilirler.
Bu arada pencere önünde saksı ile cam arasında perde olmasın.Selamlar...
Hava çok rüzgarlı ise pencere önünde aydınlık bir alanda dursunlar.Gelişmeye devam ediyorlar.Hala çiçek açma ihtimalleri var.Akşam ve gece saatlerinde don olayı olmuyorsa balkonda kalabilirler.
Bu arada pencere önünde saksı ile cam arasında perde olmasın.Selamlar...
Tamamdır aynen öyle yapacağım. Çok teşekkür ederim:)
Dumlupınar
23-03-2021, 10:50
Tamamdır aynen öyle yapacağım. Çok teşekkür ederim:)
Şimdi Kayseri hava durumuna baktım.Nisan ayının 2.haftasına kadar akşam ve gece saatlerinde balkonda kalamazlar.Donarlar.
Şimdi Kayseri hava durumuna baktım.Nisan ayının 2.haftasına kadar akşam ve gece saatlerinde balkonda kalamazlar.Donarlar.
Büyük bir sabırla üç hafta boyunca taşımaya devam seve seve :) allahtan bir saksı (şimdilik :D ) teşekkür ederim ilginiz için.
Ağaçlar net frezya başlığını takip eden üye arkadaşların,mini çiçekli ebruli türü yakından tanıdıklarını biliyorum.
Bu güzel türüde,son 2 yıldır tohumdan ekerek yetiştirmeye çalışıyorum.
İlk çiçeklerinide sizlerle paylaşıyorum.
Hepside muhteşem renk cümbüşü olmuş elinize saglik
Dumlupınar
23-03-2021, 12:12
Büyük bir sabırla üç hafta boyunca taşımaya devam seve seve :) allahtan bir saksı (şimdilik :D ) teşekkür ederim ilginiz için.
Her gün balkona taşımanıza gerek yok.Evde güneş gören pencere içinde dursunlar.Bir sorun olmaz.Nisan ayında dondurucu soğuklar geçince balkona,yine güneşli bir alana alırsınız.
Gelişimleri hızlanmış.İyi gidiyorlar.Bana çiçeklerini hep birlikte göreceğiz gibi geliyor.Selamlar...
Dumlupınar
23-03-2021, 17:35
Dumlupınar
23-03-2021, 17:46
Mini çiçekli ebruli türün tohumlarından yetiştirdiğim frezyalar,2 yıl sonra çiçek açtılar.
Dumlupınar
24-03-2021, 20:12
Mis kokulu bir bodur tür daha...
Dumlupınar
25-03-2021, 08:40
Güzelliklere devam ediyoruz.Yeter ki havalar böyle serin gitsin.
Dumlupınar
25-03-2021, 18:54
Devamı...
Dumlupınar
25-03-2021, 19:19
Devamı...
Dumlupınar
25-03-2021, 19:26
Aralık ayı ortalarında diktiğim soğanlarda çiçeklenmeye başlıyorlar.
Bu mesajın son fotoğrafı ebruli türün tohumdan üretimi ile çiçek açanlardan...
Dumlupınar
26-03-2021, 09:42
Mini beyaz.
Dumlupınar
26-03-2021, 19:01
Frezyalara devam...
Frezya demek, hem kokusuyla hem görüntüsüyle mutluluk demek...
717495
717499
717496
717497
717498
Tohumdan yetişen frezyalar
717500
Kültür türlerin genel görünümü
717501
717502
Tohumlarını geliştirirken yan sürgünlerle çiçeklenmeye devam eden bodurlar
717503
717504
Dumlupınar
27-03-2021, 21:23
Güzellerin bugün çektiğim fotoğrafları...
Gelişimleri sizin tavsiyeleriniz ile tam gaz devam ediyor :) kaç yaprak sonrasında tomurcuk oluşur sizce? Birde yanlış hatırlamıyorsam yine burada okuduğum kadarıyla 10-15 derecede çiçek oluşturur demiştiniz. Ev ortamında tomurcuk oluşturmaz yani sanırım değil mi? Teşekkürler şimdiden...
Dumlupınar
28-03-2021, 13:30
Gelişimleri sizin tavsiyeleriniz ile tam gaz devam ediyor :) kaç yaprak sonrasında tomurcuk oluşur sizce? Birde yanlış hatırlamıyorsam yine burada okuduğum kadarıyla 10-15 derecede çiçek oluşturur demiştiniz. Ev ortamında tomurcuk oluşturmaz yani sanırım değil mi? Teşekkürler şimdiden...
7.yaprakla birlikte çiçek sapları görülür.
Saksı tam güneş gören alanda durursa,güneşe doğru uzamazlar.
İstenilen ortam ve sıcaklık sağlanırsa 10-15 derece civarında çiçek tomurcukları oluşuyor.
Dumlupınar
28-03-2021, 15:15
Pencere önünden bugünün fotoğrafları çekildi.Hemen sizlerle paylaşılıyorum.
Dumlupınar
28-03-2021, 15:20
Devamı...
Dumlupınar
28-03-2021, 15:23
Devamı..
Dumlupınar
28-03-2021, 15:30
Bunlarda mis kokuluların son fotoğrafları...
7.yaprakla birlikte çiçek sapları görülür.
Saksı tam güneş gören alanda durursa,güneşe doğru uzamazlar.
İstenilen ortam ve sıcaklık sağlanırsa 10-15 derece civarında çiçek tomurcukları oluşuyor.
O zaman nisan ortasına kadar yapraklar büyüyene kadar içeride devam edeceğiz:) sonrasında da balkona alıp eğer hava şartları da uygun giderse çiçeklenmelerini izlemeyi dilemek kalıyor :) teşekkürler sn dumlupınar
Dumlupınar
28-03-2021, 16:30
O zaman nisan ortasına kadar yapraklar büyüyene kadar içeride devam edeceğiz:) sonrasında da balkona alıp eğer hava şartları da uygun giderse çiçeklenmelerini izlemeyi dilemek kalıyor :) teşekkürler sn dumlupınar
Hem saksı toprağının,hem frezyaların havadar bir ortamada ihtiyaçları var.Gündüz saatlerinde sıcaklığın 2-3 derecenin altına inmediği günlerde balkonda tam güneş gören alanda durabilirler.Akşam ve gece saatlerinde dışarıda unutmamak gerekir.Selamlar...
Dumlupınar
28-03-2021, 23:02
Bugün akşama doğru çektiğim fotoğraflar...
Dumlupınar
28-03-2021, 23:06
Devamı...
Dumlupınar
28-03-2021, 23:14
Devamı..
Dumlupınar
28-03-2021, 23:20
Devamı.
Dumlupınar
28-03-2021, 23:29
Paylaşmadığım fotoğraflardan...
Dumlupınar
29-03-2021, 19:57
Bugünden....
Dumlupınar
29-03-2021, 20:01
Devamı...
Dumlupınar
30-03-2021, 09:34
Aralık ayı ortalarında diktiğim frezyaların,dün sabah ve bu sabah çektiğim fotoğrafları...
çiçeksever
31-03-2021, 09:31
Maşallah. Toprak olarak ne kullanıyorsunuz.
Dumlupınar
31-03-2021, 10:06
Maşallah. Toprak olarak ne kullanıyorsunuz.
Teşekkür ederim.Sağolun.Kekkila torf,iri tarım perliti,ekosolfarm solucan gübresi ve leonardit'ten oluşan karışımı kullanıyorum.
Geçtiğimiz yılda bazı saksılarda İlpasol markalı,yine torf,leonardit,perlit ve solucan gübreli ürünüde kullandım.Çok.selamlar...
Dumlupınar
31-03-2021, 12:18
Frezyaları paylaşmaya devam ediyoruz.
Geçtiğimiz yıl Ekim,Kasım civarı diktiklerimin çiçeklenmeleri hızla azalmaya başladı.Ancak çiçeklenmeyi bekleyenlerin sayılarıda çok az değil.
Dumlupınar
31-03-2021, 12:30
Devam...
çiçeksever
31-03-2021, 12:47
İlpasol markalı olan torf mu?
çiçeksever
31-03-2021, 12:49
Kekkila torfu nereden alıyorsunuz? Her yerde bulunmuyor.
Dumlupınar
31-03-2021, 12:57
İlpasol markalı olanda torf.Torf,perlit,solucan gübresi ve leonardit hepsi bir arada.
Kekkila torfun satışını internet üzerinden sera marketim yapıyor.Tekrar selamlar...
Bu arada belirtmeyi unutmuşum.Kekkila torfun içeriğinde perlit,leonardit ve solucan gübresi yok.Sadece torf ve NPK katkılı başlangıç gübresi var.Oda bitkiye 1-2 ay kadar yeterli gelebilir.
Dumlupınar
01-04-2021, 19:59
Frezyalarla bugün...
Dumlupınar
01-04-2021, 20:02
Devamı...
Mis kokulu bodur türler saksılardan sonra,yoğurt ve dondurma kaplarında da keyifle çiçekleniyorlar.
3 büyük saksıya diktiğim bodur türler ise tomurcuktalar.Önümüzdeki günlerde onlarıda paylaşırım.
Dumlupınar
01-04-2021, 20:23
Devamı...
Dumlupınar
01-04-2021, 20:36
Devamı..
Dumlupınar
01-04-2021, 21:48
Frezya soğanları Ekim ayının ortasından,Aralık ayının ikinci yarısına kadar 15 günlük ara ile dikilirse çiçeklenmenin süresi uzuyor.
İlgilenen üye arkadaşları bilgisine...
çiçeksever
02-04-2021, 09:09
Merhaba. Siz soğanları çiçekleri geçince söküyormusunuz? Yoksa toprakta bırakıyormusunuz?
Frezya soğanları Ekim ayının ortasından,Aralık ayının ikinci yarısına kadar 15 günlük ara ile dikilirse çiçeklenmenin süresi uzuyor.
İlgilenen üye arkadaşları bilgisine...
mantıklı aslında. Ben cücüklenince soğanlar ekiyorum direk. Geçenlerde tekrar ektim mesela sonbahar başı için ama hpsi aynı anda cücükleniyor :(
Dumlupınar
02-04-2021, 09:24
Merhaba. Siz soğanları çiçekleri geçince söküyormusunuz? Yoksa toprakta bırakıyormusunuz?
Haziran ayında bütün soğanları söküyorum.Ekim ayı civarı ana soğanları ayrı,yavru soğanları ayrı olarak dikiyorum.
Dumlupınar
02-04-2021, 20:26
Frezyaları paylaşma vakti...
Dumlupınar
02-04-2021, 21:33
Frezyalarla devam ediyoruz...
Dumlupınar
03-04-2021, 13:35
Ebruli türün tohumlarından ürettiğim soğanların açtığı mini çiçekler...
Dumlupınar
03-04-2021, 13:41
Devamı...
Dumlupınar
03-04-2021, 13:46
Bugün çektiğim fotoğraflarla frezyaları paylaşmaya devam...
Dumlupınar
03-04-2021, 13:51
Devamı...
Mis koku buraya kadar geldi sn dumlupınar :) bu kadar da güzel olunmaz ki ama :D
Dumlupınar
03-04-2021, 17:28
Arkadaşlar,beni İnstagram üzerinden takip etmek isterseniz kullanıcı adım frezyadunyasii...
Orada ağaçlar net'ten farklı biŕ şey paylaşmıyorum.Burada fazlası var.Azı yok.
Dumlupınar
04-04-2021, 13:51
Balkondan hemen sizlere...
Dumlupınar
04-04-2021, 13:57
Devamı...
Dumlupınar
04-04-2021, 14:06
Bugün çektiğim fotoğraflarla frezyalara devam...
Dumlupınar
04-04-2021, 17:38
Assolist...
Hem katmerli hem kırmızı,sarı ve turuncunun mükemmel kardeşliği...
Dumlupınar
05-04-2021, 19:59
Bugüne yine frezyalarla devam ediyoruz.
Dumlupınar
05-04-2021, 20:04
Devam ediyoruz.
Gerçekten assolist olmuş. Mükemmel güzellikte. Ellerinize emeğinize sağlık.
Bu yıl ektiğim tohumlardan biri çiçek sapı çıkardı. Birkaç tanesi daha çiçek sapı çıkaracak gibi duruyor. Solucan gübreli torf iyi geldi.
Dumlupınar
06-04-2021, 20:59
Aralık ayı ortalarında soğanlarını diktiğim mis kokulular...
Dumlupınar
06-04-2021, 21:02
Devamı...
Dumlupınar
07-04-2021, 21:58
Bugünden frezyalara devam...
Yavaş yavaş ama coşa coşa azalıyoruz.Tek teselli önümüzdeki günlerde,İzmir'de havanın çok serin olacağı yönündeki haberler...
Dumlupınar
07-04-2021, 22:06
Devamı..
Dumlupınar
07-04-2021, 23:10
Devamı...Dünden ve bugünden...
Bunlarda benden gelsinhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210408/b7c435c1d8910bfd92739292ff0cbac8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210408/227d35390d5bbca38e019906306d1b4d.jpg
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dumlupınar
08-04-2021, 09:54
Hepsi muhtesem
Teşekkür ederim.Sağolun.
Melisa16
08-04-2021, 10:33
Her sezon olduğu gibi bu sezon da muhteşem görüntülerle 100. sayfamıza ulaştık, bu gurur tüm frezyaseverlerin :)
Dumlupınar
08-04-2021, 12:35
Her sezon olduğu gibi bu sezon da muhteşem görüntülerle 100. sayfamıza ulaştık, bu gurur tüm frezyaseverlerin :)
Batuhan ne kadar güzel bir mesaj yazmışsın.Eline gönlüne sağlık.
Tabii ki bu gurur hepimizin,tüm frezya severlerin.
Ayrıca ağaçlar net benim için,hepimiz için çok kıymetli,çok özel.Sayfalara,mesajlara katılımları,paylaşımları ile değer katan tüm üye arkadaşlara bende sonsuz şükranlarımı sunuyorum.Hepimizin gönlüne,emeklerine sağlık.Herkese sonsuz hürmetler,selamlar...
Dumlupınar
08-04-2021, 19:53
Frezyalarla bugün...
Dumlupınar
08-04-2021, 19:57
Devamı...
Dumlupınar
08-04-2021, 20:04
Devamı...
Dumlupınar
08-04-2021, 20:28
Apartman bahçesinden pencere önündeki güzellikler...
Dumlupınar
08-04-2021, 20:35
Aralık ayının ortalarında diktiğim frezyalar coşuyor.
Dumlupınar
08-04-2021, 22:55
Devamı...
Bugünden son fotoğraflar...
tennuruslu
08-04-2021, 23:31
Hepsi çok güzel. Emeklerinize sağlık.
Dumlupınar
09-04-2021, 20:27
Frezyalarla sonlara doğru geliyoruz.
Dumlupınar
09-04-2021, 20:31
Devamı...
Dumlupınar
10-04-2021, 17:39
Günün 5'lisi...
İlk fotoğraf önümüzdeki günlerde açacak,katmerli sarıların en güzellerinden...
Dumlupınar
11-04-2021, 13:02
Bunlar en güzellerden.
Dumlupınar
11-04-2021, 18:31
Bugün çektiğim fotoğraflarla,Aralık ayı ortalarında büyük saksılara diktiğim mis kokulular.
Dumlupınar
11-04-2021, 18:33
Devamı...
Dumlupınar
13-04-2021, 12:10
Bu sabah çektiğim fotoğraflar.
Dumlupınar
13-04-2021, 12:23
Devamı...
Bodurlar ve kültür türler tohumda...
718120
718121
Hem kültür türlerin hem de bodurların çiçeklenmesi bitmişti ama tohumdan yetişenlerle başa döndük. Şimdilik dört çiçek sapı var, daha da artacak gibi. İnşAllah açtıklarını da görürüz. :)
718117
718118
718119
Benimkiler de güneşlenirken yaprak çıkarmaya devam ediyor :) sanırım 7 yaprak olmadı daha ondan tomurcuk göremiyorum
Dumlupınar
15-04-2021, 18:31
Fotoğraflar dünden ve bugünden...
Dumlupınar
15-04-2021, 18:57
Katmerli sarılar...
Dumlupınar
16-04-2021, 18:28
Bir yanda çiçeklenmeye devam edenler,bir yanda veda edenler...
Dumlupınar
16-04-2021, 20:01
Devamı...
Dumlupınar
17-04-2021, 18:57
Günün 5'lisi...
Dumlupınar
18-04-2021, 01:51
Frezyalarla yeni güne devam...
Dumlupınar
18-04-2021, 18:35
Bu paylaştığım fotoğraflar Aralık ayında diktiğim saksılarda açanlardan.
Dumlupınar
19-04-2021, 17:05
En geç çiçeklenen tür,en doğal rengi ile...
Dumlupınar
19-04-2021, 23:00
Frezyalarla sezon sonuna doğru...
Yeni güne bir 5'li daha...
Dumlupınar
23-04-2021, 23:02
Bu gece fezyaların son fotoğraflarını paylaşıyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.